ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Η απλή αναλογική, απελευθερώνει δυνάμεις από ειλωτεία!

 



50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές!

Πολιτικά κόμματα,«ΚΟΤΕΣ» που εκπροσωπούν τα δικαιώματα των καπιστπών, «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ» από τον εκκεντρικό επιχειρηματία, που μπονομ ξυπόλυτος δεν παρουσιάστηκε στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο και ύψωσε ξενοδοχείο, ύβρι για τον αρχαίο Αθηναίο Περικλή, το ύψος του οποίου πλησίασε ουρανοξύστη, «SOCIAL» για τα δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή, «Κίνημα Φτωχών» για να δηλωθεί το δικαίωμα όλων στην καθημερινότητα ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, «Πράσινο και Μωβ» που προσδοκά να προσθέσει χρώμα στη Βουλή, «Βόρεια Λέγκα» που προέρχεται από την διάσπαση του κόμματος Καρατζαφέρη και αντιγράφει το αντίστοιχο κόμμα της Ιταλίας, «ΤΟΛΜΑ» καθώς «ήρθε η ώρα οι Έλληνες να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους», με μονωμένοι  υποψήφιοι κια συνασπισμοί κομμάτων και άλλοι θα διεκδικήσουν την ψήφο σας στις επικείμενες εκλογές.

Η τόσο μεγάλη κινητικότητα  αποδίδεται στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, που απελευθερώνει δυνάμεις από την ειλωτεία  προς τα κατεστημένα κόμματα και ιδιαίτερα προς την Δεξιά, καθώς παρέχει ελπίδα ελπίδα, σε μικρά κόμματα να μπουν στη Βουλή.

Ας δούμε αναλυτικά όσο γίνεται το τι πρεσβεύουν.

Η ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, είναι το  κόμμα που ίδρυσε ο επιχειρηματίας, Πολ Ευμορφίδης, γνωστός και ως Mr Coco Mat. Ο επιτυχημένος και για πολλούς εκκεντρικός επιχειρηματίας, που είχε γίνει viral όταν εμφανίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον περασμένο Νοέμβριο με σανδάλια.

Το Κίνημα Φτωχών
Το Κίνημα Φτωχών, είναι το κόμμα που ίδρυσε ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, στο οποίο, «δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα και, όσοι έχουν κάτι, δεν τους φτάνει για να ζήσουν αξιοπρεπώς, δηλαδή το 90% των Ελλήνων», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Το «Social» – Ποιο είναι το πρώτο ψηφιακό ηλεκτρονικό κόμμα
Αυτοπροσδιορίζεται ως «το πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας», και κατέθεσε φάκελο στον Αρειο Πάγο για να κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το «
Social» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προτάσσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση Δημοκρατία. Πρόεδρός του είναι, ο παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Συμεών Καψάλας.

Η «Βόρεια Λέγκα – Κράμα»
«Βόρεια Λέγκα», λέγεται το
 νέο πολιτικό κόμμα, που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη, με έδρα στη Μενεμένη. Επικεφαλής είναι ο Χρήστος Ορφανίδης, ο οποίος ήταν δεξί χέρι του Γιώργου Καρατζαφέρη, μέχρι που τα… έσπασαν και έτσι αποφάσισε να ιδρύσει το δικό του κόμμα. Τα μέλη της είναι από την Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνουν πρώτη φορά στις εκλογές. Συνεργάζονται με το «ΚΡΑΜΑ Καστοριάς», γι αυτό και το όνομα στο ψηφοδέλτιο.

 «Πράσινο και μωβ»
Στις εκλογές θέλει να κατέβει και ο συνασπισμός «Πράσινο και Μωβ», που όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «φιλοδοξεί να προσθέσει χρώμα στην ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Οι «ΚΟΤΕΣ»
Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στις Κ.Ο.Τ.Ε.Σ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση), ένα κόμμα που υπάρχει από το 2009 και ξεχωρίζει για το όνομά του. Στις εκλογές του 2019 συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ανεξαρτητοποιήθηκαν ξανά. Πρόεδρός του είναι ο
 Νίκος Λούβρος, ιδιοκτήτης πολυχώρου στο κέντρο της Αθήνας.  Το κόμμα αυτό υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των καπνιστών.

Το «ΤΟΛΜΑ»
Το Τ.ΟΛ.ΜΑ (Τώρα ΟΛοι ΜΑζί), είναι ένα κόμμα με πρόεδρο τον Αθανάσιο Κολυβά.
 Στην ιδρυτική του διακήρυξη αναφέρεται πως «ήρθε η ώρα οι Έλληνες να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, μακριά από ξένα κέντρα αποφάσεων που πάντα ήταν υπέρ ξένων συμφερόντων μετατρέποντας το Ελληνικό Κράτος σε παρία των Διεθνών Εξελίξεων και τον Ελληνικό Λαό παράδειγμα προς αποφυγή, ήρθε η ώρα οι Έλληνες να ενωθούν για ακόμη μια φορά μπροστά».

Τα 50 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές

Τα 50 κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι, τα εξής:

 Πολιτικά Κόμματα

1)  ΣΥΡΙΖΑ

2)  ΚΚΕ (μ-λ)

3)  ΟΚΔΕ

4)  ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5)  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6)  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

7)   ΚΙΝΗΜΑ 21

8)  ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9)  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ

10)  ΝΙΚΗ

11) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

12)  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

13) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

14)  ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

15)  ΟΑΚΚΕ

16)  Μ-Λ ΚΚΕ

17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

18)  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

19)  ΤΟΛΜΑ

20)  ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

21)  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

22)  ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ

23)  ΝΕΑ ΔΟΜΗ

24)  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

25)  ΚΟΤΕΣ

26) ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

27)  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

28)  SOCIAL

29) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

30)  ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

31)  ΕΑΝ

32) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ)

33)  ΕΛΛΗΝΕΣ

34)  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

35)  Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

36)  ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΟΣ

37)  ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ

38)  ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

   Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

7) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

8) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

9) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

10) ΜΑΖΙ

  Μεμονωμένοι υποψήφιοι

1)  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

2) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: