ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Περαιτέρω απομόνωση για το ΚΙΝΑΛΛ της Φ. Γεννηματά

Μετά την αποχώρηση και της ΔΗΜΑΡ, με την απόφαση  της ΚΕ της να υπερψηφίσει το κόμμα την Συμφωνία των Πρεσπών, το ΚΙΝΑΛΛ της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο και υποχρεώνεται σε καιρό παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου να οδηγηθεί σε έκτακτο Συνέδριο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πρόσωπό του, που πλέον δείχνει θολό και προς την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. 


Ήδη το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και η συνεργασία του με τους σοσιαλδημοκράτες για την συγκρότηση αγωνιστικού αντιφασιστικού μετώπου στην Ευρώπη, είναι ζήτημα που εκθέτει την κα Γεννηματά στα μάτια των ομόδοξων ηγετών της καθώς αρνείται πεισματικά.

Με δεδομένο δε ότι και το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, έχει αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛΛ, μένει ερώτημα, τελικά ποιοι απαρτίζουν το Κίνημα Αλλαγής, όταν βασικοί φορείς τους έχουν αποχωρήσει;

Η συμφωνία των Πρεσπών,  αποτελεί ζήτημα ταυτότητας για κάθε κόμμα, αλλά ιδιαίτερα εμβληματικό και για τον χώρο της μεταρρυθμιστικής Κεντροαριστεράς και του “προοδευτικού Κέντρου”, αποτελεί λυδία λίθο για τις εξελίξεις στον χώρο του ΚΙΝΑΛΛ και του Ποταμιού. Και αυτό αποδείχθηκε σήμερα με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, που είχε προαναγγελθεί από ημερών.

Η σημερινή ψηφοφορία ήρθε να σφραγίσει έναν κύκλο που ξεκίνησε με την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛΛ εξαιτίας της αρνητικής απόφασης που έλαβε η Φ. Γεννηματά για τη συμφωνία, παρότι είχε απομονωθεί πλήρως στο Πολιτικό Συμβούλιο του φορέα, χάνοντας με 1-5 στην ψηφοφορία του Οργάνου. 

Τότε ο Στ. Θεοδωράκης είχε δηλώσει από βήματος της Βουλής: “Δεν θα γίνω κατσαρίδα της πολιτικής”, αφήνοντας βαρύτατες υπόνοιες προς τη Χαρ. Τρικούπη ότι έβαλαν πάνω από το εθνικό καθήκον το μικροπολιτικό, ντύνοντάς το ως “πατριωτικό”.

Η διαφορετική στάση που κρατούν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων θα μπορούσε να εξεταστεί ως crash test πιστότητας αρχών. Από αυτό αντικειμενικά βγαίνει ηττημένη η Φ. Γεννηματά και ο βαλτωμένος δημοσκοπικά και σε δυναμική ομόσπονδος φορέας της έναντι του Στ. Θεοδωράκη και του πολύπαθου κόμματός του. 

Αμφότεροι συναντούν δυσκολίες στο εσωτερικό των κομμάτων τους από τις αποφάσεις που έλαβαν, ωστόσο τις αντιμετωπίζουν με εντελώς διαφορετική νοοτροπία.

Κοντά σε αυτά ήρθε και το  αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ. Και αναμένουμε τις εξελίξεις, στον κεντροαριστρό χώρο που φαίνεται να πρυτανεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: