ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Απάντηση της «Συσπείρωση για την Ανατροπή»: Είμαστε υπέρ των 22 εργαζομένων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο

Φωτογραφία αρχείου από τον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου.



Προτείναμε στην ΔΑΣ/ΠΑΜΕ να αναλάβει την προεδρία του Νομ. Τμήματος με στήριξη και της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Παρέμβασης, αλλά ακόμη περιμένουμε απάντηση


Τη δική τους απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ) στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας, παράταξης που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ,  σχετικά με τη συζήτηση στην ΑΔΕΔΥ Αχαΐας για την άρνηση του Επιτρόπου πληρωμής των 22 εργαζομένων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, δίνει η παράταξη «Συσπείρωση για την Ανατροπή», η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έχει ταχθεί υπέρ της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα των εργαζομένων, δίνοντας τέλος στην ομηρία των συμβάσεων έργου κάθε χρόνο, με προκήρυξη θέσεων και bonus προϋπηρεσίας μιας και η πλειονότητα των εργαζομένων του Βρεφοκομείου εργάζονται 6 -10 χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ακόμη η «Συσπείρωση για την Ανατροπή» τονίζει: «Έτσι μπορεί να εξηγηθεί γενικότερα και η στάση του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ κεντρικά στην Αθήνα  όπου κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών για ανάδειξη προέδρου της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ απέχει από τη ψηφοφορία και όταν συγκροτήθηκε πλειοψηφία για να εκλεγεί ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο Γρ. Καλομοίρης, τότε το ΠΑΜΕ συμμετείχε στη ψηφοφορία, ώστε να «ανέβει» το μέτρο και μην υπάρξει πλειοψηφία εκλογής του Γρ. Καλομοίρη».

Σε ανακοίνωση, ειδικότερα αναφέρεται:

«Στην ανακοίνωση της ΔΑΣ παρουσιάζεται κατά τη γνωστή πρακτική του ΠΑΜΕ η μισή αλήθεια. Το Νομ. Τμ. ΑΔΕΔΥ στην συνεδρίασή του αυτή αποφάσισε τη στήριξη των εργαζομένων με σύμβαση έργου στο Δημοτικό Βρεφοκομείο με τρία βασικά σημεία στην απόφασή του:
·         Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των 22 εργαζομένων.

·         Μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα των εργαζομένων, δίνοντας τέλος στην ομηρία των συμβάσεων έργου κάθε χρόνο, με προκήρυξη θέσεων και bonus προϋπηρεσίας μιας και η πλειονότητα των εργαζομένων του Βρεφοκομείου εργάζονται 6 -10 χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

·         Να μην μείνει κλειστό ούτε μια μέρα το Βρεφοκομείο παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα παιδιά και το λαό της Πάτρας.

Με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων γενικότερα αλλά και των εργαζομένων στο Βρεφοκομείο παραθέτουμε την πραγματικότητα των γεγονότων στη συνεδρίαση του Νομ. Τμήματος:

1ο. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ έφεραν το θέμα για συζήτηση ως κλαδικό σωματείο ΟΤΑ, ένα σωματείο που δεν ανήκει στη δύναμη του Νομ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αχαΐας,  πιθανόν σωματείο χωρίς καταστατικό μιας και έχει ζητηθεί η προσκόμισή του και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Ο εκπρόσωπος μάλιστα που έθεσε το θέμα συζήτησης ανήκει και έχει εκλεγεί στην ΑΔΕΔΥ Αχαΐας ως αντιπρόσωπος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων και κανενός κλαδικού σωματείου ΟΤΑ.

2ο. Στην ανακοίνωση της ΔΑΣ αναφέρεται ότι «Η πρόταση αυτή, που αποτελεί το πλαίσιο του αγώνα που έχουν θέσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν στηρίχτηκε και δεν ψηφίστηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ» το οποίο είναι ανακριβές σε δύο του σημεία:
  • Δεν κατατέθηκε κανένα πλαίσιο αιτημάτων γραπτώς των 22 εργαζομένων και όταν αυτό ζητήθηκε ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ απέφευγε να απαντήσει ούτε και παρευρίσκοντο εκπρόσωποι των 22 εργαζομένων,
  • Άμεσα, εκείνη τη στιγμή, το Νομ. Τμήμα πήρε την παραπάνω απόφαση στήριξης των 22 εργαζομένων και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ την επόμενη μέρα συναντήθηκε μαζί τους και ταυτόχρονα ζητήθηκε να τοποθετηθεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, ενέργεια που έγινε άμεσα.
Στον εκπρόσωπο της ΔΑΣ επισημάνθηκε ότι κατά το παρελθόν έχει μεταφέρει τη μισή εικόνα των πραγμάτων στο Νομ. Τμήμα, όπως στην περίπτωση του ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο Δήμο Πατρέων.

3ο. Επίσης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι «η ΔΑΣ αρνήθηκε να φτιάξει "προεδρείο συνεργασίας" με αυτές τις δυνάμεις». Είναι ακριβές ότι η ΔΑΣ αρνήθηκε να συμμετέχει σε προγραμματικό προεδρείο των τριών παρατάξεων (Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παρέμβαση, ΔΑΣ/ΠΑΜΕ και Συσπείρωση για την Ανατροπή) που έχουν και αριθμητική πλειοψηφία και επιμένει να θέλει, στους καιρούς της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης και των μνημονίων, αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, δηλαδή πρόεδρο από τη Δημοκρατική Συνεργασία (πρώην ΠΑΣΚ). 

Θέλει να συνεργάζεται με ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στα προεδρεία που με πραξικοπηματικό τρόπο αποφάσισαν να γίνει καταστατικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αντί στις 15-16 Δεκέμβρη μετά από δύο χρόνια !!!, επιμένοντας στον αποκλεισμό από τα σωματεία χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν στο Δημόσιο με μια βεντάλια διαφορετικών ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που μέρα με τη μέρα ο αριθμός τους μεγαλώνει.

4ο. Τέλος, προτάθηκε στην ΔΑΣ/ΠΑΜΕ από τη Συσπείρωση για την Ανατροπή να αναλάβει την προεδρία του Νομ. Τμήματος σε προγραμματική βάση με στήριξη και της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Παρέμβασης, αλλά ακόμη περιμένουμε την απάντησή της. 

Το πιθανότερο την ΔΑΣ/ΠΑΜΕ στο Νομ. Τμήμα δεν την ενδιαφέρει η συγκρότηση, για να μπορεί να «κάνει   τα δικά της» ως κλαδικό σωματείο ΟΤΑ. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί γενικότερα και η στάση του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ κεντρικά στην Αθήνα  όπου κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών για ανάδειξη προέδρου της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ απέχει από τη ψηφοφορία και όταν συγκροτήθηκε πλειοψηφία για να εκλεγεί ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο Γρ. Καλομοίρης, τότε το ΠΑΜΕ συμμετείχε στη ψηφοφορία, ώστε να «ανέβει» το μέτρο και μην υπάρξει πλειοψηφία εκλογής του Γρ. Καλομοίρη.

Είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική και πρακτική της κάθε συνδικαλιστικής παράταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: