ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου...» για Αμβρόσιο!

Χαρακτηρίζει «αγαπούληδες του θεού» όσους δεν συνεργούν μαζί του!
 
Σε Μητροπολίτες που στάθηκαν στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου στο ζήτημα της Εκκλησιαστικής περιουσίας και την πληρωμή των ιερέων, κάτι που εμπεριέχεται στην κατ' αρχήν συμφωνία με την Κυβέρνηση, απευθύνεται με υβριστικό τρόπο και  απύθμενο θράσος,  ο κατ΄ εξοχήν φιλοχουντικός και νυν φιλοχρυσαβγίτης, πρώην αξιωματικός Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής, εκ Πάτρων μητροπολίτης Αιγιαλείας  και Καλαβρύτων.

Τους χαρακτηρίζει ειρωνικά ως «αγαπούληδες του θεού» σε επιστολή, που όπως δημοσιοποιεί από το προσωπικό του μπλοκ, έστειλε ονομαστικά και στους μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως και Ιωαννίνων. 

Στο κείμενο ο κ. Αμβρόσιος παραθέτει κείμενα που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν ότι ο Θεός ως παιδαγωγός «ενίοτε γίνεται και τιμωρός». Και τούτο ως μερος της προσπάθειάς του να αναστηλώσει την περίφημη Χρυσοπηγή, την ακροδεξιά οργάνωση που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα εντός της Ιεραρχίας με πρωτοστατούντες τον ίδιο και τους ομοούσιούς του Φλωρίνης Καντιώτη, Πειραιώς Καλλίνικο, Θεσσαλονίκης Ανθίμου.

Αδυνατισμένη η αμαρτωλή τετράδα των προαναφερομένων ιερέων, πνέει τα λοίσθια, καθώς δημοκρατικές φωνές συνάδουσες με το λαϊκό αίσθημα, που θέλει τον ιερέα λειτουργό και όχι δημόσιο υπάλληλο, καταλαμβάνουν χώρο όλο και περισσότερο στην κοινή γνώμη, που εξανίσταται για το που αποσκοπεί ο ορειμαγδός που προκαλούν οι ακραίοι εκ των μητροπολιτών, όταν μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα παραμένουν απείραχτα με την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Πολύ περισσότερο που επιλύεται το αμφισβητούμενο από το 1836 καθεστώς της λεγόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ειναι προφανής η πολιτική σκοπιμότητα υπέρ της «Δεξιάς του Κυρίου»  που επιχειρείται ανεπιτυχώς να υλοποιηθεί και αυτό είναι που... εξιτάρει κατά κοσμικό τρόπο, τον κατά τ' άλλα θεοκρατούμενον Αμβρόσιο!
 
Έτσι δίνει συνέχεια στην κόντρα του με τους Μητροπολίτες που αντέδρασαν στο κείμενό του σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι στο οποίο έγραφε ότι «ο άθεος πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού»! Ναι το έγραψε αυτό ο Αμβρόσιος ως εκπρόσωπος της «Δεξιάς του Κυρίου»!

Σε Μητροπολίτες  «αγαπούληδες του θεού» έστειλε επιστολή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και  Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Στο κείμενο ο κ. Αμβρόσιος  παραθέτει κείμενα που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν ότι ο Θεός ως παιδαγωγός «ενίοτε γίνεται και τιμωρός».
Έτσι δίνει μία συνέχεια στην κόντρα του με τους Μητροπολίτες που αντέδρασαν στο κείμενό του σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι στο οποίο έγραφε ότι «ο άθεος πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού» .
Στην επιστολή του την οποία έχει δημοσιεύσει στο blog κάνει ονομαστική αναφορά στους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Ιωαννίνων, Μάξιμο «για να σας αποδείξω ότι δεν πάσχω ακόμα από αμνησίαν». Τους εύχεται, δε, «καλή μετάνοια» προσθέτοντας με νόημα ότι «μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή».
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Κάνει δε, όπως προαναφέρθηκε, ονομαστική αναφορά στους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Ιωαννίνων Μάξιμο για να αποδείξει ότι «δεν πάσχω ακόμα από αμνησίαν». 

Τους εύχεται, δε, «καλή μετάνοια» προσθέτοντας με νόημα ότι «μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στους μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή».

Προφανώς εννοεί την δική του ευγένεια και ταπείνωση, που εκφράζει ως ιδανικός Τινέητζερ εποχής δεκαετίας 60:

«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου»!


Να και μέρος της επιστολής του, αλιευμένο από το μπλοκ του: 

«5η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ «ΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ« ΤΟΥ ΘΕΟΥ,
ήτοι Αρχιερείς, Ιερείς, Διακόνους και Λαϊκούς
Αίγιον, 19η Νοεμβρίου 2018

ΘΕΜΑ: Ο Θεός είναι ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, άρα και ΤΙΜΩΡΟΣ!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΔΙΔΩ «ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!»
 
Και Σας εύχομαι Μετάνοια και Διόρθωση!

Μέρος 5ον και τελευταίον.

Αγαπητοί μου Αδελφοί "Αγαπούληδες",

Με τέσσερες  συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ! Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική - προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα! Ουδείς έξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω «καρικατούρες», ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω «τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου»!!!!

Δεν πειράζει! Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας. Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω! Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή! Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε «για τίς καρικατούρες» μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την «αμνησία» μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου».

_______________
ΣΗΜΕΙΩΣΗ του Istologiou G. Mosxou: Με το συμπάθιο, αλλά δεν θέλω να γίνω αίτιος για ρύπανση των οφθαλμών όσων παρακολουθούν την ανάγνωση αμετροέπειας του επισκόπου Καλαβρύτων. Άλλωστε και εγώ ως διαχειριστής του Istologiou δεν αντέχω την βοθρώδη οσμή του κειμένου του. Γι αυτό παραπέμπω στο προσωπικό Ιστολογιο του ιδίου, όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: