ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πελετίδης: Υπερέχει θεαματικά το θέρετρον «Ξερόλαξ»!

Με άλλα λόγια ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, μας διαβεβαίωσε πως πρόκειται για... ορεινό θέρετρο  η «Ξερόλακκα» που πρόσφατα μας έλεγε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα και απειλούσε με το φέρετρό της, το Δημοτικό Συμβούλιο της παράταξης Δημαρά!




Ο Δήμαρχος της...
αστραπής παρών

ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ! ΠΑΑΑΑΛΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΦΤΑΙΝΕ! ΑΛΛΑ, ΦΡΟΝΙΜΩΣ ΠΟΙΩΝ ΑΠΕΦΥΓΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥΝΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΓΛΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ!


«Όσον αφορά στην λειτουργία της Ξερόλακκας, αυτή υπερέχει θεαματικά σε σύγκριση με το παρελθόν. Γίνεται επιμελώς η υγειονομική ταφή των απορριμμάτων, τα στραγγίσματα μαζεύονται και οδηγούνται μέσω δεξαμενών και αγωγών στον βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή και τρίτης μεγάλης δεξαμενής για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα στραγγισμάτων στις περιπτώσεις μεγάλων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων».

Δηλαδή η Ξερόλακκα, μας λέει, πως είναι ένα εξαίρετο θέρετρο!

Τα παραπάνω κανακεύματα πρόσφερε ο Δήμαρχος Πελετίδης, που ως αντιπολίτευση υπόσχετο ότι θα κλείσει την Ξερόλακκα την πρώτη ώρα που θα αναλάμβανε την Δημαρχία(!) και εις πείσμα όσων του αντέτειναν πως εξακοντίζει πολιτικάντικες μπαρούφες, σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στην συνάντηση με εκπροσώπους των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Άνω και Κάτω Συχαινών, Βούντενης, Ζαβλανίου, Ρωμανού, Αγναντίου, Μπάλα, Ανθούπολης και Κοτρωνίου Πατρών δεν τόλμησε να ανακαλέσει στην μνήμη το φέρετρο της ντροπής, που κουβαλούσε η παράταξή του, με τους σμπίρους που είχε στρατεύσει κατά Δημαρά, που τότε στηριζόταν από τον Συνασπισμό!  

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς (καημένε Χρήστο τι το ΄θελες το μπλέξιμο  με τα δημαρχιακά;) Παύλος Στάμος και Βασίλης Θωμόπουλος.
Καθησύχασε λοιπόν τους παραπάνω εκπροσώπους των εννέα εκπολιτιστικών συλλόγων, λέγοντάς τους:

«Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου καύσης του βιοαερίου στο υπάρχον κύτταρο ύψους 400.000 ευρώ, έργο με εξασφαλισμένη πίστωση από πόρους του Δήμου. Λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα υλοποίησης ενός συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης (κάμερες) για την αστραπιαία αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς».

Να λοιπόν και οι αστραπιαίες κινήσεις του αργόσυρτου στην επίλυση προβλημάτων, Δημάρχου.

«Υπάρχουν μελέτες εφαρμογής για την μεταφόρτωση (μέσω δύο «χωνιών») των απορριμμάτων σε τέσσερα τεράστια κλειστά φορτηγά τα οποία θα οδηγούν τα απορρίμματα από την Ξερόλακκα στου Φλόκα χωρίς καμία αρνητική περιβαλλοντική επίπτωση».

Κι από κοντά έρχονται οι... προβλέψεις!

«Η μονάδα κομποστοποίησης, που προβλέπεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό, θα μειώσει κατά πολύ το βιοαέριο και τα στραγγίσματα στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, ενώ θα παράγεται χρήσιμο λίπασμα», ενώ:

«Ο τοίχος αντιστήριξης, που ήδη έχει ανάδοχο, γίνεται αφενός για να αποτραπεί ο κίνδυνος κατολίσθησης στο ΧΥΤΑ με οδυνηρές επιπτώσεις και αφετέρου για να εξασφαλιστεί χρόνος για την εναπόθεση των απορριμμάτων εν όψει υλοποίησης του εργοστασίου στου Φλόκα». 

Να λοιπόν και οι... εν όψει κατασκευές στου Φλόκα, αλλά πότε θα γίνουν αυτές; Του Αγίου Ποτέ; Σίγουρα όχι επί... κοντής βασιλεία Πελετίδη!

Α, όλα κι ΄πολα. Αυτό που υποσχεθήκαμε όταν κουβαλούσαμε το πτώμα της ξερόλακκας μέσα στο φέρετρο που φέραμε για να εντυπωσιάσουμε τα ΜΜΕ, θα το υλοποιήσουμε!

 «Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να κλείσει τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά μεγάλου χώρου και κτιρίου προκειμένου να μεταφερθούν από την Ξερόλακκα οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σήμερα εκεί (συνεργείο, απορριμματοφόρα, στόλος οχημάτων και μηχανημάτων, το συνεργείο των κάδων κ.λπ.). Επίσης ολοκληρώνεται η κατασκευή νέου σύγχρονου δρόμου για την αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου της Βούντενης που θα αναβαθμίσει την περιοχή». (Σ.σ.: Ήμουνα νιος και γέρασα, λένε οι παππούδες μας!).

Κι επειδή ο Δήμαρχος Πατρέων δεν είναι αχάριστος, όχι ότι ήθελε να βουλώσει διαμαρτυρόμενα στόματα, αλλά:

«Αναγνωρίζοντας έμπρακτα την επιβάρυνση από την λειτουργία του ΧΥΤΑ, προχωρήσαμε σε απαλλαγή  από δημοτικά τέλη των κατοίκων της περιοχής και στην κατασκευή συγκεκριμένων έργων, όπως ασφαλτοστρώσεις δρόμων, πλατεία Άνω Συχαινών προϋπολογισμού 660.000 ευρώ κ.λπ.».

Κι ακόμη:

«Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την ανάγκη για το γρηγορότερο δυνατόν κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, εργάζεται με συνέπεια και κατά προτεραιότητα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά όπως είναι γνωστό οι χρόνοι χρηματοδοτήσεων, υλοποίησης και έγκρισης μελετών και κατασκευής των έργων δεν εξαρτώνται από την Δημοτική Αρχή, αλλά από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των εκάστοτε κυβερνήσεων».

Πάαααλι οι κακές κυβερνήσεις φταίνε! Φρονίμως ποιών απέφυγε αναφορά στον νουνό του Αλέξη Τσίπρα, που μόνον γλιφιτζούρια δεν του πήρε για να τον καταφέρει να κάνει κανα έργο στο Δήμο Πατρέων!

Υπόσχεση αυτή που ηχεί παράταιρα, καθώς κατά το παρελθόν είχε κανακεύσει δέκα συλλόγους των γύρων περιοχών, μα τώρα η ατμόσφαιρα εκεί μυρίζει προεκλογικό μπαρούτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: