ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Επένδυση στο φόβο των πολιτών από την ΝΔ!


Ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων, επαναφέρει το κλείσιμο των Τραπεζών του 2015, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε χρεοκοπήσει την χώρα !

Η Ν.Δ. ξεχνά ότι, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος χθες (στο Mega), η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 57 δισ. σε μία τετραετία. Όταν όμως ξοδεύει χρήματα από… το ελικόπτερο ο Μητσοτάκης, είναι κοινωνική πολιτική και στήριξη στους αδύναμους, ενώ όταν ξοδεύουν οι άλλοι (και μάλιστα λιγότερα), έρχονται Μνημόνια…

Η καλλιέργεια του φόβου --κατά το πρότυπο της Τραμπικού τύπου προεκλογικής εκστρατείας-- αποτελεί χαρακτηριστικό του Τραμπ που εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ κια αντιγράφεται στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.

Χθες ο Κ. Μητσοτάκης είπε στο Σχηματάρι:

«Σταματήστε να παίζετε Monopoly με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων», παραπέμποντας στο κλείσιμο των τραπεζών που εφαρμόστηκε το 2015, με την χρεοκοπία που επέβαλαν στη χώρα η ΝΔ του Σααρά, με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Παράλληλα αναφερόταν στο σχέδιο «Δήμητρα» που προτείνει το ΜέΡΑ25. Και (πολύ σωστά) το αβρόφρων κόμμα Βαρουφάκη επιδεικνύει αστική και πολιτική ευγένεια διαπιστώνοντας ότι «φρόντισε η κυβερνητική προπαγάνδα να μάθει ο κόσμος -έστω και διά μέσου της ακατάσχετης κινδυνολογίας των συστημικών μέσων- το σχέδιο “Δήμητρα” και το πόσο σπουδαίο είναι» - μόνο λουλούδια δεν έστειλαν…

Σχεδιασμένα το Μαξίμου έχει αναδείξει σε πρώτο θέμα την πρόταση του μικρότερου κοινοβουλευτικού κόμματος, η οποία ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το κόμμα Βαρουφάκη κάνει αριστερή στροφή που το απομακρύνει από την προοπτική συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας. Προφανώς κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις στην πολιτική δυναμική του ΜέΡΑ25, αλλά αυτό αποτελεί πρόβλημα του Γ. Βαρουφάκη, όπως αποτελεί πρόβλημα του Δ. Κουτσούμπα ότι η αβάντα που κάνει η Ν.Δ. στο ΜέΡΑ25 «σβήνει» τον πολιτικό λόγο του ΚΚΕ.

Το γεγονός δε ότι αυτά που λέει το ΜέΡΑ25 δεν είναι αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως και ότι το ΜέΡΑ25 δεν είναι αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως κυβερνητικός εταίρος δεν παίζουν ρόλο για την τραμπική εκστρατεία της Ν.Δ. Μόλις χθες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Σπυρόπουλος διέψευδε (στον ΣΚΑΪ) τον γραμματέα της Ν.Δ. Παύλο Μαρινάκη δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον Βαρουφάκη». Δεν είναι η αλήθεια το ζητούμενο στην προεκλογική περίοδο. Ή, όπως έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης, «Με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία».

Βεβαίως, η καλλιέργεια του φόβου είναι μια τακτική που παράγει αμηχανία στην αρχή, όμως έχει κοντά ποδάρια. Διότι η πολιτική εμπειρία έχει δείξει ότι η ελπίδα, όταν διατυπώνεται, νικά τον φόβο. Το είδαμε και στις εκλογές του 2015, και στις εκλογές του 2019.

(Απόσπασμα από το άρθρο της σημερινής εφημερίδας ΑΥΓΗ, 26-4-2023)

Δεν υπάρχουν σχόλια: