ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Πέτρος Κόκκαλης: Ειδικό Δικαστήριο για τις εξορυκτικές

Ανάγκη για αλλαγή ηγεσίας σε Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια ΔΕ για επιτυχημένη εφαρμογή Προοδευτικής πολιτικής!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα “Πράσινη Μετάβαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρο Κόκκαλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31η Μαρτίου 2023 και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, στην πλατεία Γεωργίου Α 25, στην Πάτρα με θέμα την «Πράσινη Μετάβαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και  με κεντρικό ομιλητή τον Πέτρο Κόκκαλη, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Ευρωβουλευτής εστίασε στον νέο τρόπο παροχής της ευρωπαϊκής βοήθειας στις χώρες μέλη της ΕΕ για την ισόρροπη ανάπτυξη, που μέχρι τώρα περνά από τις περιφέρειες, κάτι που είναι πολύ λίγο γνωστό, αν και αποτελεί επανάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση των  ευρωπαϊκών χωρών.

Ειδικότερα είπε πως το κέντρο εξουσίας στην παροχή οικονομικής βοηθείας μεταφέρεται στον πιο κοντινό βαθμό προς τον πολίτη, που είναι οι δήμοι.

Κι αυτό σημαίνει πως για να διεκδικήσουν οι δήμοι μερίδιο από το ποσόν τον 2,018 τρισεκατομμυρίων ευρώ που έχει προϋπολογιστεί γι αυτόν τον σκοπό, θα πρέπει να έχουν τεχνογνωσία για την κατάρτιση των προγραμμάτων, που θα αποφέρουν χρηματικά ποσά στα ταμεία τους, για την εκτέλεση έργων ανάπτυξης.

Επίσης μίλησε για το μέχρι τώρα μοντέλο σπάταλης εκμετάλλευσης περιβαλλοντικών πόρων εις βάρος των χωρών του Νότου και  την απόφαση να κηρυχθούν περιβαλλοντοκτόνες για την μόλυνση που προκαλούν ειδικά μέσω των γεωτρήσεως ορυκτών καυσίμων που οδηγούν σε καταστροφές και λιμοκτονία ολόκληρες περιοχές του Πλανήτη, κάτι που σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα όπου θα οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο για τα εγκλήματα που προκαλούν!  Οι αειφόρες πηγές αποτελούν το μέλλον του Πλανήτη κι όχι τα ορυκτά καύσιμα, είπε.

 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κανέλλης Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.), εστίασε στα τοπική περιβαλλοντικά ζητήματα εκφράζοντας την απορία του για το πως συζητιέται η εξόρυξη ανοικτά του Κατάκολου, που θα προκαλέσει οικολογική ζημιά της περιοχής και το κλείσιμο ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, όταν η Ευρώπη έχει βάλει στόχο την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων;

Ακόμη, μίλησε για την κοπή των δέντρων στο Πλατανόδασος και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, στηλιτεύοντας άστοχες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου. Επίσης μίλησε για την παρέμβαση της οργάνωσης στην συμπερίληψη του υγρού στοιχείου, που αρχικά ήταν εκτός, στο σχέδιο του για την δημιουργία της πεζογέφυρας εντός του Έλους.

 

Στην παρέμβασή του ο Δημ. Παπαδόπουλος Συντονιστής της δημοτικής παράταξης “ΩΡΑ Πατρών”, αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την επίσκεψη στις Βρυξέλλες των αυτοδιοικητικών, τους οποίους προσκάλεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης. 

 

Συμπληρώνοντας την παρέμβασή του ο Γιώργος Ρώρος, επικεφαλής της Ώρας Πατρών, επισήμανε το γεγονός πως ο Πέτρος Κόκκαλης προσκάλεσε αποκλειστικά αυτοδιοικητικούς και όχι τουρίστες και παρατρεχάμενους. Μίλησε ακόμη για την αντιδημοκρατική στάση της δημοτικής αρχής Πελετίδη, που δεν σέβεται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνονται με την απλή αναλογική και τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η δημοτική αρχή, περνώντας στα χέρια των προοδευτικών δυνάμεων! Επισήμανε δε, πως εντός δύο χρόνων χάνεται το Πλατανόδασος από τα χέρια του Δήμου Πατρέων, διότι ο Δήμος δεν έχει ενεργοποιηθεί κατάλληλα. 


Μιλώντας για τις προοδευτικές δυνάμεις στην παρέμβασή του ο τ. δημ. σύμβουλος Γρηγόρης Ηλίας  τις προσδιόρισε ως στοιχιζόμενες περίξ του κοινού προγράμματος με επικεφαλής τον Βασ. Αϊβαλή, υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων!  Μάλιστα τόνισε πως τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια η Αριστεροί πρέπει να ψηφίσουν τους δικούς υποψήφιους, διότι αύριο οι Πελετίδης και Φαρμάκης θα αποτελούν εμπόδιο για την υλοποίηση μίας αριστερής πολιτικής εκ μέρους της συγκυβέρνησης δυνάμενων προοδευτικής κατεύθυνσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι φωτογραφήθηκαν σε αναμνηστικό ενσταντανέ με κεντρικό πρόσωπο τον Πέτρο Κόκκαλη. Κι ακόμη σύσσωμη η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών του Γιώργου Ρώρου. Μέλη του περιβαλλοντικού χώρου, στελέχη και μέλη της ΟΙΚΙΠΑ, αυτοδιοικητικοί από την ΠΔΕ και οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου. 

 













Δεν υπάρχουν σχόλια: