ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αχαΐα - Επτά στους δέκα οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ



Το αλκοόλ, τα ανασφάλιστα οχήματα και η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη είναι μερικές από τις κυριότερες αιτίες, που οι τροχονόμοι προχωρούν στην αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης στην Αχαΐα.   
 
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του νομού, κάθε μήνα αφαιρούνται από παραβάτες οδηγούς περίπου 50 διπλώματα οδήγησης.  «Δεν είναι σταθερός αυτός ο αριθμός. Εξαρτάται από την Τροχαία Πάτρας, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά, και όλες συνολικά οι αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδος. Στις επικίνδυνες παραβάσεις κάνουν αφαίρεση των διπλωμάτων οδήγησης, όπως είναι η επήρεια αλκοόλ, τα ανασφάλιστα οχήματα. Είναι ένα μεγάλο θέμα» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας.
 
Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τελευταία τροχαία δυστυχήματα, που είχαμε στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, όπου πέντε άνθρωποι μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Ένα θέμα, που φαίνεται, ότι προβληματίζει και την περιφέρεια, με τον ίδιο να σημειώνει ότι «εμείς από την πλευρά μας ως δημόσιος φορέας και της κυκλοφορίας, όπου έχουμε αρμοδιότητα, παρεμβαίνουμε , στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, για να κάνουμε εργασίες και να αποφευχθούν, όσο μπορούμε, τα τροχαία».
 
Όσον αφορά την έκδοση των νέων διπλωμάτων οδήγησης, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αχαίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί. «Έγινε μια ενίσχυση όσον αφορά το προσωπικό, γιατί υπήρχε έλλειψη. Εμείς κάναμε μια προσπάθεια και ενισχύσαμε την Διεύθυνση Μεταφορών, με αποτέλεσμα να έχουμε το δίπλωμα, που βασικά ενδιαφέρει πολύ τους πολίτες, να το παραλαμβάνουν περίπου στον μήνα» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, αν υπολογίσει κάποιος ότι στο παρελθόν απαιτείτο ακόμη και ένα 6μηνο για να πάρει κάποιος το δίπλωμα οδήγησης στα χέρια του.
 
Τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι ηλικιωμένοι , που λήγει το δίπλωμά τους, και αυτοί είναι ένας μεγάλος αριθμός, που εξυπηρετείται από την συγκεκριμένη Διεύθυνση Μεταφορών. Ωστόσο περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις, που έχουν πανεπιστήμια, κι αυτό, διότι, όπως εξηγεί ο κ. Δριβίλας , «τα νέα παιδιά αρχίζουν τα μαθήματα οδήγησης στην περιοχή, όπου φοιτούν, για αυτό είναι αυξημένος ο αριθμός των νέων διπλωμάτων οδήγησης».
 
Τέλος, το δημόσιο ΚΤΕΟ στην Πάτρα, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μια αύξηση στον έλεγχο οχημάτων, που αγγίζει το 20%. «Σήμερα τα οχήματα δυστυχώς, δεν τα συντηρούμε, όπως γινόταν τις παλαιότερες εποχές, να τα πηγαίνουμε στα συνεργεία, όποτε ο έλεγχος πρέπει να είναι ουσιαστικός» ανέφερε ο κ. Δριβίλας αναφορικά με τον ρόλο των ΚΤΕΟ.
 
Παράλληλα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προχωρά στην διαδικασία ελέγχου μέσω του δημόσιου ΚΤΕΟ και των δικύκλων, «στον νέο μας προϋπολογισμό από το 2018 θα μπορούν να ελέγχονται και τα δίκυκλα μέσα σε 5 μήνες , ενώ υπάρχει και η πλατφόρμα για τον έλεγχο των φορτηγών , των λεωφορείων και γενικά των βαρέων οχημάτων». Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την νέα γεφυροπλάστιγγα, η οποία θα ζυγίζει τα βαρέα οχήματα δωρεάν, θα γλιτώσει όσους οδηγούς αναγκάζονταν, το προηγούμενο διάστημα, να καταβάλλουν ένα χρηματικό τίμημα, μεταβαίνοντας σε ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: