ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Δούλευαν για την Επιτροπή του Χρέους αν και χρεωμένοι!



Αμέλησε, η κυρία Κωνσταντοπούλου, να αποστείλει τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους πλαστούς τίτλους σπουδών στον αρμόδιο Εισαγγελέα, την κατηγορούν οι Υπάλληλοι της Βουλής!

Οι εργαζόμενοι της Βουλής δέχονται την από σπόντα επίθεση της κυρίας Ζωής, που βγάζει τα απωθημένα της στον Νίκο Βούτση και τον Αλέξη!


Η τ. πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο χθεσινό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην τηλεοπτική εκπομπή του Τάκη Χατζή στο ΣΚΑΙ, τον σταθμό, που έχει εγκατασταθεί όλο το φιλοσαμαρικό συνονθύλευμα, μίλησε για παράκαμψη της Βουλής, διότι ο Πρωθυπουργός του… εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνήθιζε να λέει πριν τις εκλογές, όταν υπονόμευσε την κυβέρνηση της Αριστεράς, διότι συγκάλεσε  Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών! Αλλά και κατά του Προέδρου Δημοκρατίας, που ενεργοποίησε θεσμό, τον οποίο προβλέπει το Σύνταγμα!  

Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων:

«Ο πρωθυπουργός αναζητεί συνενοχή σε μέτρα δολοφονικά για τους πολίτες και αναζητεί φύλο συκής για αυτά που δέχθηκε. Είναι αστείο να αναζητεί να πουν “όχι” στη μείωση των συντάξεων εκείνοι που τις μείωσαν». Kι έτσι συναίνεσε στην πολιτική του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, που ήθελε την ένταση μεταξύ κομμάτων για να δικαιολογείται η ακινησία εφ’ όλων των ζητημάτων:
Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για «ενορχήστρωση» αυτών των θεσμικών παιχνιδιών.

«Όσα έγιναν χθες παρέκαμψαν τη Βουλή και αποτελούν καθεστωτική αντίληψη. Θλίβομαι», τόνισε, η κυρία, που δεν θλίβεται για όσα της καταμαρτυρούν οι υπάλληλοι της Βουλής!

Κι εξηγούμαι για να γίνω κατανοητός. Το ζήτημα της κυρίας Κωνσταντοπούλου έλκει την καταγωγή από την επτάμηνη θητεία της στο προεδρείο της Βουλής. Και από την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη όσων έγιναν στόχος της κυβέρνησης Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Βουλής, με εξαίρεση όσων δεν πληρούσαν τα κριτήρια πρόσληψης.

Μόλις προχθές στις 27 Νοεμβρίου οι υπάλληλοι της Βουλής καυτηρίασαν τη θέση των κυρίας αυτής, που έγινε Zoro της Εργασίας.

«Ξέχασε η Ζωή ποιοι τη βοήθησαν να βγάλει τις 30.000 φωτοτυπίες πριν φύγει από τη Βουλή και τώρα τους λέει ότι δεν δούλευαν». Μ' αυτά τα λόγια απογοήτευσης σχολίαζαν εργαζόμενοι της Βουλής τη νέα επίθεση που τους έκανε χθες (26-11-2015) η Ζωή Κωνσταντοπούλου επειδή διαφωνούσε με τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων της Βουλής που δρομολόγησε ο Νίκος Βούτσης, νέος Πρόεδρος της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής ανανέωσε για έξι μήνες τις συμβάσεις των 43 από τους 45 συμβασιούχους (δηλαδή εκτός από έναν με παραποιημένο πτυχίο και έναν που είχε σύμβαση αορίστου χρόνου με άλλο δημόσιο φορέα).

Αυτή η λύση σύμφωνα με τα τρία tweet της κυρίας Κωνσταντοπούλου, σημαίνει ότι:
1ον) «Θα καταβληθούν μισθοί σε ανθρώπους που δεν εργάσθηκαν στη Βουλή και ηθελημένα υπέσκαψαν τη λειτουργία της: Το άκρον άωτον της φαυλοκρατίας». 

2ον) «Ο κ. Βούτσης ας μην ισχυρισθεί ότι ’’δεν ήξερε”, διότι ο ίδιος επέλεξε να μην ρωτήσει και να ακολουθήσει την πεπατημένη των εξυπηρετήσεων». 

3ον) «Χαίρομαι που δεν νομιμοποίησα αυτό το χρόνιο αίσχος σε βάρος του Δημοσίου. Λυπάμαι που ο νέος πρόεδρος αποζημιώνει τη φαυλότητα».

Εργαζόμενοι υπενθύμιζαν στις 16 Νοεμβρίου, πως η κυρία αυτή παλαιότερα, όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής, τους διαβεβαίωνε πως οι συμβάσεις τους θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου και διέψευδε ότι έκανε απολύσεις χαμηλοσυμβασιούχων των 500 ευρώ. 

Η απάντηση των εργαζομένων ήρθε στις 27 Νοεμβρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων της Βουλής, που την κατηγόρησε ότι: «Επί επτά μήνες απασχολούσε ανασφάλιστο προσωπικό στη Βουλή.

Δηλαδή μεταξύ της μαύρης εργασίας που υπέθαλψε, περιλαμβάνονται και οι 30 χιλ. φωτοτυπίες που παρήγγειλε πριν της επιβάλει την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή ο Πρόεδρος του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, που σοφά πράττοντας την απέβαλε από το ψηφοδέλτιο.   

Πέρασαν στην αντεπίθεση οι υπάλληλοι της Βουλής, ξεσκεπάζοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανακοίνωσή τους, όπου εκτός του ότι, τους είχε ομηρία δεν τους πλήρωνε κιόλας. Τουτέστιν, κακός εργοδότης, μπίχτης ψωμοδότης! Κατά τα’ άλλα χαίρεται που δεν τους νομιμοποίησε!

