ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

«Ψίχουλα» επιτρέπει ο Δήμος να φτάνουν στα σχολεία!


«Αν ο Δήμος Πατρέων έχει παλαιότερα χρέη, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει και δεν απασχολεί τους  εκπαιδευτικούς και τους γονείς,  που αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν την λειτουργία των σχολείων, αφού η κρατική επιχορήγηση αφορά λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων και όχι τακτοποίηση χρεών παρελθόντων χρήσεων».


Μόνο το ένα τρίτο

για τις ανάγκες!

ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ!


«Θεωρούμε ότι το να πηγαίνει μόλις το 30% της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία (από τις 326.000€ μόλις οι 100.000€ πιστώθηκαν), όταν σε όμορους δήμους της Αχαΐας και της Ηλείας πηγαίνει τον 70%-80%, είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει αυτό το ποσοστό να αυξηθεί τουλάχιστον στο 50% ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να ανταποκριθούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».
Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους εκπαιδευτικοί της  Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών, που τονίζουν:  
«Αν ο Δήμος Πατρέων έχει παλαιότερα χρέη, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει και δεν απασχολεί τους  εκπαιδευτικούς και τους γονείς,  που αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν την λειτουργία των σχολείων, αφού η κρατική επιχορήγηση αφορά λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων και όχι τακτοποίηση χρεών παρελθόντων χρήσεων».
Υπό αυτό το πρίσμα φέρεται ο Δήμος Πατρέων να επιλύει τα προβλήματά του στο θέμα των σχολείων, καθώς δεν φρόντισε εγκαίρως να αποσταλεί στο ταμείο του ανάλογο ποσόν για την εξόφληση παλαιών χρεών  που έχει.
Αφήνεται δε η... γεύση εσκεμμένης πρακτικής απέναντι στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς ώστε να τους χρησιμοποιήσει για κομματικούς λόγους, ιδιαίτερα τώρα ενόψει εκλογών!
Στην ανακοίνωση των εκπαιδευτικών αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:
«Με την τελευταία κατανομή της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκ/σης του Δήμου Πατρέων, και ενώ οι τρεις δόσεις που έχει λάβει ο Δήμος το 2018 είναι αυξημένες κατά 12%, ακόμα λιγότερα χρήματα μοιράστηκαν στα σχολεία πριν λίγες μέρες. Οι ανάγκες όμως των σχολείων δεν μειώθηκαν, ενώ διαρκώς ο, ήδη παλαιωμένος, εξοπλισμός καταστρέφεται και έκτακτες ανάγκες παρουσιάζονται στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ψίχουλα που επιτρέπει ο Δήμος να φτάνουν στα σχολεία.
Θεωρούμε ότι το να πηγαίνει μόλις το 30% της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία (από τις 326.000€ μόλις οι 100.000€ πιστώθηκαν), όταν σε όμορους δήμους της Αχαΐας και της Ηλείας πηγαίνει τον 70%-80%, είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει αυτό το ποσοστό να αυξηθεί τουλάχιστον στο 50% ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να ανταποκριθούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Επίσης, από τις επισκέψεις μας στα σχολεία, διαπιστώσαμε ότι στο δήμο Δυτ. Αχαΐας, η τρίτη δόση ακόμα δεν έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των σχολικών μονάδων. Μάλιστα διευθυντές/ντριες και προϊστάμενοι/ες  πληρώνουν λειτουργικά έξοδα από την τσέπη τους καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα. Θεωρούμε την κατάσταση απαράδεκτη και καλούμε τον δήμο άμεσα να δώσει λύση και να μην ξαναδημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα.
ΥΓ. Αν ο Δήμος Πατρέων έχει παλαιότερα χρέη, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει και δεν απασχολεί τους  εκπαιδευτικούς και τους γονείς,  που αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν την λειτουργία των σχολείων, αφού η κρατική επιχορήγηση αφορά λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων και όχι τακτοποίηση χρεών παρελθόντων χρήσεων.
ΥΓ 2 Η αύξηση κατά 12% της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και το πρόγραμμα Φιλόδημος του υπουργείου εσωτερικών για την επισκευή των σχολείων, έλυσε κάποια κρίσιμα προβλήματα, αλλά δεν είναι αρκετή. Το 2019 θα πρέπει να υπάρξει νέα αύξηση στην τακτική επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, αλλά και νέο πρόγραμμα επισκευών των σχολείων, καθώς και νέες αίθουσες για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Πατρέων. Η συμβολή δε της δημοτικής αρχής σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιορίζεται στις καταγγελίες και τις διεκδικήσεις, αλλά να είναι ουσιαστική  με ιδίους πόρους που θα διαθέσει στην κατεύθυνση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: