ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Το έργο προχωρεί - τα προβλήματα μένουν για τους κατοίκους

Ενώ το έργο της μικρής περιμετρικής φαίνεται να παίρνει την τελική ευθεία και να μπεί σε σειρά η κυκλοφορία οχημάτων, εντούτοις παραμένουν τα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση ή τον αποκλεισμό ενός τμήματος της συνοικίας Κρητικά. Πέραν αυτών η τύφλωση της οδού Τισσαμένους παραμένει αγκάθι για την κυκλοφορία αφού όλη η ροή οχημάτων που είχε πριν την κατασκευή της μίνι, έπεσε στην οδό Γερμανού. 


Το ίδιο θα συμβεί  και με την ροή οχημάτων που θα εξέρχονται από τις πολυκατοικίες Χελά, που αναγκάζομται οι οδηγοί τους να κατέρχονται από την δεξιά λωρίδα καθόδου και για να βγούν στα Ταμπάχανα θα πρέπι να περάσουν από την οδό Βότσαρη και μέσω Γερμανού θα φθάνουν στα Ταμπάχανα. 

Παράλληλα η διαχωριστική γραμμή στην Παπαδιαμαντοπούλου θα απαγορεύει το στρίψιμο δεξιά ή αριστερά στα Ταμπάχανα και θα υποχρεώνει τους οδηγούς να κατευθύνονται προς Μαρούδα. Αυτά ενώ μπροστά στην έξοδο του τούνελ της Παπαδιαμαντοπούλου θα μπορούσε να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος να έλυνε το πρόβλημα της απρόσκοπτης κυκλοφορίας προς όλα τα σημεία.

Αυτό προφανώς δεν έγινε και επιλέχθηκε λανθασμένα, αυτό εκτιμούν αρχιτέκτονες του κτασκευαστικού  χώρου, ήταν αποτέλεσμα της χάραξης των σχεδίων από την απόσταση της Αθήνας, με συνέπεια να πληρωθεί από τους Πατρινούς ες αεί! Και τούτο για να μην βλαφθεί το γόητρο της εταιρειας  και υποχρεωθεί σε τροποοίηση των σχεδίων.

Και στις δύο περιπτώσεις που αναφέραμε, οι συνέπιες θα πληρώνονται επί πολλά χρόνια!

Η διάνοιξη εκεί που ήταν η κακοκατασκευή του τούνελ, έχει φτάσει στο επίπεδο του οδοστρώματος, αν και αυτό με μία σύνδεση των ποδιών των πυλώνων και ενίσχυση επένδυσης με πλέγμα σιδήρων και μπετόν θα μπορούσε να αποφευχθεί το μεγάλο κόστος  και η καθυστέρηση.  

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να γίνει η διάνοιξη του τελευταίου εμποδίου που χωρίζει τα δύο τμήματα της Μικρής Περιμετρικής στην Πάτρα. Είναι στο σημείο στον φούρνο του πρώην Ζωγράφου,  στην έξοδο προς τα Ταμπάχανα και στην οδό Γερανείων όπου βρίσκεται ο Ρωμαϊκός Αγωγός της πόλης. Εκεί θα πρέπει να περάσει τούνελ κάτω από το αρχαίο, ενώ στο Ο.Τ 117, όπου προβλέπεται πλατεία, να σκαφθεί κατεκάβ. 





 
 
 
 
 
 
 


Δείτε τις φωτογραφίες από την εξέλιξη των έργων. Προέρχονται από το facebook του δημοσιογράφου Ντίνο Βγενόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: