ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Εντατικοποίηση των ελέγχων στην πασχαλινή αγορά της Αχαΐας

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, υπεύθυνου για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Όπως αποφασίστηκε από κοινού, οι έλεγχοι που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη θα είναι εντατικοί σε κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και καταστήματα ειδών διατροφής στοχεύοντας στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Διευθυντής του ΕΦΕΤ Πάτρας Δημήτρης Τσιμπούκης, η Διευθύντρια Επιθεώρησης Εργασίας Πάτρας Βασιλική Σεϊντή, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΔΕ Χαρίκλεια Οικονόμου, ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ Χρήστος Παπασημακόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Σπύρος Πανταζής, ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΔΕ Κωσταντίνος Κόλλαρης και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας Αναστάσιος Αλεξόπουλος.

 

Συμμετοχή Φ. Ζαΐμη σε Γενική Συνέλευση στις Βρυξέλλες

Ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Von Karman Institute η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων του Ινστιτούτου, ερευνητικά & εκπαιδευτικά επιτεύγματα, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα που υλοποιούνται, το πενταετές σχέδιο για το 2023-2027, καθώς και η παρούσα χρηματοοικονομική του κατάσταση.

Το Ινστιτούτο έχει ως στόχο την έρευνα στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης, των μηχανών εσωτερικής καύσης και της προώθησης. Μεταξύ άλλων προκηρύσσει υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές και το κόστος για τους Έλληνες φοιτητές καλύπτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατόπιν σχετικού συμφώνου συνεργασίας με το ΥΠΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο Αντιπεριφερειάρχης, συναντήθηκε επίσης με τον Patrick Paquet, επικεφαλής Τμήματος στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης (DG EMPL) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον οποίο συζητήθηκαν κυρίως υφιστάμενες δράσεις σε σχέση με την υλοποίηση του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, αλλά και άλλα θέματα με έμφαση στην κοινωνική οικονομία.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία της CPMR με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου, Σταύρο Καλόγνωμο, συζητώντας για ευρωπαϊκά προγράμματα και ενέργειες για την Μακροπεριφέρεια Μεσογείου.

 

Παρατείνεται μέχρι 31/12/23  η  παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων

Την παράταση  του χρονικού διαστήματος παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε αγρότες και ανέργους (άρθρο 44)  μέχρι 31-12-2023 προβλέπει ο Ν.5035 ΦΕΚ Α /76/28-3-2023 που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ο νόμος με τίτλο "Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης"  περιλαμβάνει ακόμα  διατάξεις  για το αφορολόγητο, ακατάσχετο και ανεκχώρητο ενισχύσεων που χορηγούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις δηλώσεις στοιχείων για τον ελαιοκομικό τομέα και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: