ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Οία: Κυκλοφοριακό πρόβλημα - 18ος χώρος στάθμευσης!

Κυκλοφοριακό χάος, που οδηγεί στην απελπισία. Η έλλειψη συνείδησης οδηγικής και η άναρχη στάθμευση καταντούν εφιάλτη το παρκάρισμα συνετών οδηγών, σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του νησιού της Θήρας. Παρενέργειες του μαζικού τουρισμού των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο, με προοπτική αύξησής του φέτος

  
Στη Δημοτική Κοινότητα υπάρχουν σήμερα και λειτουργούν πολλοί χώροι στάθμευσης εκ των οποίων οι τέσσερις (4) είναι ιδιωτικοί και οι δεκατέσσερις (14) δημοτικοί!

Ο Δήμος Θήρας παρέδωσε προς χρήση στο κοινό έναν νέο χώρο στάθμευσης στη Δημοτική Κοινότητα Οίας. Ο νέος αυτός χώρος στάθμευσης, εκτάσεως 2.000 τμ. είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει τα οχήματα  που  μεταφέρουν επισκέπτες στην Οία, έτσι ώστε να αποφεύγεται η στάθμευση σεμη επιτρεπόμενα σημεία του δρόμου, γεγονός που δημιουργεί κυκλοφοριακό έμφραγμα και εντάσειςδυσφημίζοντας τη Σαντορίνη και ιδιαίτερα την Οία.
Υπενθυμίζουμε ότι στη Δημοτική Κοινότητα Οίας υπάρχουν σήμερα και λειτουργούν συνολικά δεκαοκτώ (18) χώροι στάθμευσης εκ των οποίων οι τέσσερις (4) είναι ιδιωτικοί και οι δεκατέσσερις(14) δημοτικοί. Στους παραπάνω χώρους δεν συμπεριλαμβάνονται τα επιτρεπόμενα σημεία στάθμευσης που υπάρχουν στην περιοχή.
Χρήση του νέου χώρου στάθμευσης στην Οία
Ο Δήμος  Θήρας με επιστολή του ενημέρωσε τους επαγγελματίες στον χώρο των επιβατικών μεταφορών για τη δημιουργία και χρήση προς το κοινό ενός νέου χώρου στάθμευσης οχημάτων εκτάσεως 2.000 τμ στην περιοχή  Μπαξέδες της Δημοτικής Κοινότητας Οίας.
Ο καινούργιος χώρος στάθμευσης δημιουργήθηκε με στόχο την αποσυμφόρηση του οικισμού από τα πολλά πούλμαν και βαν που παράνομα και  ανεξέλεγκτα σταθμεύουν σε μη επιτρεπόμενα σημεία ή επί του οδοστρώματος, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.
Στο εξής και  εφόσον ο χώρος στάθμευσης των λεωφορείων θα είναι πλήρης, όλα τα οχήματα μεταφοράς επισκεπτών θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες στη διασταύρωση Οία - Θόλος (θέση Φουρνί) ή σε όποιο άλλο σημείο επιθυμούν που δεν θα παρακωλύει την κυκλοφορία και άμεσα θα μεταβαίνουν για προσωρινή στάθμευση στον νέο χώρο. Στον οικισμό θα επιστρέφουν μόνο για την επιβίβαση των επισκεπτών και  την άμεση αναχώρησή τους.
Απαγορεύεται δε ρητά η παραμονή όλων των οχημάτων επί του οδοστρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: