ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

"Θρίλερ" στην Ισπανία με ρυθμιστή το Podemos

 
Ο Ραχόι έχει κάνει "σημαία" του την οικονομική ανάκαμψη, στην... επόμενη τετραετία!

 Παραμένει σε κατάσταση "θρίλερ" η Ισπανία  με ρυθμιστή το Podemos και το κόμμα του Πρωθυπουργού Ραχόι να τρίζει στην καρέκλα του και να υπόσχεται οικονομική ανάκαμψη στην... επόμενη τετραετία, μήπως και διασωθεί εκλογικά.


Τα δύο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα της Ισπανίας, οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές, βρίσκονται στήθος με στήθος με το νέο φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos(Πολίτες), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε, τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι συγκεντρώνει ποσοστό 22,7% στις προθέσεις ψήφου, οι Ciudadanos 22,6% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) 22,5%, κάτι που σημαίνει πως κανένα από τα τρία κόμματα δεν θα διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της μεγάλης κεντρο-αριστερής εφημερίδας El Pais.

Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos (Μπορούμε) συγκεντρώνει το 17,1% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 εκλογέων από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Αυτή η "ελάχιστη" διαφορά στην πρόθεση ψήφου "δείχνει πως κανένα από τα τρία κόμματα δεν είναι σε θέση, προς το παρόν, να επιβληθεί στο τελικό σπριντ", γράφει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Metroscopia, Χοσέ Χουάν Τοαρία.

Όμως "το κόμμα που θα κερδίσει τελικά θα το κάνει χωρίς καμία αμφιβολία με πολύ μικρή διαφορά", προσθέτει.

Οι δημοσκοπήσεις είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες τους τελευταίους μήνες, καθώς η οργή του εκλογικού σώματος έπειτα από σκάνδαλα διαφθοράς και μια παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει ενισχύσει τη δημοτικότητα νέων κομμάτων.

Ο Ραχόι έχει κάνει "σημαία" του την οικονομική ανάκαμψη. Χθες δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει νέες μειώσεις φόρων και θα δημιουργήσει δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αν το κόμμα του κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: