ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Η Ώρα Πατρών για τρία σοβαρά ζητήματα της πόλης

 

 

Ονοματοδοσία για Μανώλη Γλέζο-Λάκη Σάντα, Μνημείο Γηροκομειού, Δημοτικό Θέατρο, ζητούν απάντηση από τον κ. Πελετίδη


Τις ακόλουθες ερωτήσεις κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ρώρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων της 05/04/2023:

«1. Η παράταξή μας Ώρα Πατρών έχει φέρει επανειλημμένως το θέμα της ονοματοθεσίας οδού ή Πλατείας με το όνομα του αγωνιστή της δημοκρατίας, αντιστασιακού Μανώλη Γλέζου και Λάκη Σάντα. Παρόλο που έχουν περάσει χρόνια από την πρόταση μας,  επαναφέρουμε για πέμπτη φορά το θέμα.

Έχετε προχωρήσει ή προτίθεστε να προχωρήσετε τη διαδικασία υλοποίησης της πρότασης; Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το επόμενο διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας σας;
Σχετικό:
https://left.gr/news/o-dimos-patras-onomazei-dromo-tis-polis-odo-manoli-glezoy-kai-apostoloy-santa

2. Το Μνημείο στο Γηροκομειό πού εκτελούνταν πατριώτες, προοδευτικοί δημοκράτες και κομμουνιστές είναι παρατημένο από την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο Σύλλογος Πέτρινα Χρόνια, αλλά και τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι σας έχουν προτείνει να προχωρήσετε στην υλοποίηση έργου ώστε να αποτελεί ο χώρος μνημείου σεβασμού και επισκεψιμότητας από πολίτες.

Έχετε την βούληση ώστε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να υλοποιηθεί το έργο πριν τη λήξη της θητείας;

3. Παρακολουθήσαμε ότι άμεσα μετά την απόπειρα κλοπής που ανακοινώσατε στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Πολιτιστικού οργανισμού στην Ιχθυόσκαλα τοποθετήσατε δώδεκα κάμερες που προφανώς μας στοίχισαν κάποιες χιλιάδες ευρώ, πιθανότατα δε με απευθείας ανάθεση.

Αντίθετα έχετε απαξιώσει πλήρως το Ιστορικό και εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο πού βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης και καθημερινά βεβηλώνεται, ενώ μόλις πριν από λίγες άγνωστοι τοποθέτησαν πρόχειρη ταμπέλα «ΜΠΥΡΕΣ».

Γιατί δεν έχετε προχωρήσει ή δεν προχωράτε άμεσα στην τοποθέτηση αντίστοιχων μέτρων φύλαξης για το κτίριο αλλά και τα άλλα πολιτιστικά μνημεία;

Σχετικό:https://www.patrasculture.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AE%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%87%CF%8E/ ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: