ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Στην Σαντορίνη τα φαινόμενα κοσμοπολιτισμού απατούν

 

 

Ορθοπεδικός, πνευμονολόγος, γυναικολόγος λείπουν τραγικά από το κατ΄ όνομα νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού! 

 Τα φαινόμενα απατούν, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και πριν από αυτήν επί εποχής Σαμαρά. Η λαμπερή όψη του κοσμοπολίτικου  τοπίου, δεν συμβιβάζεται με την κατάσταση της υγείας για τους πολίτες μεσαίου εισοδήματος και εάν έχουν την ατυχία να χρειαστούν εισαγωγή στο νοσοκομείο Σαντορίνης, ελάχιστα θα είναι αυτά που μπορεί να τους προσφερθούν. 

Οι τρομερές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού δεν είναι δυνατόν να αντισταθμιστούν από τον εξπλισμό του νοσοκομείου, που στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Ανδρ. Ξανθός - Παύλος Πολάκης), διότι «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Αυτό το ρητό είναι ανήκουστο στους ενοίκους του Μαξίμου! Ορθοπεδικός, πνευμονολόγος, γυναικολόγος λείπουν τραγικά από το κατ΄ όνομα νοσηλευτικό ίδρυμα! 

Χαρακτηριστικά είναι αυτά που είπε ο πρ. διοικητής του νονοκομείου κ. Μπάμπης Πανοτόπουλος, την ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ χθες ως πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα, που σημειώστε ότι αφορά το σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

Αλλά και η ανάρτηση κατοίκων της Σαντορίνης, εξ ου και η ανάρτηση κατοίκου του νησιού, που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας της Πάτρας, που επισημαίνουν το πρόβλημα, το οποίο στοιχίζει εντέλει κάποσα χρήματα κάθε φορά που θα χρειασθεί κάποιος τις υπηρεσίες του Δημόσιου νοσοκομείου.

Και ο εκ Σαντορίνης νοσηλευθείς, αυτοσαρκάζοντας προτείνει για την λύση που προβλήματος: Υπάρχει και η άλλη λύση, να πηγαίνουμε στους βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ και να ζητάμε τα ιατρικά έξοδα, που πληρώνουμε, μέχρι να στελεχώσουν το νοσοκομείο μας! 

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης Μπάμπης Πανοτόπουλος σημειώνει στην ΑΥΓΗ ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, έλλειψης γιατρών στο νησί που έχει ξεμείνει από πνευμονολόγο και από γυναικολόγο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διακομίζονται εκτός νησιού, προφανώς πρέπει να υπάρχουν έξτρα κίνητρα, αλλά θέτει και δύο άλλα ζητήματα. Το πρώτο είναι η εξασφάλιση στέγης.

«Η επιδότηση στέγης δεν είναι η λύση του προβλήματος, γιατί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αισχροκέρδεια. Σε συνεργασία κεντρικού κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σ.σ.: αυτό είχε προταθεί από τον πρ. Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από οργανωμένα συμφέροντα ιδιωτών) θα πρέπει να λυθεί το θέμα της στέγασης του υγειονομικού προσωπικού, αλλά και του γενικότερου δημόσιου τομέα. Το κράτος πρέπει να εξασφαλίσει στέγη έστω με ένα πολύ χαμηλό αντίτιμο σε όλο το υγειονομικό προσωπικό» επισημαίνει.

Όπως μεταφέρει, επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε το πρόγραμμα «Φιλόδημος», μέσω του οποίου υπήρχε η ιδέα να βρεθούν δημόσιες εκτάσεις στις οποίες θα μπορούσε να χτίσει ο δήμος και να παραχωρηθούν έναντι χαμηλού ενοικίου. Δυστυχώς, δεν υπήρχε συνεργασία και αυτό δεν επετεύχθη, οπότε ακόμα υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η δεύτερη πρόταση, την οποία έχει συζητήσει με γιατρούς του ΕΣΥ και ήταν κάτι παραπάνω από σύμφωνοι, είναι ένα είδος μικρής υποχρεωτικότητας.

«Τα νησιά συμμετέχουν στο ΑΕΠ με ένα τεράστιο ποσοστό, δεν είναι φτωχοί συγγενείς. Παράγουν χρήμα. Οπότε θα έπρεπε να έχουν ανταμοιβές στον χώρο της Υγείας. Όταν γίνονται κρίσεις γιατρών ΕΣΥ για τα νοσοκομεία της χώρας, οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται να υποχρεούνται για μια τριετία να υπηρετούν σε άγονες και νησιωτικές περιοχές».

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: