ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Xιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν στις κηδείες θυμάτων

Το Ισραήλ «επέδειξε αυτοσυγκράτηση» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι, καταδικάζοντας σθεναρά τη συμπεριφορά της Χαμάς, ενώ ο απολογισμός από την φωτιά που άναψαν οι ΗΠΑ στη Γάζα είναι 60 νεκροί ως  τώρα.


60  νεκροί από
τη βαρβαρότητα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι, σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τον 51χρονο άνδρα, που ονομαζόταν Νασέρ Γκοράμπ, πυροβόλησαν και σκότωσαν κατά μήκος των συνόρων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, αφού χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν στις κηδείες των θυμάτων της χθεσινής ημέρας.

Ο δεύτερος άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αναφέρεται, πυροβολήθηκε στα ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού αλ Μπουρέιζ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης τιμούν τη «Νάκμπα», την «καταστροφή» που αποτέλεσε για εκείνους η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 και ο αναγκαστικός εκτοπισμός χιλιάδων Παλαιστινίων.

Την ώρα που Ισραηλινοί και Αμερικανοί γιόρταζαν την «ιστορική» ημέρα και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους, 58 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 8 ανήλικοι, σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά. Ο απολογισμός αυξήθηκε σήμερα το πρωί με την ανακοίνωση του θανάτου ενός βρέφους οκτώ μηνών επειδή εισέπνευσε δακρυγόνα στη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
 
Τουλάχιστον 2.400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, είτε από τα πυρά των Ισραηλινών είτε από την εισπνοή δακρυγόνων, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Αντιδράσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη σφαγή

Την έντονη αποδοκιμασία τους στη χθεσινή ισραηλινή δολοφονική επίθεση κατά Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασαν τόσο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη -που κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- όσο και η Αννέτα Καββαδία.

«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών« σημειώνει με ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανκοίνωση σημειώνεται ότι «η διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει  την σταθερότητα στην περιοχή». 

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ζήτησε από το βήμα της Βουλής την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστινίων.

Παράλληλα, επέκρινε όσους αντιμετωπίζουν «με παραινέσεις και ίσες αποστάσεις» τη δολοφονική αυτή επίθεση όπως είπε, που είχε ως αποτέλεσμα 66 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά και βρέφη,
«Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Χρειάζεται καθαρή απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών», τόνισε η Α.Καββαδία.


ΗΠΑ: Οι 60 νεκροί συνιστούν «αυτοσυγκράτηση» του Ισραήλ

Το Ισραήλ «επέδειξε αυτοσυγκράτηση» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι, καταδικάζοντας σθεναρά τη συμπεριφορά της Χαμάς, ενώ ο απολογισμός από την φωτιά που άναψαν οι ΗΠΑ στη Γάζα είναι 60 νεκροί ως  τώρα

Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η πρέσβειρα των ΗΠΑ επισήμανε:
«Καμία χώρα σε αυτήν την αίθουσα δεν θα ενεργούσε με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση όσο το Ισραήλ».

«Η Χαμάς είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα χθες» διαβεβαίωσε η Χέιλι, τονίζοντας ότι η στάση της παλαιστινιακής οργάνωσης υποδαυλίζει τη βία εδώ και χρόνια, «πολύ πριν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους» στην Ιερουσαλήμ.

«Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για τους θανάτους όμως υπάρχει πολλή βία στην περιοχή» συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι λυπάται διότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συζητά αρκετά σχετικά με τις ενέργειες του Ιράν στη Συρία και την Υεμένη.

Αντιδράσεις από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά έξω από την πρεσβεία

Επεισόδια, σημειώθηκαν μπροστά στην Πρεσβεία του Ισραήλ, μετά την  πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που έγινε το απόγευμα στην Αθήνα. Όταν η πορεία έφτασε στην Πρεσβεία του Ισραήλ, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ανέβηκαν στις κλούβες της αστυνομίας, φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους και έκαψαν μια σημαία του Ισραήλ, παρουσία περίπου χιλίων διαδηλωτών, ενώ το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «λευτεριά στην Παλαιστίνη».'

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο της πρεσβείας, ενώ μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στην πορεία μετείχαν κόμματα (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» και άλλες οργανώσεις.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: