ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Κορυφώνεται ο τριήμερος εορτασμός στην Αθήνα

Καταθέσεις στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια Πάτρας 

Με κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών τιμήθηκε από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, διά του αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλου και των υπηρεσιών της η μνήμη των αντιδικτατορικών αγωνιστών της Πάτρας, που υπέφεραν βασανιστήρια στα υπόγεια της Ασφάλειας Πατρών στα χρόνια της Δικτατορίας.


Πλην όμως στο πέρας του χρόνου και υπό το βιολογικό βάρος, ήταν αναπόφευκτο σήμερα να σημειωθούν τραντακτές απουσίες όπως του αντιδικτατορικού αγωνιστή Γιάννης Κούκου, του αγωνιστή της οργάνωσης ΔΕΚΑ Δημ. Κώη και άλλων που έδιναν βροντερό παρών κάθε χρόνο.  

Παρόντες ήσαν δημοκρατικοί πολίτες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρ. Ριζούλης, ο συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του κόμματος Μιχ. Σιδηρόπουλος, ο Γιάννης Τσιμπούκης της ΡΑΠ, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης και άλλοι.

Ανάμεσα στα στεφάνια διακρίναμε αυτά της ΚΝΕ, φοιτητών και φορέων που είχαν κατατεθεί ενωρίτερα . 

Στο μεταξύ  έχουν προγραμματισθεί στην Πάτρα συγκεντρώσεις και πορείες στο Παράρτημα στις 4 μμ φοιτητικών σχημάτων, στις 6μμ οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και την ίδια ώρα του ΕΚΠ, στην πλ. Εθν. Αντίστασης.

Παράλληλα στην Αθήνα από νωρίς το πρωί αύριο, Σάββατο, θα ανοίξει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις πόρτες του το Πολυτεχνείο, στο κέντρο της Αθήνας, για τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973.

Ωστόσο, επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας γύρω από το ιστορικό κτίριο.

Επίσης, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. 

Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει στις 15:00, ενώ οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» θα κλείσουν στις 16:30.

Σημειώνεται, ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ο τριήμερος εορτασμός, που θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, «Αβέρωφ».

Η Επιτροπή Εορτασμού έχει ήδη κάνει έκκληση με ανακοίνωσή της να αποχωρήσουν οι καταληψίες και έχει σχολιάσει ότι «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες».



Πρόεδρος της Βουλής: Αντίσταση στις νέες φασιστικές εκτροπές


«Η πραγματική νοηματοδότηση στην τιμή προς την εξέγερση του Νοέμβρη έχει σήμερα στην καρδιά της την ανάγκη να συστρατευθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα στον αγώνα εναντίον όσων απεργάζονται κεκαλυμμένα ή απροκάλυπτα, ομολογημένα ή ανομολόγητα, νέες φασιστικές εκτροπές, νέες επικίνδυνες περιχαρακώσεις και διχασμούς, νέες πολεμικές συγκρούσεις.

Πρέπει να συνεγείρουμε και να συστρατευθούμε με όλους όσους βλέπουν ότι διαμορφώνονται ισχυρές δυνάμεις που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να οικοδομούν μια Ευρώπη φρούριο». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης στην αναφορά στην Επέτειο του Πολυτεχνείου σήμερα το πρωί, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

«Η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν περικλείεται σε στερεότυπα, δε μπαίνει σε μαυσωλείο, δεν έχει ιδιοκτήτες, δεν κλείνεται μέσα σε συγκυρίες και δεν επιδέχεται τους παντοειδείς εκφοβισμούς που προσδοκούν να την αφοπλίσουν ως μια κινητήρια δύναμη, τελικά, των κοινωνικών πολιτικών εξελίξεων και της ίδιας της ιστορίας» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Σημειώνεται ότι το πρωί κατά την είσοδο αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακραία στοιχεία τους παραμπόδισαν, αναγκάζοντάς την να μην προχωρήσει σε  κατάθεση στο μνημείο εντός του προαυλίου του Ιδρύματος.

Ο υπουργός Παιδείας καυτηρίασε το γεγονός και υπέδειξε την Δημοκρατίας ως τρόπο αντιμετώπισής του. Σημείνεται δε πως όλα τα κόμματα της Βουλής καταδίκασαν την ενέργεια, πλην την της ΧΑ, που αμφισβητεί την εορτή μνήμης συνολικά, χαρακτηρίζοντας την με απρέπεια.  










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: