ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ψυχολόγοι σε 65 δημοτικά σχολεία της Δυτικής Ελλάδας


Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη χαρακτηρίζει, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», την είσοδο ειδικών ψυχολόγων σε 65 δημοτικά σχολεία της Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος. 

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως στις 31-12-2018 και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν οι προσλήψεις των ψυχολόγων οι οποίοι προγραμματίζεται να πιάσουν άμεσα δουλειά. 


Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος η παρακολούθηση των σχολείων από ψυχολόγους αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας το οποίο πλέον υλοποιείται. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες αναλαμβάνουν την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών, θα είναι σε διαρκή επαφή με τους γονείς ενώ θα βοηθούν και τους εκπαιδευτικούς στην αντιμετώπιση των διαφόρων δυσκολιών που απασχολούν και τους ίδιους.
 

«Έχουν δημιουργηθεί οκτώ ομάδες των πέντε σχολείων το καθένα στην Αχαΐα, δύο πεντάδες στην Αιτωλοακαρνανία και τρεις πεντάδες στην Ηλεία όπου θα μπει σχολικός ψυχολόγος. Ανά μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα ο ψυχολόγος θα επισκέπτεται το σχολείο που έχει οριστεί. Οι ψυχολόγοι αυτοί θα έχουν την ψυχοκοινωνική και συναισθηματική στήριξη των παιδιών. Θα συνεργάζονται και με τους γονείς των παιδιών αλλά θα παρέχουν βοήθεια και στήριξη και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση των διαφόρων δυσκολιών. Οι υποστηρικτές δομές αποκτούν από την βάση σημεία αναφοράς για να γίνεται ουσιαστικότερη και καλύτερη η επικοινωνία. Χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία του Υπουργείου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.
Παράλληλα, όπως εξήγησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, με κέντρα τα Ειδικά Σχολεία έχουν φτιαχτεί οι Επιτροπές Διάγνωσης Αξιολόγησης Υποστήριξης των σχολείων άρα αυτή την στιγμή υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργεί στις Επιτροπές αυτές που παρακολουθούν τα σχολεία γενικής παιδείας που έχουν τμήματα ένταξης.

 

«Με την νέα αυτή κίνηση πηγαίνουμε σε σχολεία 10θέσια και πάνω, της γενικής παιδείας που δεν συνδέονται με τμήματα ένταξης. Άρα πρώτη φορά μπαίνει σε σχολεία γενικής παιδείας. Σχολικούς ψυχολόγους έχουμε για δεύτερη χρονιά και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Έχουμε μια γενίκευση πλέον. Αυτές οι κινήσεις έχουν από πίσω τους ένα βαθύ πολιτικό σκεπτικό που λέει ότι εγώ στηρίζω το Δημόσιο Σχολείο και δεν αφήνω τους μαθητές και τους γονείς απροστάτευτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: