ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Ευχαριστίες από τους 174 της Κοινωφελούς 2020



Προς όλους όσους τους στήριξαν  - «Ανήκουμε στην Εργατική Τάξη, σ' εκείνη που ο Δήμαρχος Πατρέων στηρίζει, κατά τα λεγόμενά του. Κάτι που στην πράξη βέβαια δε φάνηκε» δηλώνουν!

«Στη προσπάθειά μας αυτή, η Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντί μας.  Οι περισσότεροι από εμάς ανήκουν στην Εργατική Τάξη, σ' εκείνη που ο Δήμαρχος στηρίζει, κατά τα λεγόμενά του. Κάτι που στην πράξη βέβαια δε φάνηκε. Μοιραστήκαμε τα προβλήματά μας , βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και βρήκαμε λύσεις. Παραμείναμε ενωμένοι . Είμαστε 174 οικογένειες , που καταφέραμε να γίνουμε μια».

Τα παραπάνω τονίζουν οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς του 2020 σε δήλωσή τους, με την ευκαιρία της δικαίωσής τους από το Πρωτοδικείο Λασιθίου, στο οποίο είχαν προσφύγει.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα παρακάτω, ενώ δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους θεσμικούς παράγοντες που τους συμπαραστάθηκαν:

«ΕΙΜΑΣΤΕ εκπρόσωποι των πρώην συμβασιούχων , Κοινωφελούς Προγράμματος του 2020.

Προγράμματος του ΟΑΕΔ , που ως κριτήρια επιλογής έχει το χαμηλό εισόδημα , το χρόνο ανεργίας , τις ευπαθείς ομάδες, κοκ.

Μετά απο μεγάλη προσπάθεια και επιμονή , κινηθήκαμε δικαστικά με σκοπό την επιστροφή  στη προσωρινή εργασία μας.

Εργασία που αφορά τη προσφορά στη πόλη μας.

Στη προσπάθειά μας αυτή, η Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντί μας . Δικαιολογίες , όπως η οικονομική κατάρρευση του Δήμου  ,πως δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής των μισθών μας , μισθών που δεν πλησιάζουν σε καμία περίπτωση το κατώτατο μισθό αυτή τη στιγμή . Με την ανεργία να καλπάζει , μας οδήγησε αυτό να μας αρκεί . Για εμάς , ο μισθός αυτός ήταν και είναι μικρή ανάσα , στη καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και στη  προσωρινή διευκόλυνση της επιβίωσης μας.  Οι περισσότεροι από εμάς ανήκουν στην Εργατική Τάξη , σ' εκείνη που ο Δήμαρχος στηρίζει , κατά τα λεγόμενά του. Κάτι που στη πράξη βέβαια δε φάνηκε .

Η εκδίδκαση της υπόθεσής μας , που έλαβε χώρα στο Μονομελές Πρωτοδικέιο Λασιθίου στις 27/4/2023 μας έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψουμε στις εργασίες μας έως τις 20/9/2023 .

Και τα καταφέραμε !

Προσπαθώντας , στηριζόμενοι στα δικά μας χέρια, επιλέγοντας ανθρώπους που μας παρείχαν τη βοήθειά τους , καταφέραμε να κερδίσουμε μια ακόμα μάχη .

Η δυναμική μας , ο σεβασμός που επικρατούσε μεταξύ των συναδέλφων του προγράμματος του 2020, μας έκανε να προσπαθούμε κάθε μέρα και περισσότερο . Μοιραστήκαμε τα προβλήματά μας , βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον , καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και βρήκαμε λύσεις . Παραμείναμε ενωμένοι . Είμαστε 174 οικογένειες , που καταφέραμε να γίνουμε μια. Θα ευλογήσουμε τα γένια μας , γιατί δυστυχώς συνάδελφοι άλλων προγραμμάτων , προσπάθησαν να αλλοιώσουν την εικόνα μας αυτή . Υπήρξε διχασμός , διότι κ. Δήμαρχε , δεν γίνεται να είσαι στο πλάι μερικών , και όχι όλων .

Κάτι που βέβαια στη πορεία άλλαξε .

Θα συνεχίσουμε λοιπόν , θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε . Διότι έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε . Ελπίζοντας πως θα έρθει η μέρα, που η Δημοτική Αρχή θα σταθεί στο πλάι μας . Θα αναγνωρίσει τις ανάγκες μας , θα τις σεβαστεί.

Ο αγώνας είναι δικαίωμα , η κατανόηση αρετή , λίγων ή πολλών , εκείνων που φοράνε τα παπούτσια του διπλανού τους . Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ πρέπει να εξυμνείται και να παρέχεται με ανιδιοτέλεια . Η ηθική τεκμηρίωση της ισότητα πρέπει επιτέλους να φανεί .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

·Το κ. Αθανασόπουλο  Αθανάσιο που ως εισηγητής αλλά και έμπρακτος συμπαραστάτης μας  ,έφερε προς ψήφιση το θέμα μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/3/2023, έδωσε φωνή στον αγώνα μας, κατανοώντας την αγωνία μας και τις ανάγκες μας .

·Τους : κ. Αλεξόπουλο Γρηγόριο,  Δημακόπουλο Φώτιο , Σολωμού Κατερίνα, Μοίραλη Νικόλαο, Τριανταφυλλόπουλο Ναπολέων, Μπακαλάρο Χρήστο, Καυκά Γεώργιo, Σβόλη Κωνσταντίνο, Ξυλιά Θεόδωρο, Πολίτη Σπυρίδων, Σιαδήμα Βασίλειο, Ζαφειρόπουλο Παναγιώτη, Βορίση  Διονύσιο, Φιλοπούλου Μαρία, Ρώρο Γεώργιο, Τσιμπούκη Ιωάννη, Λάμπρου Ιωάννη, Ψωμά Πέτρο, Δούρο Αθανάσιο, Στανίτσα Χαράλαμπο,Τζανάκο Νικόλαο, Χρυσανθακόπουλo Αλέξανδρο και Κουνάβη Αντώνιο, που με τη δική τους ψήφο στο Δ.Σ  και την ένθερμη υποστήριξη τους , μας έδωσαν το δικαίωμα να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας.

·Τη συνάδελφο , αλλά και εκπρόσωπο της ομάδας του Κοινωφελούς Προγράμματος 2019 , Ρούλα Κατσαριώτη , που συμπορευτήκαμε μαζί , προσπαθήσαμε και μοιραστήκαμε το κοινό μας στόχο , που και η δική της δύναμη έγινε δυναμή μας .

·Τον δικηγόρο μας Πετρόπουλο Δημήτριο, που στέκεται στο πλάι μας απο την αρχή του αγώνα μας , με σεβασμό αλλά και κατανόηση παλεύει για τη δικαιοσύνη μας. Βρίσκεται δίπλα στον εργαζόμενο, και διεκδικεί , κατανοεί και συμπάσχει . Η προσπάθειά του μας δικαίωσε .

·Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά , το κ. Χρυσανθακόπουλο Αλέξανδρο , που αναλαμβάνοντας την ευθύνη να παραστεί στη δίκη μας στο Λασίθι δια ζώσης , και να μεταφέρει την απόφαση του Δ.Σ , ήταν εκεί και έγινε η δική μας φωνή , η φωνή των εργαζομένων και των οικογένειων τους , διεκδικώντας εργασία , δίκαιη μεταχείριση , απαιτώντας σεβασμό και αξιοπρέπεια . Η 40λεπτη κατάθεση του , ήχησε στα αυτιά όλων .

Μετά τιμής ,

Επιτροπή Πρώην Εργαζόμενων Κοινωφελούς Προγράμματος 2020»

Δεν υπάρχουν σχόλια: