ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μετά την αφόδευση και αδρανή τώρα στο Έλος Αγυιάς

Δίπλα στη διαδρομή των αθλουμένων για να φαίνεται σε όλους πόσο σεβόμαστε το περιβάλλον!

Κίνητρο συμβολής αποτελεί και η εγκατάλειψη υλικών εκσκαφής που προέρχονται από το ξήλωμα της εγκατάστασης θέρμανσης του πρώην κολυμβητηρίου ΕΑΝΚ

Άλλα μπάζα κι εδώ.
Από την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, έχει γίνει γνωστή η ρύπανση του τελέστηκε από ασυνείδητο στο Έλος Αγυιάς, εκεί που αθλούνται Πατρινοί πολίτες καθημερινά, δίπλα στην διαδρομή.  Αλλά αν και δημοσιοποιήθηκε το θέμα ο Δήμος Πατρέων «αγρόν αγόρασε και θέλει να τον σπείρει»!
Κυριακή βράδυ της 4 Νοεμβρίου, προφανώς, πήγε και απέρριψε τα αδρανή υλικά που έβγαλε από το μπάνιο του, μετά την ανακατασκευή και γέμισε με αυτά το Έλος της Αγυιάς, στην βόρεια κυκλική διαδρομή του, για να προκαλέσει την διαμαρτυρία των περιπατητών και δρομέων που ασκούνται καθημερινά εκεί.


«Δεν μας φθάνει που οι περιστασιακοί κατασκηνωτές αφοδεύουν εκεί τις νυκτερινές ώρες και το πρωί που πάμε για τρέξιμο βρίσκουμε αχνιστές τις ακαθαρσίες τους, τώρα θα έχουμε και τα μπάζα του κάθε ασυνείδητου», λέει ο δρομέας Φάνης Ξάνθης, που βρέθηκε εκεί την ώρα που ο φακός του Istologiou G. Mosxou απαθανάτιζε τα αδρανή.


«Μα τούτος ο τόπος, αν δεν κάνω λάθος προστατεύεται περιβαλλοντικά από διεθνή συνθήκη, πέραν του ότι αποτελεί στολίδι της περιοχής» λέει ο δρομέας, που θυμάται ανάλογα γεγονότα με εργολάβους:


«Στα πρώτα χρόνια, που κάποιος, αείμνηστος πια, ήθελε να δημιουργήσει δεύτερη διαδρομή εντός του Έλους, καλούσε εργολάβους να του φέρνουν για να στρώσει χώμα. Αποτέλεσμα ήταν ότι οικοδομικά παλιοϋλικά είχαν να τα ακουμπούν εδώ. Κι εμείς, όταν οι βροχές παρέσυραν τα επιφανειακά χώματα βρεθήκαμε να βγάζουμε σιδεριές από τη γη και κάτι κοτρώνες που αν σκόνταφτες πάνω τους, κινδύνευες να φας τα μούτρα σου» θύμισε.


Είναι γεγονός πάντως ότι και κατά την κατασκευή του τούνελ της μίνι περιμετρικής πολλά από τα μπάζα  που βγήκαν από την εκσκαφή μεταφέρθηκαν παράνομα στο Έλος της Αγυιάς.


Πέραν από αυτά, κίνητρο συμβολής προς υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου αποτελεί και η εγκατάλειψη υλικών εκσκαφής που προέρχονται από το ξήλωμα της εγκατάστασης θέρμανσης του πάλαι ποτέ Κλειστού κολυμβητηρίου του ΕΑΝΚ. Αλλά και το αποτέλεσμα της ατυχούς προσπάθειας το Δήμου Πατρέων που αποπειράθηκε να περιφράξει χώρο για εγκλεισμό των γατών!


Και όπως είπε άλλος αθλούμενος που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του, «αν πρόκειται να ρυπάνουμε κάποιο καθαρό χώρο, η αρχή είναι δύσκολη. Μετά ακολουθούν κια οι υπόλοιποι ασυνείδητοι»!  


Γι αυτό είναι ανάγκη να σπεύσει ο Δήμος Πατρέων και να περιμαζέψει την ρύπανση.
Η βρύση, που έμεινε... κολοβή εδώ και δύο μήνες τώρα
Και εάν φιλοτιμηθεί κάποιος από την ΔΕΥΑΠ, ενεργοποιεί και την βρύση, που έμεινε... κολοβή εδώ και δύο μήνες, για να μπορούν οι περιπατητές και αθλούμενοι του έλους να δροσίζονται!


Βέβαια, το... κοράκιασμα αθλούνται στο έλος έχει το ξηρό παρελθόν του, από διετίας τουλάχιστον όταν ο Δήμος Πατρέων, καθώς φημολογείται, έκλεισε την βρύση που είναι στερεωμένη στον κορμό του ευκαλύπτου, για άγνωστους λόγους ξαφνικά. Μετά από διαμαρτυρίες φέτος την ενεργοποίησε πάλι, αλλά και πάλι ξαφνικά κόπηκε η ύδρευση. 
Λέγεται πως αποτέλεσε εστία καραβανιών... τσιγγανέιρος και αυτό ήθελε να το αποφύγει ο Δήμος, αλλά... την πληρώνουν την.. νύφη οι μόνιμοι "κάτοικοι" του Έλους.
Σπεύσατε λοιπόν "βραδέως" κύριε Παπανικήτα, πρόεδρε της ακριβοπληρωμένης από τους Πατρινούς ΔΕΥΑΠ          

Οι δρομείς Φάνης Ξάνθης αριστερά και Νίκος Καναβός δεξιά, που έγιναν θεατές της ρύπανσης.

Μέρος των αδρανών που κείτονται στην προστατευόμενη περιοχή του Έλους Αγυιάς.
  
Μπάζα πίσω από το γήπεδο μπάσκετ του Έλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: