ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Οι "Μαυρογιαλούροι" ζουν ανάμεσά μας...


 «Θα απαντήσετε στα συγκεκριμένα ερωτήματα κ. Πελετίδη;» ερωτά η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου Ώρα Πατρών!

«Η εποχή του Μαυρογιαλούρου έχει περάσει ανεπιστρεπτί... Για τη διευκόλυνσή σας επισυνάπτουμε συγκεκριμένα τα ερωτήματα που είχαμε θέσει για το θέμα».  

Με τα παραπάνω καταλήγει ανακοίνωση της Ώρας Πατρών του Γιώργου Ρώρου, που θέτει συγκεκριμάνα ερωτήματα στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίση.

Αναλυτικά αναφέρει τα παρακάτω στην επιστολή που δημοσιοποιεί:

«Η παράταξή μας, Ώρα Πατρών, έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική για τις αστοχίες, τις παραλείψεις, την εγκατάλειψη και τις καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη για το σύνολο των περιοχών αλλά και ειδικότερα για την παραλιακή περιοχή Μονοδενδρίου , Ροΐτικων, Βραχναίικων.

Θυμίζουμε ότι συνολικά η περιοχή που περιλαμβάνει και την Παραλία είναι υποβαθμισμένη. Με τον Βιολογικό Καθαρισμό που επεκτείνεται, ενώ παλαιότερα οι ίδιοι έλεγαν καμία επέκταση. Με την πρόσφατη προσπάθεια να την επιβαρύνει παραπάνω η Δημοτική Αρχή,  μετατρέποντας την σε μεγάλο σκουπιδότοπο (οριοθετώντας μοναδικό Πράσινο Σημείο για όλη την Πάτρα). Όπως ήταν φυσικό μετά και τις αντιδράσεις κατοίκων και της αντιπολίτευσης ανέκρουσε "πρύμναν".

Τα παλαιότερα χρόνια η περιοχή αποτελούσε τον πνεύμονα και το θέρετρο των Πατρινών, με εξοχικές κατοικίες και εκδρομές, όπου λειτουργούσαν και ξακουστές επιχειρήσεις.

Επισκεφθήκαμε επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια τις κοινότητες της περιοχής, καταγράψαμε τα προβλήματα και τα αναδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με παρεμβάσεις και ερωτήσεις.

Ασκήσαμε κριτική γιατί η περιοχή δεν έχει συνδεθεί ακόμη με το Βιολογικό Καθαρισμό, δρόμοι δεν έχουν διανοιχθεί, δεν υπάρχει ακόμα, ακόμα ονοματοθεσία, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα ΕΛΤΑ οι κάτοικοι.

Δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια, έλλειψη θέσεων στάθμευσης, πλημμελής καθαριότητα, προβληματικές αστικές συγκοινωνίες. Μέχρι και το περιβόητο τρένο σταματά τις πέντε το απόγευμα, ενώ συχνές είναι και οι ματαιώσεις δρομολογίων.

Ασκήσαμε κριτική για τα αντλιοστάσια πού κατασκευάστηκαν πάνω στο κύμα και υποδείξαμε έξυπνες καλαίσθητες κατασκευές από νησιά και πόλεις, που σέβονται τις παραλίες τους.

Ανασύραμε τη μελέτη "Ρογκάν", που θα προστάτευε τις ακτές από διάβρωση, ξεχασμένη μέσα στα συρτάρια της Δημαρχίας.

Παράλληλα καθυστερούσε η κατασκευή της παραλιακής με προβλήματα από τη διάβρωση και η ασφαλτόστρωση καρκινοβατούσε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για αρκετούς μήνες, κάνοντας ουσιαστικά "πλάτες" στον εργολάβο, με τις καθυστερήσεις.

Θυμήθηκαν ότι θα ολοκλήρωναν και την ασφαλτόστρωση μες στο καλοκαίρι αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα επέφεραν στους συμπολίτες μας και στους επαγγελματίες που περιμένουν κάποιους μήνες για να πάρουν οικονομική ανάσα.

Φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο,  αναγκάσαμε το Δήμαρχο να το επανεξετάσει.

Κάτω δε, από την πίεση και  απειλή των καταστηματαρχών ότι θα αποκλειστεί η Παλιά Εθνική και της παράταξής μας,  αναγκάστηκε και σε αυτό, να ανακρούσει "πρύμναν" για να "δώσει" ως άλλος "Μωυσής" λύση...

Εύλογα ρωτάμε:


-Γιατί μετά από τόσους μήνες κωλυσιεργίας δεν είχε προχωρήσει το έργο και η ασφαλτόστρωση νωρίτερα και όχι με προγραμματισμό μέσα στο καλοκαίρι;

 

-Γιατί βρέθηκε λύση μόνο όταν απειλήθηκε με κλείσιμο η Παλιά Εθνική;

 

-Γιατί η αναστάτωση στους επαγγελματίες και τους κατοίκους με τα ατελέσφορα σχέδια σας;

 

-Γιατί ενώ υπήρχε λύση δεν την υλοποιήσατε εξαρχής παρά προσπαθούσατε να πείσετε επαγγελματίες και κατοίκους ότι τα έργα πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι;

 

-Γιατί έπρεπε να εμφανιστεί ο "Μωυσής" Δήμαρχος ως άλλος "Μαυρογιαλούρος" για να δώσει λύση;

Τις προηγούμενες ημέρες θέσαμε σειρά ερωτημάτων για το έργο. Αντί απαντήσεων προσφύγατε στην αγαπημένη σας τακτική, αυτή των ύβρεων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της λασπολογίας, ότι δήθεν δεν επιθυμούμε να ολοκληρωθεί το έργο και να γίνει η ασφαλτόστρωση.

Μετά από δέκα χρόνια σχεδόν Δημοτικής Αρχής, αν είχατε ενδιαφέρον για την περιοχή και τους επαγγελματίες θα είχατε διανοίξει τον παράλληλο δρόμο της παραλιακής, για να εκτονώσετε το έντονο κυκλοφοριακό και θα είχατε ήδη βρει χώρους στάθμευσης για το κοινό.

Επειδή, δεν μπορείτε ευθέως να απαντήσετε στα ερωτήματα που θέσαμε πέραν της γνωστής μεθόδου σας της λασπολογίας,  χρησιμοποιείτε "λαγούς", που επιχειρούν να βγάλουν "ατσαλάκωτο" το  Δήμαρχο, πλέκοντάς του εγκώμια, εν όψει εκλογών τοπικών συμβουλίων αλλά και των επερχόμενων εκλογών.

Θα απαντήσετε στα συγκεκριμένα ερωτήματα κ. Πελετίδη;
Η εποχή του Μαυρογιαλούρου έχει περάσει ανεπιστρεπτί...».

Για τη διευκόλυνσή σας επισυνάπτουμε συγκεκριμένα τα ερωτήματα που είχαμε θέσει για το θέμα».  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: