ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Νέοι κανόνες για Twitter, YouTube, Instagram, Facebook

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για το σύστημα εποπτείας περιεχομένου του Facebook, το οποίο είναι μια πλατφόρμα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της γνώμης», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Η ΕΕ δήλωσε ότι 19 μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης θα υπόκεινται σε πρόσθετο έλεγχο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες ελέγχου περιεχομένου, κάτι που δημιουργεί μια πιθανή διαμάχη με εταιρείες όπως το Twitter που ενδέχεται να μην έχουν αρκετό προσωπικό για να συμμορφωθούν.

«Τώρα που το Facebook έχει χαρακτηριστεί ως μια πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα, η Meta πρέπει να διερευνήσει προσεκτικά το σύστημά της και να το διορθώσει όπου χρειάζεται το συντομότερο δυνατό».

Οι «πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες» ή VLOP, οι οποίες έχουν περισσότερους από 45 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως - που ισοδυναμούν με περίπου το 10% του πληθυσμού του μπλοκ - θα είναι υπεύθυνες για την κατάργηση παράνομου περιεχομένου, την πρόσληψη επαρκών συντονιστών περιεχομένου σε κάθε γλώσσα της ΕΕ και την αποστολή ετήσιων αξιολογήσεων κινδύνου προς το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χειρισμού του επιβλαβούς περιεχομένου, αναφέρει το Bloomberg. Η μη συμμόρφωση μπορεί να κοστίσει στην εκάστοτε εταιρεία έως και 6% ετήσια έσοδα ή ακόμη και να απαγορεύσει την πλατφόρμα.

«Από τις 25 Αυγούστου, δεν θα μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να είναι πολύ μεγάλοι για να τους νοιάζει», είπε ο Μπρετόν.

Η Ευρώπη παρουσίασε τον κανόνα-ορόσημο DSA πέρυσι, υποκινούμενη από αυτό που η ΕΕ θεώρησε ως αποτυχία των τεχνολογικών κολοσσών να καταπολεμήσουν το παράνομο περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Οι κανόνες περιλαμβάνουν περιορισμούς στη χρήση ευαίσθητων δεδομένων όπως φυλή ή θρησκεία για στόχευση διαφημίσεων, απαγόρευση στόχευσης διαφημίσεων σε ανηλίκους και αποκλεισμό τακτικών που ωθούν τους ανθρώπους να συναινέσουν στην παρακολούθηση στο διαδίκτυο. 

Όλοι οι ιστότοποι θα είναι υπόλογοι βάσει του DSA, αλλά οι πλατφόρμες με περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες θα πρέπει να τηρούν αυστηρότερους κανόνες. 

Οι εταιρείες που έχει επισημάνει η ΕΕ «θα πρέπει τώρα να συμμορφωθούν, εντός τεσσάρων μηνών, με το πλήρες σύνολο των νέων υποχρεώσεων βάσει του DSA», ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. 

Ο στόχος είναι να δοθούν στους διαδικτυακούς χρήστες και στα παιδιά περισσότερα δικαιώματα και προστασία, αναγκάζοντας τις εταιρείες να «αξιολογήσουν και να μετριάσουν τους συστημικούς κινδύνους και να παρέχουν ισχυρά εργαλεία ελέγχου περιεχομένου».

Το Twitter μπορεί να δυσκολευτεί να συμμορφωθεί μετά τις μαζικές απολύσεις από τον CEO Έλον Μασκ σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Ο Μπρετόν είπε ότι η ΕΕ θα πραγματοποιήσει ένα ζωντανό stress test στο Twitter τον Ιούνιο. 

Ο Breton είπε επίσης ότι πρότεινε ένα stress test και στο TikTok. «Είμαι χαρούμενος που τώρα επέστρεψαν σε εμάς λέγοντας ότι ενδιαφέρονται».

Το μπλοκ θα αξιολογήσει τώρα εάν άλλες πλατφόρμες θα πρέπει να ταξινομηθούν ως VLOP. «Είναι αλήθεια ότι εργαζόμαστε σε 4-5 επιπλέον πλατφόρμες» για τις οποίες έχουμε αμφιβολίες», είπε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: