ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

«Ζήτημα μηνών» η ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

«Ζήτημα μηνών» είναι η απόφαση για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Politico στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, παρατήρησε ότι γίνεται όλο και πιο σαφές πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν προϋποθέτει και τη χρηματοδότηση από την πλευρά του Ταμείου.


Ερωτηθείς για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι αυτήν τη στιγμή εξετάζονται τα μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης, καθώς και ο μηχανισμός που συνδέει τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με την αποπληρωμή του χρέους. «Όλα βρίσκονται υπό συζήτηση». 

Το μήνυμα ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί και ότι οι καταθέτες θα πειστούν να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους, έστειλε λίγες μέρες μετά τα θετικά αποτελέσματα των «stress test» των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας μας, η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί.

Στο μεταξύ υπέρ της δημιουργίας μια εθνικής «κακής» τράπεζας (National Asset Management Company) τάχθηκαν πηγές των θεσμών με γνώση της κατάστασης. Ερωτηθείσες για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κοινής bad bank, οι ίδιες πηγές απάντησαν ότι όσον αφορά στο εσωτερικό μέτωπο των τραπεζών, το εργαλείο αυτό είναι θετικό και αποδοτικό, ενώ για τη δημιουργία μιας εθνικής κακής τράπεζας ανέφεραν υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα καθώς κάτι τέτοιο θα δώσει στις τράπεζες διαπραγματευτική ισχύ, ωστόσο όλοι θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι ότι θα γράψουν ζημίες, καθώς τα δάνεια θα αποτιμηθούν σε τιμές αγοράς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υποστήριξαν πως το καλύτερο σενάριο θα ήταν η δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής bad bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια: