ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Κι όμως παράξενα συμβαίνουν στην Αριστερά!


Το σχήμα Αλεξόπουλου έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ΠΑΣΟΚ ακόμη δεν έχει εκφραστεί υπέρ Αϊβαλή, που αναζητείται, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...!

«Παράξενα, παράξενα

συμβαίνουν, στου Ψυρρή την γειτονιά,

να βλέπεις την μπεμπέκα

μ΄ έναν Γερμαναρά»

Οι παραπάνω σατυρικοί στίχοι, εμπνευσμένοι από τα παράξενα της γερμανικής Κατοχής, έρχονται κατ΄ αναλογία να ''κολλήσουν'' στα όσα συμβαίνουν σήμερα στον δημοτικό χώρο της Αριστεράς στην Πάτρα.

Και τούτο, διότι παράξενα πράματα συμβαίνουν  στο χώρο της Αριστεράς, σε δημοτικό επίπεδο, με λοξοδρομήσεις κ.α. Ενώ έχει διακηρυχθεί, έστω ανεπισήμως, ότι υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές θα είναι ο Βασ. Αϊβαλής, πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας, βλέπουμε ότι τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, αφαιρουμένων τριών του καλοκαιριού, που θεωρούνται σχόλης, λόγω θερινής ραστώνης, το ''κάρο το τραβά'' ο σημερινός επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργος Ρώρος, δίνοντας ''πάσες'', που όμως δεν αξιολογούνται αρμοδιως, αφού ο υποψήφιος δεν ενεργοποιείται.

Αυτά ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω επικεφαλής της Ώρας Πατρών επιστρατεύτηκε κυριολεκτικά την τελευταία ώρα  στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, με αποτέλεσμα να λάβει ποσοστό, που αδικούσε την συμμετοχή του στα κοινά. Και τούτο καταδεικνύεται από την δραστηριότητά του, στο διάστημα των τρεισήμισι ετών, κάτι που ατύπως, αναγνωρίζουν οι πάντες, φίλοι και αντίπαλοι, όταν ομολογούν ότι επιτέλους βρέθηκε παράταξη (Ώρα Πατρών) που αντιτίθεται επαξίως σε αυτήν του κομματικού κ. Πελετίδη!.

Αντιθέτως το χαμηλό ποσοστό που έλαβε το 2019 το χρησιμοποιούν εναντίον του, προκειμένου να υποτιμήσουν την πολιτική προσφορά του, από την πλευρά των άλλων παρατάξεων, για λόγους ευνόητους.

 Αυτοί οι λόγοι δεν είναι ευνόητοι όταν χρησιμοποιούνται  εκ των έσω, προβαλλόμενοι ως δικαιολογία για την αναζήτηση νέου σχήματος, που θα ηγηθεί, το οποίο όμως νέο σχήμα δεν βλέπουμε να μορφοποιείται.

Παρά ταύτα, είναι προς τιμήν του επικεφαλής της Ώρας Πατρών, που δηλώνει απλός στρατιώτης, δεχόμενος την αναζήτηση των αδημονούντων για νικηφόρο σχήμα, που όμως, θα προκύψει... ουρανοκατέβατο κι όχι μετά από επίπονη στόχευση!

Εμφορούμενοι από την περίπτωση Δημαρά, που δοκιμάστηκε διαγράφοντας ουράνιο τόξο, με αναπόφευκτη την καμπύλη και τα συντρίμμια, κρατούν μόνον την κορύφωση της καμπύλης!

Κι όμως τα φαινόμενα απατούν!  Την π. Παρασκευή για παράδειγμα ο κ. Αϊβαλής είχε ζητήσει συνάντηση με την παράταξη Αλεξόπουλου, αλλά...

Οι δημοτικοί του σύμβουλοι, το ξεκαθάρισαν: Μας εκπροσωπεί ο επικεφαλής μας και μιλάς για ότι θέλεις μαζί του. Και μετά  συζητούμε και μαζί! Και ο επικεφαλής τι απάντησε; Να γίνουν πρώτα οι βουλευτικές εκλογές.

Και λογικό ήταν κατά την γνώμη του γράφοντος, αφού το σχήμα Αλεξόπουλου έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ΠΑΣΟΚ ακόμη δεν έχει εκφραστεί υπέρ Αϊβαλή!

Αυτά, αντιθέτως με το σχήμα της Ώρας Πατρών, που κάποιοι εκ των κορυφαίων αντί να θέσουν όρους και προϋποθέσεις, έσπευσαν και επέσπευσαν τις εξελίξεις να προλάβουν τι;  

Εμφορούμενοι από τι; Από την ολέθρια πρακτική της ΡΑΠ, που σιώπησε, όταν το... έγκλημα της μίνι περιμετρικής  φυλάκισε μια ολόκληρη συνοικία (των Εβραιομνημάτων) και βανδάλισε μία ακόμη (των Ταμπαχάνων) προκαλώντας την αγανάκτηση των συνοίκων και διερχομένων πολιτών, που βλαστημούν από την διέλευση οχημάτων μέσα από δρόμο Α' Κατηγορίας (όριο ταχύτητας έως 120 χιλμ. και εγκατάσταση οχληρών δραστηριοτήτων;) ή που η ουρά οχημάτων φθάνει μέχρι την οδό Αγ. Δημητρίου κάποιες φορές;

Που συναίνεσε στην τύφλωση της οδού Τισσαμένους, προκαλώντας κομφούζιο  στην Μεσσάτιδος και στην ΙΙΙη Ορειβατικού, ενώ ο δήμαρχος Πελετίδης έμεινε βουβός λες και δεν επρόκειτο για οδό της πόλης που δημαρχεύει και η ΡΑΠ ακολούθησε, φοβούμενη το πολιτικό κόστος, αυτών που θεωρούν ότι έτσι και ανέβουν στο τιμόνι , όποιον πάρει ο χάρος;

Και μέχρι να κατέλθει  η ουρανοκατέβατη λύση, εγκαταλείπουμε το εγχείρημα  που στήθηκε το 2019, τότε που εάν δεν κατέβαινε υποψήφιος ο Γ. Ρώρος «Γιώργο εάν δεν κατέβεις, δεν θα κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο»; Και εάν δεν προκύψει;

Η παράταξη Ώρα Πατρών, συντεταγμένα έχει δηλώσει ότι η ημερομηνία λήξη της  -εκτός απροόπτου- είναι το βράδυ των δημοτικών εκλογών, πέραν των σημειούμενων λοξοδρομήσεων, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να αναδειχθεί σχήμα που θα εκπροσωπήσει την αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: