ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

40 εκ. παραπάνω στους Δήμους από τα προβλεπόμενα

Ο Γιάννης Μπαλάφας, αφού ξεκαθάρισε πως, το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. «είναι αντίθετο σε όποια αποδυνάμωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», χαρακτηρίζοντας του Ο.Τ.Α. α' και β΄Βαθμού, «βασικό πυλώνα της κοινωνίας», ανακοίνωσε την έναρξη τριετούς προγράμματος, για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 


Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής


 «Η πεποίθηση του Υπουργείου είναι πως έως το τέλος του χρόνου δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ολοκλήρωση του προϋπολογισμού. Οι υποχρεώσεις έως το τέλος του χρόνου είναι 323 εκατομμύρια περίπου και εκτιμούμε ότι θα καλυφθούν. Σε αυτές υπολογίζεται και το ποσό για τα παρακρατηθέντα των Δήμων».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, το πρωί της Πέμπτης, σήμερα,  επισημαίνοντας, πως «μέχρι στιγμής, δηλαδή, μέχρι το μήνα Νοέμβριο, η καταβολή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων υλοποιείται όπως ήταν προγραμματισμένη. Με τα στοιχεία που έχει το ΥΠΕΣΔΑ μπορώ να σας πω ότι έχουν καταβληθεί 40 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από όσα είχαν προβλεφθεί».

Ο Υφυπουργός ΕΣ.Δ.Α. αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2016, υπογράμμισε πως, δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση και συμπλήρωσε, «το αντίθετο μάλιστα, προβλέπεται οριακή αύξηση, περίπου στο ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το 2015».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, αφού ξεκαθάρισε πως, το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. «είναι αντίθετο σε όποια αποδυνάμωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», χαρακτηρίζοντας του Ο.Τ.Α. α' και β΄Βαθμού, «βασικό πυλώνα της κοινωνίας», ανακοίνωσε την έναρξη τριετούς προγράμματος, για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βασικός, αν όχι ο βασικότερος πυλώνας στήριξης της κοινωνίας,  όλοι οι φορείς της κάνουν φιλότιμες προσπάθειες τούτες τις δύσκολες ώρες και αποτελούν φορείς ελπίδας για τα επόμενα χρόνια. Δεδομένου δε ότι, η Χώρα μας ανέλαβε, στο πλαίσιο των διεθνών δεσμεύσεών της, να προετοιμάσει μία τριετή στρατηγική μεταρρυθμίσεων για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ήθελα να ξεκινήσουμε μαζί ένα τριετές πρόγραμμα αναβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά. 

Όσον αφορά το αναλυτικό πρόγραμμα διεκδικήσεών σας, η πόρτα μου, μας, είναι ανοιχτή κάθε στιγμή», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: