ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προαναγγέλλει  την διαγραφή Θεοχαροπουλου, από τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.



Διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου ανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά και αντικατάστασή του στην επιτροπή Άμυνας, όπου θα συζητηθεί αύριο η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εισηγήθηκε  στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να αποφασίσει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως είχε εισηγηθεί νωρίτερα η Εκτελεστική Επιτροπή με πλειοψηφία (11 προς 5). Η μειοψηφία πρότεινε, ο ίδιος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών», υπενθυμίζοντας και την τελευταία απόφαση του κόμματος να συνδεθεί η ψήφος με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ότι ψήφιση της Συμφωνίας είναι πατριωτικό καθήκον καθώς είναι σε θετική κατεύθυνση.

«Παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία». Διαχρονικά, εξάλλου, ο πολιτικός μας χώρος υπήρξε υπέρμαχος της επίλυσης του προβλήματος. 

Ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος που το 1993 στο «Αδιέξοδο βήμα του Εθνικισμού» έγραφε για «μια ιστορική ευκαιρία που αν την «άρπαζε» η χώρα μας θα μπορούσε να αναβαθμίσει τη διεθνή της θέση για δεκαετίες». 

Ήταν ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης που το 1992 έλεγε ότι «οι υπερβολές και οι παλικαρισμοί στα εθνικά θέματα έχουν στο παρελθόν οδηγήσει σε «απρόβλεπτες» για τους υπαίτιους καταστροφές». Με αυτή την παρακαταθήκη θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Προαναγγελθείσα η διάσπαση του ΚΙΝΑΛΛ με αποχώρηση Θανάση Θεοχαρόπουλου

Προαναγγελθείσα η διάσπαση του ΚΙΝΑΛΛ, μετά τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ κ. Θεοχαρόπουλου και κας Γεννηματά, από την στιγμή που η δεύτερη ήθελε στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛΛ να καθυποτάξει τους πάντες, κάνοντας το κ. Θεοχαρόπουλο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να υπενθυμίσει πως αποτελεί ομοσπονδία το ΚΙΝΑΛΛ και όχι ενιαίο κόμμα.


Άμεσα αντέδρασε η Φώφη Γεννηματά όταν έγινε γνωστό το οριακής πλειοψηφίας αποτέλεσμα της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ (29 υπέρ 22 κατά και 2 λευκά) να εγκρίνει την εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου για ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Επίσης με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Ενώ όπως το πρωί είχε προαναγγείλει ο Ανδρέας Λοβερδος  στο ΣΚΑΙ σε περίπτωση που αποφάσιζε η ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει ΝΑΙ στη συμφωνία, ο  κ. Θεοχαροπουλος αντικαθίσταται από τον κ. Σκανδαλίδη στην επιτροπή Άμυνας όπου θα συζητηθεί αύριο η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: