ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών των αγροτών

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών των αγροτών. Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β.Αποστόλου, «πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παρέμβαση για να ξεμπλοκάρουμε έναν χώρο που χρειάζεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση».


«Όταν το 2013 μεταφέρθηκε το «καλό» κομμάτι της Αγροτικής σε άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και το «κακό» στον εκκαθαριστή, οι οφειλές του αγροτικού χώρου που υπερέβαιναν τις 90 ημέρες πήγαν εκεί. Έχουν συσσωρευτεί τόσα χρόνια και είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την αγροτική κοινωνία», σημείωσε ο Β.Αποστόλου.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Κόκκινο υπογράμμισε ότι με την παρούσα ρύθμιση, που αφορά περίπου 80.000 ΑΦΜ, «ξεκινάμε με τους αγρότες (μόνο φυσικά πρόσωπα) που στις 31 Δεκεμβρίου 2017 είχαν ληξιπρόθεσμα προς τον εκκαθαριστή τουλάχιστον κατά 30 ημέρες».

«Αυτοί μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», που ξεκινάει την λειτουργία της τις επόμενες ημέρες στην γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.

Στη διαδικασία που θα ακολουθήσει, η αίτηση θα εξεταστεί και θα μπορεί:

- να διαγραφεί το 100% των τόκων υπερημερίας
- να εφαρμοστεί ο νόμος για τα πανωτόκια (προβλέπει ότι οφειλές αγροτών δεν μπορούν να ξεπεράσουν το διπλάσιο του κεφαλαίου) - θα ληφθούν υπόψιν και οι πληρωμές που έκαναν από τη δημοσιοποίηση του νόμου μέχρι σήμερα
- με πληρωμή μέσα σε τρεις μήνες, θα έχουμε διαγραφή του 60% του κεφαλαίου
- με πληρωμή σε δόσεις μέσα σε δέκα χρόνια, θα έχουμε διαγραφή του 40% του κεφαλαίου

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παρέμβαση για να ξεμπλοκάρουμε έναν χώρο που χρειάζεται για να βοηθηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: