ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 


Ο Ν. Φαρμάκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Τη θεσμοθέτηση του ουσιαστικού και αποφασιστικού ρόλου των Περιφερειών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την παρουσία του στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας πως αυτό δεν αποτελεί μόνο μία πολιτική και στρατηγική επιλογή του 21ου αιώνα, αλλά μία αναγκαιότητα για τον ίδιο τον πολίτη.

Ο κ. Φαρμάκης έλαβε μέρος  σε ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Προς μια καλύτερη Περιφερειακή Διακυβέρνηση», στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, οι Περιφερειάρχες, Απόστολος Τζιτζικώστας (Κ. Μακεδονίας), Κώστας Αγοραστός (Θεσσαλίας), Φάνης Σπανός (Κεντρικής Ελλάδας), Αλέξανδρος Καχριμάνης (Ηπείρου) και Κωνσταντίνος Μουτζούρης (Βορείου Αιγείου), την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος, Λένα Παρασκευά.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε ότι οι Περιφέρειες πρέπει να αντιμετωπιστούν ως αναπτυξιακοί πόλοι της χώρας που παράλληλα έχουν και πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του πολίτη. «Στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία στις κρίσεις, βάζουμε πλάτη στις δυσκολίες, όπως και το αποδείξαμε στην περίοδο της πανδημίας, καθώς συνεισφέραμε σημαντικούς πόρους από τα ΠΕΠ μας, αλλά εξακολουθούμε να βρισκόμαστε πολύ μακριά από την ορθή ευρωπαϊκή διακυβέρνηση για την Περιφερειακή ανάπτυξη» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Φ. Ζαϊμης: «Να σταθούμε στην εξωστρέφεια των μοναστηριών μας»

Οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού σε συνεργασία με το Πανελλαδικό περιοδικό Πατρινόραμα, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Achaia Clauss, πραγματοποίησαν την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 ημερίδα με θέμα: «Το επιχειρείν, η εξωστρέφεια και η ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται σε μοναστήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Η ημερίδα ξεκίνησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε «Είναι σημαντικό να στηρίζουμε το πολιτιστικό και θρησκευτικό έργο των Ιερών Μονών της Π.Δ.Ε., σε εκείνο το στοιχείο που πρέπει να σταθούμε είναι στην εξωστρέφεια των μοναστηριών μας. Μέσα από την μοναστηριακή ζωή ανακαλύπτει κανείς πληροφορίες για το πως να θρέφει σωστά το πνεύμα του αλλά και το σώμα του. Τα προϊόντα των μοναστηριών χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία και συντηρητικά αποτελούν πολύτιμη τροφή. Τα μοναστήρια μας είναι φωτεινό παράδειγμα γνώσης ως προς την αξιοποίηση των υλικών και την ορθολογική χρήση των προϊόντων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης και εγώ προσωπικά στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης των Μοναστηριακών προϊόντων της περιοχής μας».

Αθλητική διημερίδα «Αθλούμαστε Ασφαλώς»

 Το Σωματείο Α.Π.Σ. Προφήτης Ηλίας Πατρώνσε συνεργασία με την Περιφέρεια Αχαΐας  διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Αθλούμαστε… Ασφαλώς», το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Απρίλιου 2023, στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Παναγίας Αλεξιώτισσας», κατά τις ώρες 09.00 - 14.00.

Η διημερίδα απευθύνεται σε αθλητές και  προπονητές του συλλόγου, με στόχο να επιμορφωθούν ώστε να συμβάλλουν στην αυτοφροντίδα ή στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην αναζήτηση κατάλληλης και έγκαιρης βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: