ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πετρόπουλος. Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθούν όλα



Σημεία από τη χθεσινή συνέντευξη του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, στον Σκάι

 
«Εμείς θα το διαχειριστούμε ώστε να μην έχουμε μειώσεις. Έχουμε πλεονάσματα. Συνεπώς έχουμε το περιθώριο να διαχειριστούμε ζητήματα που πλήττουν τους πολίτες. Όταν θα έχουμε τα πλήρη νούμερα, εκεί θα παρέμβουμε. Θα τα συζητήσουμε και με τα κλιμάκια. Η συζήτηση θα γίνει τον Νοέμβριο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό» λέει ο υφυπ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Και απαντά στις ανακοινώσεις του ΣΚΑΪ, που εσχάτως με τα διαγγέλματά του έχει γίνει το μεγάφωνο της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

- Για τις περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019:

«Εχουμε μπροστά μας επτά μήνες να δούμε τις επιδόσεις που επιτυγχάνει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης Προβλέπω ότι θα ξεπερνά το 1 δισ. το πλεόνασμα και φέτος και επομένως έχουμε ένα δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε κάποιες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο. Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί τέλος Νοεμβρίου, ψηφίζεται μέσα στον Δεκέμβριο. Εκεί θα κριθούν όλα τα θέματα». 

- Για τις προσωπικές διαφορές στις συντάξεις και τις μειώσεις που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό:

«Είναι  έως 18% για περίπου το 30%. Και έχουμε και ένα 25% των συντάξεων που είναι εντελώς αμετάβλητο. Στο υπόλοιπο ποσοστό έχουμε και αυξήσεις… Είναι ένα ποσοστό που θα έχει κάποιες μειώσεις σε αυτή την κλίμακα, δηλαδή από 0 μέχρι 18% της σύνταξης». 

- Για τα επιδόματα συζύγων και τέκνων: 
«Όλα αυτά εμπεριέχονται στον υπολογισμό και επανυπολογισμό των συντάξεων επομένως δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων». 
- Για την «απόφαση» του ΣτΕ 

«Ας μην βιαστούμε να πούμε για πράγματα που δεν έχουμε, δεν έχουν δει συνολικά σκεπτικό καμίας απόφασης». 

- Για τις πληρωμές εκκρεμών συντάξεων: 
«Εως  τον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί οι χορηγήσεις συντάξεων που εκκρεμούν (στο τρίμηνο), εκτός από ορισμένες περιπτώσεις (πχ στο ΤΣΑΥ και το ταμείο Νομικών), καθώς και θα έχουν δοθεί όλα τα εφάπαξ πλην κάποιων περιπτώσεων όπως για το Ταμείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: