ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Αν. Κασσιμάτης: Πριν τοξικότητα, μετά καταρρέει...!

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν παραπετάσματα καπνού σήμερα, με δήθεν κατάρρευση του νοσοκομείου, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες» δήλωσε χαρακτηριστικά «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού, Αντώνης Κασσιμάτης.

ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, για το Νοσοκομείο: «Επιχειρούν να θέσουν ξανά σε καθεστώς υγειονομικής ανασφάλειας και τρομοκρατίας τους κατοίκους του νησιού»

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ 

 «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε σήμερα ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού, Αντώνης Κασσιμάτης και αναφέρθηκε στις καταγγελίες, που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες από κάποιους, οι οποίοι, όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, «επιχειρούν να θέσουν ξανά σε καθεστώς υγειονομικής ανασφάλειας και τρομοκρατίας τους κατοίκους του νησιού, την στιγμή, που η Ζάκυνθος είναι χαρακτηρισμένη ως σεισμόπληκτη περιοχή».  
 
«Οι πολιτικοί λόγοι είναι πάντα δεδομένοι. Ποιοι είναι αυτοί, που ισχυρίζονται όλα αυτά; Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές και κάποια πρόσωπα από το νοσοκομείο, οι οποίοι στην προηγούμενη κρίση, όταν τα χειρουργεία παρέμειναν για 6 μήνες κλειστά, ήταν αυτοί, που το δικαιολογούσαν, στο όνομα μιας δήθεν τοξικότητας, που είχε το δίκτυο των αερίων των χειρουργείων». Ο κ. Κασσιμάτης ουσιαστικά φέρεται να συσχετίζει τις νέες καταγγελίες και τα πρόσωπα, με ότι είχε συμβεί πριν από δυο χρόνια με το θάνατο μιας γυναίκας, η οποία είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μετά εμφάνισε επιπλοκές και πέθανε. Τότε είχε γίνει λόγος για τοξικότητα στα δίκτυα αερίων στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να κλείσουν για 6 μήνες και επαναλειτούργησαν όταν επισκέφθηκε το νησί, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
«Αυτοί, που διέδιδαν τότε τοξικότητα στο δίκτυο αερίων και κράτησαν σε ομηρία το νησί, έρχονται σήμερα οι ίδιοι κύκλοι, που εν μέσω σεισμού, ξαναλένε ότι το νοσοκομείο καταρρέει... Η υπόθεση αυτή του θανάτου της γυναίκας έχει δημιουργήσει μια πλούσια δικογραφία στα δικαστήρια και στους πειθαρχικούς ελέγχους και φαίνεται ότι κάποιοι την φοβούνται, όπως και τα αποτελέσματά της. Προσπαθούν να δημιουργήσουν παραπετάσματα και καπνούς σήμερα, με δήθεν κατάρρευση του νοσοκομείου, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες» δήλωσε χαρακτηριστικά «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού, Αντώνης Κασσιμάτης.
 
Μάλιστα, όπως επισήμανε, κυκλοφορούν στο νησί ακόμα και φυλλάδια, που κάνουν λόγο για «κατάρρευση του νοσοκομείου», για κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής, αποχωρήσεις ιατρικού προσωπικού, αλλά ακόμα και αδυναμίας εφοδιασμού σε οξυγόνο και πετρέλαιο, «λες και βάζουμε λουκέτο. Είναι μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα καθεστώς υγειονομικής ανασφάλειας και τρομοκρατίας των κατοίκων. Η Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί αυτή την στιγμή με δυο γιατρούς, οι οποίοι έχουν εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθούν, αλλά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η ιατρική τους δεοντολογία, τους επιβάλλει να παραμείνουν. Διορίζεται τρίτος παιδίατρος και ολοκληρώθηκε η προκήρυξη της θέσης του τέταρτου. Υπάρχει μια προοπτική βελτίωσης ούτως ή άλλως και φυσικά, σε καμία περίπτωση, η κλινική δεν έχει κλείσει».
Ακόμη υπογράμμισε ότι «το νοσοκομείο αυτή την στιγμή και πετρέλαιο έχει και οξυγόνο, και ήδη υπάρχει μια έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ, που δόθηκε λόγω του σεισμού. Επίσης, έχουμε άλλες 100.000 ευρώ (αύξηση των πιστώσεων) να καλυφθούν, τα όποια προβλήματα, μπορεί να υπάρξουν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Άρα να λέμε ότι δεν έχει πετρέλαιο και οξυγόνο είναι τοξική πληροφόρηση».
 
Αναφορικά με τις αναφορές, που γίνονται για κατάρρευση του νοσοκομείου Ζακύνθου, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ισχύει, καθώς αυτή την στιγμή ανήκουν στο δυναμικό του, 48 ειδικευμένοι γιατροί και ο οργανισμός προβλέπει 63. «Είναι το 76% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων. 
 
Και επειδή γίνεται μια σπέκουλα από την ΠΟΕΔΗΝ για τις οργανικές θέσεις (ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό), αναφέροντας ότι οι οργανικές κλίνες είναι 160. Κάνουν λάθος, διότι έχει 110. Θέλω να πω δηλαδή, ότι το όποιο προσωπικό υπηρετεί, λειτουργεί στις 110, διότι τόσες είναι ανεπτυγμένες, άρα οι όποιες ελλείψεις και η όποια αναντιστοιχία είναι μικρότερη».
 
Τέλος, να αναφέρουμε ότι η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος ετοιμάζεται να προσφύγει στην Εισαγγελία Ζακύνθου για τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: