ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Βαδίζοντας προς κύρωση της Συμφωνίας Πρεσπών

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο καθώς μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση το επόμενο βήμα όπως έχει προαναγγελθεί είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ήδη κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι δεν θα επιλέξει fast track διαδικασίες και ότι θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Αναφορικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι η Συμφωνία θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στις αρμόδιες επιτροπές και την Ολομέλεια της Βουλής προς κύρωση τονίζοντας ότι «θα υπάρχει πλήρης άνεση να μιλήσουμε όλοι μας».

Στην Ολομέλεια της Βουλής και στην δημοσιότητα δόθηκε η ρηματική διακοίνωση που αναιρεί κάθε επιχείρημα της Ν.Δ. περί γλώσσας και εθνικότητας ενώ στην δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί ολόκληρο το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρξει μια καθαρή πλειοψηφία υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας.

Ωστόσο παρόλο που το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι στην πρόκληση στην Βουλή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκη για διεξοδική συζήτηση και πρότεινε debate για το θέμα μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, η Ν.Δ. αρνήθηκε από νωρίς χθες δια του γραμματέα της, Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και επίσημα με ανακοίνωσή της το βράδυ. 
Καταδίκασε μάλιστα ως «επικοινωνιακή» την επιλογή του debate στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο είναι καταφανές ότι φοβάται πως μια τέτοια αντιπαράθεση θα αποκαλύψει ότι στην πραγματικότητα συμφωνεί και εύχεται να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας.

Αναταράξεις δημιουργούνται στο πολιτικό σκηνικό στα μικρότερα κόμματα με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά διεμήνυσε ότι δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία αλλά απείλησε με συνέπειες ενώ υποστήριξε ότι «η συνείδηση βουλευτών και στελεχών είναι σημαντικότερα από την πειθαρχία».

Ψήφο κατά συνείδηση αποφάσισε χθες το ΠΟΤΑΜΙ μετά από μια διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του. Προς το «ναι» κλίνουν Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς. Οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός, ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν «όχι», αλλά διαβεβαίωσαν οτι δεν θα αποχωρήσουν από την ΚΟ.

Την παραίτηση της από τους ΑΝΕΛ γνωστοποίησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη ενώ διεγράφησαν από τους ΑΝΕΛ οι Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Την εκστρατεία εκφοβισμών και απειλών κατά βουλευτών που τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας καλύπτει πολιτικά η Ν.Δ. παρόλο που μεμονωμένες φωνές την καταδικάζουν απερίφραστα. Χθες πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις στελεχών της ενώ ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να διαμαρτυρηθεί για αυτές, σαν να είναι δημοκρατικά αποδεκτός ο εκφοβισμός κατά εκλεγμένων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Τέλος συλλαλητήριο από όσους διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι στο Σύνταγμα όπου αναμένεται να καταφτάσουν στην Αθήνα λεωφορεία με διαδηλωτές από όλη την χώρα.

Kατ. Μπρ.-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: