ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συμβολαιογράφοι: Προστατεύονται μεγαλοεπιχειρηματίες

Την περασμένη Τετάρτη, 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στον Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ. Σε δύσκολη θέση ο Απ. Κατσιφάρας μετά την αποκάλυψη!


Ουδεμία σχέση με την A΄ κατοικία

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΓΟΝΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ!


Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να ενημερώσει, όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο, για την κινηματική πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να προστατευθεί η οικογενειακή στέγη(!) -ενόψει ηλεκτρονικών πλειστηριασμών- και να ζητήσει την στήριξη των Περιφερειαρχών της χώρας και την ενεργό συμμετοχή τους.
Αυτά, ενώ την ματαίωση πλειστηριασμών μεγαλοφειλετών του δημοσίου και όχι απλών πολιτών που χρήζουν δικαστικής προστασίας καταγγέλλει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου τονίζοντας ότι οι επιθέσεις των συλλογικοτήτων στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία «ουδεμία σχέση έχουν με την πρώτη κατοικία». Κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας καθώς αποκαλύπτεται ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με την πρακτική του! 
Παρά ταύτα ο Απόστολος Κατσιφάρας κατά τρόπο πολιτικάντικο μιλά για ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για κάθε πολίτη και κάθε οικογένεια!
 Και φυσικά αυτή η γενικότητα περιλαμβάνει τους έχοντες και κατέχοντες που δεν εννοούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, επιβαρύνοντας την κοινωνία!
Κι ωστόσο λέει όπως έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει, ότι η οικογενειακή στέγη είναι ιερή και αποτελεί κύριο συστατικό της κοινωνικής συνοχής, λες και δεν είναι γνωστό ότι προστατεύεται ήδη από την κυβέρνηση.
Καλεί μάλιστα σε αγώνα συνένωσης δυνάμεων(!) και συμπαράταξης δήθεν για την υπεράσπισης της οικογενειακής στέγης, που οσονούπω θα κινδυνεύσει άμεσα, κάτι που δεν επιβεβαιώνει κανένας παράγοντας του Υπουργείου, ενώ ο Υπουργός το έχει διαψεύσει. 
Παρά τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, αφού καταγγέλλει τις επανειλημμένες επιθέσεις των συλλογικοτήτων, κάτι στο οποίο εμμέσως ωθεί και η πρωτοβουλία Κατσιφάρα, υπογραμμίζει ότι μεταξύ των πλειστηριασμών που αναβλήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, περιλαμβάνονται δύο που αφορούν ιδιοκτησία γόνου οικογένειας βιομηχάνου στο Ψυχικό, καθώς και επαγγελματικό ακίνητο στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία!
Όμως στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα υπάρχει συνέχεια από τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας, που καλούνται να προστατέψουν συμφέροντα μεγαλοοφειλετών μπαχτατζήδων, κι όχι φτωχών βιοπαλαιστών, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, καθώς θα εισηγηθούν το σοβαρό ζήτημα στα δημοτικά τους συμβούλια, για να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Αρωγός θα είναι και η Μητρόπολη Πατρών, όπως σημείωσε στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, επιδιώκοντας  να πιέσει την κυβέρνηση για απόσυρση του Ν/Σ περί προσδιορισμού ατομικής ταυτότητας. 
 
Προστασία ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου



Πάντως με χθεσινή του ανακοίνωση ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, αφού τονίζει ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στην θεσμική λειτουργία των συμβολαιογράφων, την οποία θα συνεχίσουν να υπηρετούν, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι την προχθές Τετάρτη, 4-10-2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια:
α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στον Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ.
β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.
Και ότι: «Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος!».
Απειλεί δε, ότι στο μέλλον, κάθε Τετάρτη 
«Θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται “συλλογικότητες” καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας!».
Αναμένεται να προβληματίσει και τον Σύλλογο Συμβολαιογράφων Πατρών η ρηξικέλευθη πρωτοβουλία των συναδέλφων τους των Αθηνών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: