ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

O A. Ριζούλης για το Ν/Σ αιτούντων διεθνή προστασίαΤοποθέτηση στη Βουλή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη στο νομοσχέδιο για τους αιτούντες διεθνή προστασία, του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής. 

 
Ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου και παροχής διεθνούς προστασίας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερη φροντίδα στις πιο ευάλωτες κατηγορίες των μεταναστών. 

Για την την εισήγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι παρουσιάστηκε σαν να ταυτίζεται και να συμπορεύεται με τις ακροδεξιές και ξενοφοβικές αντιλήψεις κυβερνήσεων της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες μάλιστα τιμωρήθηκαν από την Ευρώπη για την στάση τους απέναντι στους μετανάστες. 

Στην κριτική του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας ότι κατά την πρόσφατη διαδικασία απομάκρυνσης των μεταναστών στην Πάτρα έγινε ''σκούπα'', ανέφερε ότι οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια στο αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης, γι αυτό και παρόμοιες πρακτικές ή ορολογίες δεν είναι αποδεκτές. 

''Η πρόσφατη διαδικασία απομάκρυνσης έγινε από την αστυνομία ειρηνικά, μετά από πολλή προετοιμασία, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για να μεταφερθούν οι μετανάστες σε οργανωμένες δομές κάτι καλύτερο για τους ίδιους''. 

Ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι και οι κάτοικοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας με τους οποίους υπήρχε επικοινωνία όλο αυτόν τον καιρό για την κατάσταση, πρωτίστως ανέφεραν ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν οι πρέπουσες για τους ίδιους τους μετανάστες. 

Τέλος, για τα γεγονότα της Παλαιστίνης, ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι αυτονόητα καταδικάζεται η ωμή χρήση βίας του Ισραηλινού στρατού απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές, κάτι που δεν αφορά όμως τους Ισραηλινούς αφού και εκεί υπάρχουν άνθρωποι που διαδηλώνουν για να ζήσουν ειρηνικά με τους Παλαιστίνιους.
Δημοσίευση σχολίου