Απαντώντας στα σχόλια της πρώην προέδρου του Σώματος στο Twitter, όπου, μεταξύ άλλων τους επιτέθηκε υποστηρίζοντας ότι θα πληρώνονται «άνθρωποι που δεν εργάσθηκαν στη Βουλή και ηθελημένα υπέσκαψαν τη λειτουργία της» και ότι ο Νίκος Βούτσης αποζημίωσε «τη φαυλότητα», οι υπάλληλοι της Βουλής την κατηγορούν για πολλά, ανάμεσα στα οποία και για το ότι, όπως αναφέρουν, απασχολούσε, επί 7 μήνες, προσωπικό στη Βουλή ανασφάλιστο και απλήρωτο.

Κι ακόμη: Επί 7 μήνες δεν προχώρησε στη συγκρότηση Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβούλιο των Υπαλλήλων, ως όφειλε, αφού όπως λέει καλώς δεν τους νομιμοποίησε!

Αντιθέτως τους απασχολούσε για να τυπώνουν και να εκδίδουν τα χιλιάδες αντίτυπα της προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, αλλά για το χρέος της Υπηρεσίας, που προΐστατο, προς τους εργαζομένους, δεν μεριμνούσε. 

Ήρθε ο νέος Πρόεδρος Βουλής του ΣΥΡΙΖΑ για να λύσει την εκκρεμότητα και η κυρία Ζωή τώρα εξανίσταται!

Γι αυτό και στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της Βουλής είναι καταπέλτης για την απαράδεκτη στάση της κυρίας αυτής, που υποτίθεται γίνεται ο καπετάν “Τσακιντζής” των καταπιεσμένων, ο Zoro της εκδίκησης!

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της Βουλής

 «Η τέως Πρόεδρος της Βουλής, για μία ακόμη φορά, επαναλαμβάνει τις “καταγγελίες” περί “υπονόμευσης” της λειτουργίας της Βουλής από εργαζομένους στο Κοινοβούλιο, κατηγορεί δε μερίδα συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ότι, κατά το διάστημα της θητείας της, “δεν εργάσθηκαν στη Βουλή”.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής υπενθυμίζει, κατ’ αρχάς, την υποχρέωση όποιου καταγγέλλει, δημόσια και επανειλημμένα, τέτοια φαινόμενα στον χώρο του Κοινοβουλίου - και μάλιστα από θέση ύψιστης θεσμικής ευθύνης, όπως η τ. Πρόεδρος - να τεκμηριώνει τις σχετικές καταγγελίες και, ιδίως, να θέτει σε κίνηση, μέσα σε εύλογο χρόνο από τις σχετικές «καταγγελίες», διαδικασίες απόδοσης τυχόν ευθυνών.

Τίποτε από αυτά δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας της τ. Προέδρου. Αντίθετα, ο όποιος «καταγγελτικός» της λόγος δεν μπορεί να συγκαλύψει το μεγάλο έλλειμμα διοίκησης που βίωσε, κατά το διάστημα της θητείας της, η Βουλή.

Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε:

Ότι επί 7 μήνες δεν προχώρησε στη συγκρότηση Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβούλιο των Υπαλλήλων, ως όφειλε.

Ότι αμέλησε να αποστείλει τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους πλαστούς τίτλους σπουδών στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ότι απλές, αυτοδίκαιες, μετακινήσεις υπαλλήλων βάλτωναν για μήνες.

Ότι δεν προχώρησε σε ανανέωση της θητείας των προϊσταμένων σε πολλές υπηρεσίες, μολονότι η θητεία τους είχε λήξει εδώ και μήνες.

Ότι απασχολούσε, επί 7 μήνες, προσωπικό στη Βουλή ανασφάλιστο και απλήρωτο, δίχως συμβάσεις, για να τυπώνουν και να εκδίδουν τα χιλιάδες αντίτυπα της προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, για να προετοιμάζουν τις συνεντεύξεις τύπου της εν λόγω Επιτροπής και τις εκδηλώσεις του Κοινοβουλίου, για να εκδίδουν τα δελτία τύπου των δραστηριοτήτων της τ. Προέδρου, να φωτοτυπούν αντίγραφα εγγράφων κ.ο.κ.      
    
Η τ. Πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά ότι περισσότεροι από εξήντα συνάδελφοι εργάζονται χρόνια στη Βουλή με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου, σε ίδιες ή αντίστοιχες ειδικότητες με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους της Βουλής και ότι, οι περισσότεροι από αυτούς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών της Βουλής.

Ότι  μολονότι πολλοί από αυτούς εργάζονται έως και 15 συνεχή χρόνια στο Κοινοβούλιο, δεν έχουν εργασιακό καθεστώς αντίστοιχο με τους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και τους μόνιμους συναδέλφους της Βουλής.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η ίδια τόσο σε συναντήσεις της με εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου 2015, όταν και δεσμεύθηκε, έστω και καθυστερημένα, ενώπιόν της, ότι θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της εις βάρος τους αδικίας. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, τίποτα δεν συνέβη.

Η σημερινή Διοίκηση της Βουλής αντιμετώπισε αποφασιστικά, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, το πρόβλημα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που προσέφεραν στη Βουλή συνάδελφοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τους προηγούμενους 7 μήνες, και έχει επανειλημμένα εκφράσει τη βούλησή της να προχωρήσει στην κατοχύρωση της πραγματικής φύσης της εργασιακής σχέσης εκείνων των συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής.

Αθήνα, 27.11.2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: