ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Πρώτη συνεδρίαση για Εθνικό Πάρκο Χελμού–Βουραϊκού

Η πρώτη Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023. Η συγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής συμπληρώνει την διάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Διοίκησης των Προστατευόμενων Περιοχών υπό τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τη χωρική αρμοδιότητα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού–Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου και του ρόλου τους, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται, από την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τον Καθορισμό αρμοδιοτήτων των τοπικών Επιτροπών Διαχείρισης, για την υποστήριξη των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο για την θερμή φιλοξενία του και τόνισε: «Το έργο της Επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον, είμαι δε βέβαιος για τα άριστα αποτελέσματα που θα προκύψουν μέσα από συνέργειες, συνθέσεις και αρκετή δουλειά της Επιτροπής».

 

Νομοθετείται υποχρεωτική καταγραφή των ζώων συντροφιάς

Ένα δυνατό μήνυμα ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές και να συνεργαστούν όλοι πολίτες, οργανώσεις, φορείς και αρχές για την εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου των αδέσποτων ζώων που κυριαρχεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, βγήκε από τη χθεσινή επιτυχημένη Ημερίδα που διοργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

 Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει για την τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς και δημόσιας υγιεινής των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, αυτή τη φορά στο Δήμο Πατρέων και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ συμμετείχε και η Ειδική Γραμματέα Προστασίας των ζώων του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαριάνθη Δημοπούλου λέγοντας για πρώτη φορά ότι ετοιμάζεται νομοθετική διάταξη για την υποχρεωτική καταγραφή των ζώων: «Οι εγκαταλείψεις ζώων έχουν αυξηθεί τραγικά, γι’ αυτό θα πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα με γνώμονα την αγάπη μας γι’ αυτά. Θα πρέπει να γίνουν αστυνομικοί έλεγχοι σε κάθε ποιμνιοστάσιο, μαντρί και εάν δεν συνετιστούν οι ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν πρόστιμα. Εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

 

Πρόσθετη πίστωση για πληρωμή Νέων Γεωργών

Την έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 477.750,00 ευρώ για την πληρωμή 19 επιπλέον δικαιούχων του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020», υπέγραψε τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, ο εντεταλμένος σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: