ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Η επιστροφή των δανεικών είναι καινοτομία

«Το μόνο, όμως, πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο από το άρθρο Μητσοτάκη είναι ότι τα έσοδα στα κομματικά ταμεία της ΝΔ φτάνουν, όπως ο ίδιος λέει, τα 1,86 εκατομμύρια ευρώ. Θα αποπληρώσει άραγε με αυτό το ποσό μέρος των απλήρωτων δανείων της ΝΔ που φτάνουν τα 200 εκατομμύρια; Αυτή θα ήταν μια πραγματικά καινοτόμα ενέργεια!» τονίζει με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ».


Ωστόσο, «καμία λέξη για το πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το άρθρο Μητσοτάκη στον "Φιλελευθερο" στον οποίο «επαναλαμβάνονται οι ίδιες κοινοτοπίες περί ανανέωσης»

«Στο σημερινό άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Φιλελεύθερο επαναλαμβάνονται οι ίδιες κοινοτοπίες περί ανανέωσης και η γνωστή καταστροφολογία. Καμία λέξη για το πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το κυβερνών κόμμα, τις προηγούμενες μέρες ο Κ. Μητσοτάκης «παρουσίασε αρκετές πτυχές από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντιγραφή των συνταγών των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών και επανάληψη της διακυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για απολύσεις στο δημόσιο και για εκχώρηση τομέων του  σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ χαρακτήρισε το 8ωρο και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις 'παρωχημένες έννοιες'». 

«Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα νέο και τίποτα ελπιδοφόρο στην επιστροφή των πιο σκληρών αντικοινωνικών πολιτικών που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και τους πολίτες σε απόγνωση.

Το μόνο, όμως, πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο από το άρθρο Μητσοτάκη είναι ότι τα έσοδα στα κομματικά ταμεία της ΝΔ φτάνουν, όπως ο ίδιος λέει, τα 1,86 εκατομμύρια ευρώ. Θα αποπληρώσει άραγε με αυτό το ποσό μέρος των απλήρωτων δανείων της ΝΔ που φτάνουν τα 200 εκατομμύρια; Αυτή θα ήταν μια πραγματικά καινοτόμα ενέργεια!» τονίζει με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ ξαναγίνεται ένα μαζικό λαϊκό κόμμα»

Οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής στη ΝΔ δεν είναι μόνο μία οργανωτική διαδικασία, αλλά και βαθύτατα πολιτική, και αφορά όλους του πολίτες, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ ξαναγίνεται ένα μαζικό λαϊκό κόμμα.

«Για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα εκλέγουν απευθείας τις ηγεσίες των νομαρχιακών και των δημοτικών μας οργανώσεων, καθώς και τους εκπροσώπους τους για το επόμενο Συνέδριό μας που θα γίνει στο τέλος του χρόνου» αναφέρει. Εξηγεί ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο τη ΝΔ, «αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της». Σημειώνει ότι υλοποιεί την εντολή που του έδωσαν οι πολίτες όταν τον εξέλεξαν: «Να ανοίξω τις πόρτες της παράταξής μας και να μπουν άνθρωποι που μέχρι σήμερα αποθαρρύνονταν να ασχοληθούν με την πολιτική, καθώς έβλεπαν -και δικαίως- τα κόμματα ως κλειστούς μηχανισμούς εξουσίας. Πολλοί μού έλεγαν τότε ότι αυτά δεν γίνονται. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι περίπου 155.000 πολίτες συμμετέχουν στη διαδικασία, «αριθμός πρωτοφανής όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα κόμματα της Ευρώπης» και υπογραμμίζει ότι οι πολίτες αυτοί στηρίζουν εμπράκτως τη στρατηγική επιλογή της ΝΔ να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες.

«Είπαμε ότι θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους, Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τα 155.000 ενεργά μέλη μας που σε αυτές τις δύσκολες εποχές έδωσαν 12 ευρώ ως ετήσια συνδρομή για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και να ενισχύσουν έτσι τη συλλογική μας προσπάθεια. Σημειώνω δε ότι 30.000 εξ αυτών είναι νέα μέλη που γράφηκαν για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία», τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: