ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Α. Τσίπρας: Σημαντικό βήμα η Σύνοδος Κορυφής


 
Αισιόδοξος για αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα για όλες τις πλευρές, από την Σύνοδο Κορυφής, εμφανίστηκε ο Α. Τσίπρας κατά την άφιξή του στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη διεξαγωγή της Συνόδου μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, «σημαντικό βήμα» στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό και να επιτευχθεί ανάσχεση των προσφυγικών ροών. Τόνισε ακόμη ότι τόσο η Ε.Ε. όσο και η Ελλάδα θα πρέπει να συνεισφέρουν από κοινού στον διάλογο με την Τουρκία.


"Σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό ζήτημα και την αντίστοιχη κρίση κυρίως από ανθρωπιστική σκοπιά. Η Τουρκία είναι μια υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε., εν ολίγοις αδημονούμε όλοι να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε αυτή την σχέση στο υπάρχον πλαίσιο διαπραγμάτευσης".

Αναφέρθηκε και στις «εποικοδομητικές διαβουλεύσεις» που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, με τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ερντογάν.

«Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανασχέσει τη ροή των προσφύγων» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως είναι αδύνατο για την Ευρώπη να διαχειριστεί τη «μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ» μόνη της.

«Ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να προχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας εξηγώντας πως είναι προς όφελος της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ να βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την Τουρκία στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τις ροές των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: