ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ζητούν απόσυρση καταθέσεων απο την Εθνική Τράπεζα

 

Αδιανόητη πρόταση από τον ΣΚΑΪ, εκ μέρους του Άρη Πορτοσάλτε,  που κινείται στην γραμμή της ΝΔ, την ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι θα κλείσει τις τράπεζες!


Με μία πρωτοφανή αήθη δημόσια παρέμβαση, που θυμίζει μέρες 2015, όταν η ΝΔ ζητούσε από τους πολίτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες,  ο γνωστός φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, παροτρύνει τους πολίτες να τρέξουν στην Εθνική Τράπεζα να αποσύρουν τις καταθέσεις τους γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κρατικοποίησή της!

Με λίγα λόγια υποδαυλίζει ένα… bank run και για ποιο λόγο; Ακόμα κι αν κρατικοποιούνταν η Εθνική Τράπεζα αυτό σημαίνει, εγγύηση καταθέσεων, αναφέρει σε άρθρο του το ενημερωτικό σάιτ pronews.gr .

Για ποιο λόγο να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι πολίτες; Το αντίθετο θα συνέβαινε. Οι πολίτες στις άλλες τράπεζες θα μετέφεραν τις καταθέσεις τους στην Εθνική επειδή θα είχαν την εγγύηση του κράτους.

Παραπέμπει στις ανάλογες παρεμβάσεις που είχαμε στις αρχές του 2015, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί bank run και τελικά να κλείσουν οι τράπεζες το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

Ο Άρης Πορτοσάλτε λοιπόν κάλεσε όσους πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κρατικοποιήσει την συγκεκριμένη τράπεζα, να αποσύρουν αμέσως τα χρήματά τους. Το επιχείρημα του όμως είναι επί της ουσίας ανύπαρκτο καθώς σε όλο τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και φυσικά την Ελλάδα, ακόμα και οι ιδιωτικές τράπεζες διασώθηκαν με κρατικό χρήμα. Εάν δηλαδή δεν υπήρχε το κράτος, οι τράπεζες θα είχαν «ρουφήξει» τα λεφτά των καταθετών και θα ήταν όλοι στον «κουβά».

 


ΣΚΑΪ: Ζητούν από τους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Εθνική Τράπεζα αν κρατικοποιηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: