ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Η ΕΣΗΕΠΗΝ για την στάση του Γιάννη Βαρουφάκη


«Δεν υπάρχουν λάθος ερωτήσεις. Υπάρχουν μόνο λάθος απαντήσεις. Οι οποίες όταν συνοδεύονται από ανακοινώσεις εξελίσσονται σε κάκιστες συμπεριφορές»

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει τον δήμαρχο Μυτιλήνης

 «Με έκπληξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ανέγνωσε την ανακοίνωση του ΜΕΡΑ 25 με την οποία επιχειρείται η στοχοποίηση του συναδέλφου Βασίλη Σπυριδάκη στον απόηχο της ραδιοφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο γραμματέας του κόμματος κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Έκπληξη για δύο λόγους:

Πρώτον, ο κ. Βαρουφάκης προσωπικώς και το κόμμα του, δεν μας έχουν συνηθίσει σε επιθέσεις με αήθεις χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν την επαγγελματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Δεύτερον, ο κ. Βαρουφάκης για δέκα και πλέον λεπτά συνομιλούσε με τον συνάδελφο σε κλίμα ευπρεπές, αλλά εξεμάνη μετά από ερώτησή σχετικώς με τη συμμετοχή του σε μνημόνια. Είναι προφανές ότι αρκούσε μια απάντηση, αυτή που ήθελε και εν τέλει έδωσε ο κ. Βαρουφάκης. Τα σχόλια όμως που διατύπωσε για τον συνάδελφο, ουδεμία σχέση είχαν με την απάντησή του.

Σημειωτέον ότι απαίτησε από τον δημοσιογράφο να του ζητήσει συγγνώμη, πράγμα που ο συνάδελφος έπραξε, αλλά αυτό δε στάθηκε ικανό να ανακόψει τον υβριστικό οίστρο του συνομιλητή του.

Πέραν όμως των όσων διημείφθησαν στον «αέρα», ακολούθησε και ανακοίνωση του κόμματος με την οποία επιχειρήθηκε η στοχοποίηση να λάβει χαρακτήρα γενικής απαξίας του συναδέλφου, ώστε να θιγεί η επαγγελματική του υπόληψη και σε όσους δεν είχαν ακούσει τη ραδιοφωνική συνέντευξη.

Νέα ήθη λοιπόν από ανθρώπους που κατά δήλωσή τους είναι υπέρ τη ελεύθερης έκφρασης, αλλά στην πράξη εφαρμόζουν μεθόδους και τακτικές αυτών που αποστρέφονται.

Και μια υπενθύμιση: Δεν υπάρχουν λάθος ερωτήσεις. Υπάρχουν μόνο λάθος απαντήσεις. Οι οποίες όταν συνοδεύονται από ανακοινώσεις εξελίσσονται σε κάκιστες συμπεριφορές».

 

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει τον δήμαρχο Μυτιλήνης

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών καταγγέλλει τον δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη για την επαναλαμβανόμενη τακτική επιλεκτικής διαδικασίας ενημέρωσης και αποκλεισμού Μέσων και δημοσιογράφων.

Ήδη από το Νοέμβριο του 2022, η Ένωση μας είχε επισημάνει με ανακοίνωσή της, το απαράδεκτο της επιλογής του Δημάρχου να αποκλείει Μέσα και δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά και τον είχε καλέσει να αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά του.

Προφανώς ο κ. Κύτελης είτε αδυνατεί, είτε αδιαφορεί να αντιληφθεί την δημοκρατική του υποχρέωση ως προς την λογοδοσία. Όπως, επίσης, ότι είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου του, -και ουχί μόνον των εκλεκτών- άρα και υπόλογος προς κρίση ως δημόσιο πρόσωπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών με ομόφωνη απόφασή του καλεί τα μέλη αλλά και τα εν δυνάμει μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ, -ανεξαρτήτως μέσου στο οποίο εργάζονται-  να απέχουν από τούδε και στο εξής από οποιαδήποτε ενημέρωση πραγματοποιεί ο κ. Δήμαρχος, ως απάντηση στην τακτική των αποκλεισμών και τη συνεχή από μέρους του επίδειξη έλλειψης σεβασμού προς το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να αντιληφθεί ότι η συμπεριφορά του δεν τον καθιστά απρόσβλητο στην κριτική, αντιθέτως τον εκθέτει.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΕΗΝ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και είναι αυτονόητο ότι εφόσον χρειαστεί, θα επανέλθει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: