ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ο Κώστας Πελετίδης ξέχασε την κόκκινη γραμμή του!



Οι κάτοικοι της βόρειας παραλιακής  ζώνης  τάσσονται κατά της αλλαγής κυκλοφορίας επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, που πεζοδρομείται

Για να μην γίνει αβίωτη η ζωή των κατοίκων ο κ. Πελετίδης, με συνέντευξή του στην "Πελοπόννησο'' θα ζητούσε: 1. Να φύγει το εμπορικό τμήμα του παλιού λιμανιού 2. Να απαλλοτριωθεί η μελλοντική οδός Καραμανλή για να ολοκληρωθεί η διάνοιξή της, ούτως ώστε να κλείσει η Ηρώων Πολυτεχνείου...». Αλλά...

Αψυχολόγητες αποφάσεις που λαμβάνονται στο πόδι, με δογματική προσήλωση στο γράμμα των φερόντων τα φαιά της... σοφίας, είναι αυτές που έχουν μετατρέψει την Πάτρα σε πόλη αβίωτη!

Πριν χρόνια  σοφοί της Μαιζώνος αποφάσισαν την μερική αντιδρόμηση της Ερμού και μέχρι να συνηθίσουμε είδαμε και πάθαμε! Ακολούθησε η διαπλάτυνση της Αγ. Γεωργίου, ώστε να εξασφαλιστούν επιπρόσθετες θέσεις πάρκιν, ασχέτως του τι επαγγέλετο η δημοτική Αρχή. Ακολούθησε η διέλευση της μικρής περιμετρικής  ανάμεσα από δύο ιστορικές συνοικίες, που τις διέλυσε κυριολεκτικά για το... καλό μας! Και πάντα για το... καλό μας όχι μόνον διέρχεται σήμερα ένα σύνολο οχημάτων που κυριολεκτικά διχοτομεί την συνοικία Κρητικών, υπερφορτώνει αυτήν των Εβραιομνημάτων, φυλακίζει την έξοδο από την Τισσαμένους προς την Παντοκράτορος, αλλά επίσης μετατρέπει της Ευρυπύλου σε κύριο δρόμο, παράπλευρο της Μεσσάτιδος.

Μία ακόμη άστοχη παρέμβαση   είναι αυτή της οδού Παντοκράτορος, που από την Αγ. Γεωργίου έως την Λόντου παραμένει εργοτάξιο ένα χρόνο τώρα και ο κυκλοφοριακός φόρτος της κάτω πόλης περνά από την οδό Γερμανού, που ιδίως νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι τα οχήματα περιμένοντας να ανοίξει φανάρι φθάνουν από την Αγ. Δημητρίου μέχρι την Κουκουναριά της οδού Αρόης, στην συμβολή της με την Μεσσάτιδος.

Τώρα ήρθε η σειρά των κατοίκων της βόρειας παραλιακής  ζώνης να δεινοπαθήσουν!

Επιτροπή κατοίκων παραλιακής, τάσσεται κατά της αλλαγής κυκλοφορίας επί της οδού Πολυτεχνείου, που πεζοδρομείται από την Κανελλοπούλου έως το ξενοδοχείο δελφίνι, ενώ η οδός Καραμανλή  επωμίζεται τον κυκλοφοριακό φόρτο οχημάτων της.

Στις 7-10-2021, σε συνέντευξή  στην εφημερίδα ''Πελοπόννησος'' και στον δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη, ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, θα έβαζε όρους, για την πραγματοποίησή της  αλλαγής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Και νομίσαμε ότι θα χάραζε κόκκινη γραμμή, υποτίθεται, αφού «προκειμένου να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης πρέπει να προηγηθούν δύο βασικές προϋποθέσεις:

1. Να φύγει το εμπορικό τμήμα του παλιού λιμανιού

2. Να απαλλοτριωθεί η μελλοντική οδός Καραμανλή για να ολοκληρωθεί η διάνοιξή της, ούτως ώστε να κλείσει η Ηρώων Πολυτεχνείου...».

Μετά από αυτήν την κοροϊδία οι κάτοικοι έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή τους αναφέροντας τα παρακάτω:

«Σας γνωστοποιούμε την πλήρη αντίθεση και διαμαρτυρία μας σχετικά με ένα σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από την υπό έγκριση μελέτη η οποία περιλαμβάνει τη διοχέτευση της κίνησης της Κανελλοπούλου μέσω Καραμανλή:

Η υπό έγκριση μελέτη που πεζοδρομεί την Ηρώων Πολυτεχνείου από την Κανελλοπούλου και μέχρι το ξενοδοχείο Δελφίνι , διοχετεύοντας τον τεράστιο όγκο της κυκλοφορίας παράλληλα μέσω της Καραμανλή, υποβαθμίζει την καθημερινότητα αλλά  και αυξάνει την επικινδυνότητα για τους πάνω  από 500 κατοίκους της γειτονιάς αυτής.

Λίγο πριν τις εκλογές  γνωστοποιούμε το πρόβλημα σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές αλλά και υποψηφίους δημάρχους ώστε να γνωρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχτούμε το  τεράστιο φορτίο κυκλοφορίας μέσα στον οικιστικό ιστό και ανάμεσα σε πολυκατοικίες. 

Ολα αυτά τα χρόνια ανεχόμαστε πολλά προβλήματα χωρίς διαμαρτυρίες όπως ζητήματα ανεπάρκειας αποχετευτικών δικτύων ΔΕΥΑΠ , καμουφλαρισμένες κεραίες κινητή δίπλα στο κεφάλι μας στο κτίριο Αγίου Κωνσταντίνου και Αωού 1, αλλά ήρθε η ώρα που δεν μπορουμε να κάνουμε άλλο πίσω και πρέπει πλέον να μιλήσουμε.

Οι μελέτες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν  πρωτίστως την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων και επιφυλασσόμαστε νομικά αλλά και με την ψήφο μας για όποιον δεν σεβαστεί τις γειτονιές μας.

Ενας ικανός αριθμός υπογραφών έχει ήδη συλλεχθεί και θα αποσταλεί σε όλους τους υποψηφίους  βουλευτές και δημάρχους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πελετίδης: Υπό προϋποθέσεις το θαλάσσιο πρόσωπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: