ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφορά στο κράτος του ΟΠΑΠ, που πιθανόν σήμερα κατέχει υπεράκτια εταιρεία!

Από αριστερά, Τζούλιος Συναδινός μέλος του συντονιστικού του τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Κόντης μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας του κόμματος, Τάσος Πανταζίδης, μέλος του συντονιστικού του τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Γρηγόρης, μέλος της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και Κίμωνας Αποστολόπουλος μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας του κόμματος.



Δήλωση Τζούλιου Συναδινού  στην ημερίδα για την αθλητική βία, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος στην Πάτρα


Ο Τζούλιος Συναδινός στο βήμα. Δίπλα ο Κ. Κόντης.
Με επιτυχία παραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13-12-2014, στον ΕΕΣ Πατρών η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για την διαβούλευση και παρουσίαση του προγράμματός του για τον Αθλητισμό, υπό τον τίτλο «Οι προτάσεις για τον Αθλητισμό και την οπαδική βία» και με ομιλητές τους Τζούλιο Συναδινό και τον Τάσο Πανταζίδη, μέλη του συντονιστικού του τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ. Στην ίδια εκδήλωση, πήραν τον λόγο τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας, Κώστα Κόντης και Κίμωνας Αποστολόπουλος και παρουσιάσουν αντίστοιχα τα θέματα: ''Οπαδική βία στους αθλητικούς χώρους, σκέψεις για την αντιμετώπισή της'' και ''Αθλητισμός για όλους και στην  Πάτρα''.
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Ηλίας Γρηγόρης, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων και επί χρόνια αθλούμενος στο ποδόσφαιρο.
Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Τζούλιος Συναδινός έθεσε το ερώτημα εάν πράγματι ο ΟΠΑΠ ανήκει σήμερα στον Μελισσανίδη, που του τον χάρισε η κυβέρνηση έναντι 800 εκ. ευρώ και αφού τόνισε ότι θα τον επαναφέρει στον κρατικό έλεγχο για να διαθέτει πόρους του στην ελληνική κοινωνία, όπως πρώτα, υποψίασε το κοινό πως μπορεί να έχει περάσει σε υπερατλαντικούς φορείς, μέσω οφσόρ.
Ανοίγοντας την ημερίδα ο Τζούλιος Συναδινός μίλησε για τον παραγοντισμό και τον παρασιτισμό στον Αθλητισμό και τάχθηκε υπέρ του αυτοδιοίκητου των ομοσπονδιών, που σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα ούτε το ντόπινγκ να ελέγξουν, καθώς δεν είναι αρμοδιότητάς τους, τόνισε την ανάγκη διαφάνειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και φορολόγησης κάθε πράξης του, ώστε χρηματικοί πόροι να μπορέσεουν να διατεθούν υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού, για την επαναφορά δικαιώματος των ερασιτεχνικών σωματείων επί του φυτωρίου αθλητών που παράγουν, τους οποίους τελικά εμπορεύονται οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ αποκόπτοντας κάθε δικαίωμα της ερασιτεχνικής ομάδας.
Ανέφερε μάλιστα  των ποσόν των άνω των 2 δις ευρώ που είναι ο τζίρος του επαγγελματικού αθλητισμού, σύμφωνα με στοιχεία του 2012, από τον οποίο τα ερασιτεχνικά σωματεία ουδέν λαμβάνουν, παρά το ότι αποτελούν της πηγές ανάβλυσης αθλητών.
Τόνισε την διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει τους εργαζόμενους στον χώρο του αθλητισμού, που βρέθηκαν εκτός στο όνομα της δήθεν διαθεσιμότητας και ανέφερε στοιχεία που προβληματίζουν καθώς ο μ.ό. αθλουμένων για όλον τον πληθυσμό της ΕΕ είναι 40%, με εξαίρεση την Φινλανδία που φθάνει στο 90%, σε αντίθεση με την Ελλάδα που είναι μόλις  3%. Ακόμη είπε πως το 60% των Ελλήνων δεν αθλείται τις ελεύθερες ώρες του, με αποτέλεσμα τις συνεπαγόμενες αρρώστιες καρδιακά, παιδική παχυσαρκίες κ.α.π.

Τάσος Πανταζίδης: «θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας στην κερκίδα»

Ο Τάσος Πανταζίδης μιλά για τη βία σταγήπεδα.
Ακολούθως μιλώντας ο Τάσος Πανταζίδης, μέλος του συντονιστικού του τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε κατά της φαρμακοδιέγερσης των αθλητών, προκειμένου η χώρα να αναδειχθεί σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις, τονίζοντας «δεν θέλουμε φωτογραφίες δίπλα σε ντοπαρισμένους αθλητές» γιατί αυτή η πολιτική απέτυχε.
Και υπενθύμισε ότι «πίσω από αυτή την πολιτική υπάρχουν συμφέροντα, που αυτοί που τα εκπροσωπούν δεν πρόκειται να τα παρατήσουν».
Και έθσε τους όρους με τους οποίους αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αθλητισμό στην χώρα μας.
-Είναι αδιανόητο είπε, ο αθλητής να μην είναι μέλος του σωματείου στο οποίο δραστηριοποιείται.
-Όριο δύο θητειών στα ΔΣ των σωματείων, για να αποφευχθεί ο παραγοντισμός, που τόσο κακό έχει κάνει.
-Θέσπιση απλής αναλογικής στις εκλογές σε όλα τα επίπεδα κατηγοριών.
-Συμμετοχή των φιλάθλων στα ΔΣ των σωματείων και όχι μόνον των σωματείων φίλων, που αποτελούν τις περισσότερες φορές ενεργούμενα των ιδιοκτητών των ομάδων.
Έτσι –είπε- ο Τάσος Πανταζίδης, «θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας στην κερκίδα». Και ξεκαθάρισε ότι: «το φαινόμενου του βίαιου φιλάθλου ήρθε στον αθλητικό χώρο απ’ έξω. Και αυτό γιατί οι έχοτες συμφέροντα επένδυσαν στην βία. Δεν είναι άγνωστο ότι ιδιοκτήτες το καλλιέργησαν μέσα από πληρωμένα δημοσιεύματα».
Και κατέληξε: Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και αφορά όλους.

Κίμωνας Αποστολόπουλος: «Στα ’χνάρια του Αποστόλου Ανδρέα»
Ο Κίμ. Αποστολόπουλος, για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.
Με δεκάλογο προτάσεων για την αξιοποίηση χώρων της Πάτρας προς όφελος του μαζικού λαϊκού αθλητισμού ήταν κοσμημένη η ομιλία του Κίμωνα Αποστολόπουλου, μέλους  της Επιτροπής Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: ''Αθλητισμός για όλους και Πάτρα''.
Και αφού έκανε προσωπική αναφορά στους μαραθωνοδρόμους της πόλης, που άπαντες ήσαν παρόντες στην ημερίδα και εξακολουθούν να δίνουν παρών στο Έλος Αγυιάς, στο π. Εθνικό Στάδιο, στο Ρίο και αλλού, παρότι ηλικιωμένοι,  τόνισε δε ότι:
«Το μοντέλο ανάπτυξης του αθλητισμού – βιτρίνα που υιοθετήθηκε εξαφάνισε τους ελεύθερους χώρους (αλάνες) που ναι μεν ήταν ανοργάνωτοι, αλλά πρόσφεραν διέξοδο άθλησης στην νεολαία και τiς αντικατάστησε με οργανωμένους χώρους που δόθηκαν σε ιδιώτες.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε περαιτέρω αφού ο αθλητισμός ήταν από τα πρώτα κοινωνικά αγαθά που μπήκαν στο στόχαστρο των πολιτικών λιτότητας.

Το σκόπιμο αυτό κενό σε υποδομές και χρηματοδότηση ήρθε να το καλύψει ο καπιταλισμός casino ο οποίος αλλάζει την φύση και την έννοια του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και τον μετέτρεψε μέσω της έννοιας της εταιρικής ευθύνης σε ένα εναλλακτικό κανάλι μάρκετινγκ .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μαραθώνιος Αθήνας που από αγώνας για την ειρήνη στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη μετονομάστηκε σε αυθεντική κλασσική διαδρομή και έτσι έχει ανοίξει η πίσω πόρτα για την εμπορευματοποίησή του.

Ανάλογης ποιότητας εμπορευματοποίηση είχαμε στη χώρα μας με την μεταφορά έναντι αντιτίμου της ολυμπιακής δάδας,  το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων».

Και πρότεινε την θέσπιση δρόμου στην Πάτρα, υπό την ονομασία «Στα ’χνάρια του Αποστόλου Ανδρέα» κατά το πρότυπο της πόλης της Κορίνθου με τον Απόστολο Παύλο.

Ο Κώστας Κόντης,  μέλος  της Επιτροπής Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την: «οπαδική βία στους αθλητικούς χώρους και τις σκέψεις για την αντιμετώπισή της», κάνοντας επώνυμη αναφορά στα θύματα της αθλητικής βίας μέσα στα γήπεδα και υπενθύμισε ότι η βία εμφανίστηκε στα γήπεδα όταν το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, γύρω στα τέλη της δεκαετίας ’70 και αρχές αυτής του ’80. Τότε ήταν που εμφανίστηκαν και οι σύλλογοι φιλάθλων, είπε.
Σκοπός τους είπε είναι η παντί τρόπο νίκη της ομάδας τους και όχι η επικράτηση του αθλητικού πνεύματος. Η συμβολή τους στον αθλητισμό είναι αρνητική. Οργανωμένες συμπλοκές, προκαθορισμένα και στημένα ραντεβού κλπ, ενισχύουν την εντύπωση ότι πρόκειται για οργανωμένους στρατούς.
Στην χώρα μας υπενθύμισε, έχουμε τις πιο πολλές αθλητικές εφημερίδες, που κατευθύνουν τους οπαδούς.
Και παρότι ο ν. 4049/12 επανέφερε ένα είδους αντιμετώπισης ιδιώνυμου αδικήματος, στην πράξη «ποιες ποινές έχουν επιβληθεί» αναρωτήθηκε.
Και κατέληξε:
Τα αθλήματα θέλουμε να είναι για όλη την οικογένεια!

Τάκης Γεωργακόπουλος: Σκουπιδότοποι τα τοπικά γήπεδα
Τ. Γεωργακόπουλος.
Κατά τον διάλογο που ακολούθησε, ιδιαίτερα θετική ήταν η συμβολή του γιατρού και δημοτικού συμβούλου Ερυμάνθου Τάκη Γεωργακόπουλου, που είπε ότι τα τοπικά γήπεδα που φτιάχτηκαν μέσα από μία ανερμάτιστη πολιτική για τον αθλητισμό, σήμερα κατέληξαν να είναι σκουπιδότοποι.
Και πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράψει, σε τοπικό επίπεδο πόσα είναι αυτά, διότι δεν χρειαζόμαστε άλλα γήπεδα, αλλά αναμόρφωση αυτών. Αναρωτήθηκε μάλιστα τι γίνεται με την ομηρεία των αθλητών και πρότεινε να συμμετέχουν ως μέλη στα σωματεία τους οι γονείς τους μέχρι τα παιδιά-αθλητές να ενηλικιωθούν.
Φ. Σαραντόπουλος.
Νώντας Παπαδέας.
Κ. Ντάσιος.
Γιώργος Νίκας.




Ο Φώτης Σαραντόπουλος, συν/χος δικαστικός μίλησε για το νομικό ζήτημα στον αθλητισμό και είπε ότι πρέπει να ρυθμιστούν εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των ομάδων και μεταξύ των αθλητών με κρίσεις σε Α και Β βαθμό, ενώ άλλος συμμετέχων ζήτησε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ βάρος στο θέμα των αθλητικών υποδομών.
Ο Νώντας Παπαδέας, εκπαιδευτικός μίλησε για τα «αθλητικά πρωτοσέλιδα που μας κάνουν να ντρεπόμαστε ως πόλη», ενώ ο Κώστας Ντάσιος, πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών, αναφέρθηκε στις πελατειακές σχέσεις στον αθλητισμό κα τόνισε: Η αυριανή κυβέρνηση, πρέπει να σώσει πρώτα την πατρίδα και μετά την παρτίδα, διότι πέρα από την πολιτική υπάρχει και η κοινωνία.

Ο Γιώργος Νίκας διαφώνησε με την αναφορά του Κ. Αποστολόπουλου ότι τα χρώματα της ΠΓΕ Παναχαϊκής είναι αυτά του αναρχισμού της εποχής ιδρύσεώς της, καθώς οι ιδρυτές του Παναχαϊκού, προγόνου της ΠΓΕ, ήσαν επηρεασμένοι από το πολιτικό κλίμα. Κι αυτό ήταν αφορμή να του απαντήσει ο Τ. Γεωργακόπουλος ότι η συγκρότηση του Παναχαϊκού ήρθε ως αποτέλεσμα σύγκρουσης παραγόντων της εποχής ενόψει θέσπισης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Νίκος Κοντοές μίλησε για τον ρόλο της ΓΓΑ, που αποτελεί αναπαραγωγή των θελήσεων της Πολιτείας και ζήτησε από την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τον περιορίσει σε κεντρικά ζητήματα, ώστε να μην επεμβαίνει στον Σχολικό αθλητισμό, στον λαϊκό αθλητισμό κ.α. Αναφέρθηκε μάλιστα και στα γήπεδα Αχαγιάς και το Κολυμβητήριο Αγυιάς, που δεν λειτουργούν λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η ΓΓΑ.













Δεν υπάρχουν σχόλια: