ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

9 χρόνια φαγούρας κι απραξίας στην Ξερόλακκα!

Με άλλα λόγια, ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, στις 5 Οκτωβρίου 2018, μας διαβεβαίωσε πως πρόκειται για... ορεινό θέρετρο  η «Ξερόλακκα» ενώ νωρίτερα μας έλεγε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα και απειλούσε με το φέρετρό της, το Δημοτικό Συμβούλιο επί δημαρχίας παράταξης Δημαρά!

   


Συμπληρώνοντας δύο θητείες πια, ο επαναστάτης της νεκρικής κάσας, δεν μιλά για θέρετρον η... Ξερόλαξ, αλλά ρίχνει το ανάθεμα, όπως πάντα στους άλλους, για την κατάντια του χώρου!

«Όσον αφορά στην λειτουργία της Ξερόλακκας, αυτή υπερέχει θεαματικά σε σύγκριση με το παρελθόν. Γίνεται επιμελώς η υγειονομική ταφή των απορριμμάτων, τα στραγγίσματα μαζεύονται και οδηγούνται μέσω δεξαμενών και αγωγών στον βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή και τρίτης μεγάλης δεξαμενής για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα στραγγισμάτων στις περιπτώσεις μεγάλων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων».

Δηλαδή η Ξερόλακκα, μας λέει, πως είναι ένα εξαίρετο θέρετρο!

Τα παραπάνω κανακεύματα πρόσφερε ο Δήμαρχος Πελετίδης, που ως αντιπολίτευση υπόσχετο ότι θα κλείσει την Ξερόλακκα την πρώτη, ώρα που θα αναλάμβανε την Δημαρχία(!) και εις πείσμα όσων του αντέτειναν πως εξακοντίζει πολιτικάντικες μπαρούφες, σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στην συνάντηση με εκπροσώπους των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Άνω και Κάτω Συχαινών, Βούντενης, Ζαβλανίου, Ρωμανού, Αγναντίου, Μπάλα, Ανθούπολης και Κοτρωνίου Πατρών δεν τόλμησε να ανακαλέσει στην μνήμη το φέρετρο της ντροπής, που κουβαλούσε η παράταξή του, με τους σμπίρους που είχε στρατεύσει κατά Δημαρά, που τότε στηριζόταν από τον Συνασπισμό!»

Αυτά λοιπόν ήσαν που δήλωνε ο δήμαρχος Πελετίδης, παραμυθιάζοντας τους πολίτες της Πάτρας, τον Οκτώβρη του 2018, καθώς επέρχονταν οι εκλογές του 2019 στον επόμενο χρόνο από το 2018.

Συμπληρώνοντας δύο θητείες πια, ο επαναστάτης της νεκρικής κάσας, δεν μιλά για θέρετρον η... Ξερόλαξ, αλλά ρίχνει το ανάθεμα, όπως πάντα στους άλλους και τσιμουδιά ότι βλέπει τα ευρωπαϊκά προγράμματα να περνούν από εμπρός τους και απλώς τους κουνάει μαντίλι αποχαιρετισμού, δεχόμενος επικρίσεων από την αντιπολίτευση, προστιθέμενης πια και της παράταξης του κ. Αϊβαλή! 

Ρίχνει  προπέτασμα καπνού για να θολώσει το τοπίο και αλλοιώνοντας σχετικό βίντεο, επιδίδεται σε τρομοκρατικές αναρτήσεις εκ μέρους του... σμπίρου του, για να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Δεξιά βρίσκονται σε υπόγεια συνεννόηση, ώστε να ρίξουν την επαναστατική (σ.σ.: λόγω φασουλοφαγίας και εκρηκτικών συνέπειών της) δημαρχία Πελετίδη της αείποτε περιφοράς εν είδη Επιταφίου νεκρικής κάσας με την επιγραφή ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ, εντός αιθούσης δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων!

«Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής με βάση το δικό της Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων το 2015, ήταν ότι το 2020 η μισή παραγωγή απορριμμάτων (δηλαδή 45.000 τόνοι) θα εκτρέπονται και δεν θα θάβονται στην Ξερόλακα. Η αποτυχία είναι παταγώδης και εκκωφαντική. Είναι λιγότεροι από 10.000 σήμερα οι τόνοι σκουπιδιών που δεν πηγαίνουν στην Ξερόλακα, με αποτέλεσμα περίπου 90.000 τόνοι ετησίως να εξακολουθούν να θάβονται στον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ της Πάτρας, στον οποίο έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια Υγειονομικής Ταφής με αλλεπάλληλα πρόστιμα και σχέδια συμμόρφωσης προς κανόνες και όρους που καταπατώνται διαρκώς».

Με την παραπάνω επισήμανση καταλήγει ανακοίνωση της παράταξης του κ. Αϊβαλή, «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», σχετική με την ανακύκλωση των απορριμμάτων των Πατρινών, που καρκινοβατεί, ενώ η παράταξή του δηλώνει πως αυτή η κατάσταση δεν θα γίνει ανεκτή και εφόσον αναλάβει τα ηνία του Δήμου θα την διορθώσει.

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει και τα παρακατω:

«9 χρόνια μετά και η Ξερόλακα είναι ακόμα ανοιχτή και διαρκώς προστίθενται απορρίμματα σε ένα υπερκορεσμένο κύτταρο πέρα από κάθε λογική συνέπειας λόγων και πράξεων της παρούσας δημοτικής αρχής που η ίδια έθεσε στο δημόσιο διάλογο. Παράλληλα δε, για την κάλυψη των αναγκών, στην Ξερόλακα προωθείται άμεσα η δημιουργία δύο νέων κυττάρων εναπόθεσης απορριμμάτων τα οποία θα τεθούν υπό περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η «εξάντληση» της Ξερόλακας δεν έχει τελειωμό.

9 χρόνια μετά και δεν έχει ακόμα κατατεθεί προς έγκριση η μελέτη για τον νέο Χώρο Υγειονομικής Ταφής στο Φλόκα ο οποίος θα δέχεται τα υπολείμματα του εργοστασίου της Πάτρας.

Γνωρίζει άραγε η Δημοτική Αρχή ότι στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 δεν χρηματοδοτείται η κατασκευή ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ; Ποιος θα φέρει την ευθύνη που εδώ και εφτά (7) χρόνια  δεν κατατέθηκε προς χρηματοδότηση η κατασκευή του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στη θέση Φλόκα; Ποιον κρυφό σχεδιασμό εξυπηρετεί η Δημοτική Αρχή δυναμιτίζοντας το μέλλον των απορριμμάτων; Ο σχεδιασμός είναι τόσο λάθος όπου αν ακόμη και σήμερα είχαμε κατασκευάσει εργοστάσιο απορριμμάτων στην θέση Φλόκα δεν θα είχαμε χώρο για την ταφή των υπολειμμάτων του εργοστασίου!

9 χρόνια τώρα βλέπουμε ακόμα στους δρόμους της πόλης κατεστραμμένους, σπασμένους και βρώμικους κάδους. Βρώμικες γειτονιές και πεζοδρόμια. Αποτσίγαρα, αφίσες, βρώμικα πεζοδρόμια, πεταμένα σκουπίδια. Δρόμοι και Δημόσιοι χώροι που δεν έχουν πλυθεί ή σκουπιστεί για χρόνια, που μολύνουν αλλά και απαξιώνουν την καθημερινότητά μας. Απορριμματοφόρα που βγαίνουν ώρες ακατάλληλες δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μπλε κάδους που έχουν περισσότερα σκουπίδια από ανακυκλώσιμα, με την ανακύκλωση να παραμένει σταθερά σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.

9 χρόνια τώρα δεν είδαμε στις γειτονιές μας έναν καφέ κάδο για να μαζέψουμε τα οργανικά απόβλητα από τα νοικοκυριά.

9 χρόνια δε μοιράστηκε ούτε ένας οικιακός κομποστοποιητής και ουδέποτε εφαρμόστηκε ένα σοβαρό πρόγραμμα εκτροπής των οργανικών αποβλήτων σε συνεργασία με τους μεγάλους παραγωγούς της εστίασης και των ξενοδοχείων.

9 χρόνια τώρα δεν υλοποιήθηκε ούτε μια Γωνία Ανακύκλωσης με τέσσερα διακριτά ρεύματα για Πλαστικό, Χαρτί, Γυαλί και Μέταλλα  όπως μας υπόσχονταν το 2015 με βάση το δικό τους σχέδιο.

9 χρόνια τώρα δυναμιτίστηκε και καταστρατηγήθηκε η πεμπτουσία της Διαλογής στη Πηγή γιατί απλά ο Δήμος δεν μοίρασε ποτέ οικιακές σακούλες, δεν πήγε ποτέ πόρτα – πόρτα στα νοικοκυριά. Ποτέ δεν θέλησε να ευαισθητοποιήσει και να εμπνεύσει κανέναν, γιατί απλά δεν το πιστεύει, δεν μπορεί και αρκείται στο να καταγγέλλει όσα ο ίδιος όφειλε να πράττει, αφού είναι ο μόνος υπεύθυνος για την συλλογή και αποκομιδή απορριμμάτων, για την Διαλογή στη Πηγή, για τον σχεδιασμό Γωνιών Ανακύκλωσης και Πράσινων Σημείων.

Από το 2016 στην υποδομή της Ξερόλακας δεν υπάρχει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ούτε μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων.

Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής με βάση το δικό της Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων το 2015, ήταν ότι το 2020 η μισή παραγωγή απορριμμάτων (δηλαδή 45.000 τόνοι) θα εκτρέπονται και δεν θα θάβονται στην Ξερόλακα. Η αποτυχία είναι παταγώδης και εκκωφαντική. Είναι λιγότεροι από 10.000 σήμερα οι τόνοι σκουπιδιών που δεν πηγαίνουν στην Ξερόλακα, με αποτέλεσμα περίπου 90.000 τόνοι ετησίως να εξακολουθούν να θάβονται στον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ της Πάτρας, στον οποίο έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια Υγειονομικής Ταφής με αλλεπάλληλα πρόστιμα και σχέδια συμμόρφωσης προς κανόνες και όρους που καταπατώνται διαρκώς».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:  

Πελετίδης: Υπερέχει θεαματικά το θέρετρον «Ξερόλαξ»!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: