ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Αποκάλυψη Αυγής: Η δικαστική απόφαση που ξεσκεπάζει

Ο Γιάννης Οικονόμου και έγγραφα
(INTIME NEWS/AVGI.GR)

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη της Αυγής για την εργασιακή γαλέρα που επικρατούσε στη ΝΔ όπου 15 εργαζόμενες ήταν για 7 συνεχόμενα χρόνια με 250 ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποζημιώσεις σε 15 εργαζόμενες υπαλλήλους γραφείου και μέλη της που υποχρεώθηκαν να εργάζονται με καθεστώς αδήλωτης εργασίας από το 2009 και απολύθηκαν άτυπα και παράνομα το 2016, όταν διεκδίκησαν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, υποχρεώνεται να καταβάλει η Νέα Δημοκρατία μετά από τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Παρά την αποκάλυψη της Αυγής, ο Γ. Οικονπόμου επιχειρησε με ψέματα να κρυφτεί, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που να πληρώνονται με "μαύρα" στη Νέα Δημοκρατία». Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι αποφάσεις που θα γίνουν σεβαστές. Δεν το ξέρω το θέμα σε βάθος. Μπορείτε να απευθυνθείτε και στη Νέα Δημοκρατία, στη Γενική της Διεύθυνση, για αναλυτικότερες πληροφορίες. Διάβασα το ρεπορτάζ. Προφανώς, οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα γίνουν σεβαστές».

Ωστόσο, η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων και ρητά αποδέχεται ότι παρά τις συμβάσεις εθελοντισμού που παρανόμως είχε καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία με τις εργαζόμενες, αλλά και την αδήλωτη εργασία, η πραγματική τους σχέση εργασίας είναι αυτή της εξαρτημένης σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου. Και πάντα σύμφωνα με την απόφαση, οι εργαζόμενες αυτές μπορούν πλέον να διεκδικήσουν την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσής τους.

Στο παρακάτω απόσπασμα της δικαστικής απόφασης, ο Γιάννης Οικονόμου μπορεί να ενημερωθεί για τις εργαζόμενες που επί χρόνια πληρώνονταν με μαύρα από τη ΝΔ.
 

 

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια: