Ο Ερντογάν προειδοποιεί "να μην παίζει με την φωτιά" η Ρωσία!


Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στο αίτημα του Τ.Ερντογάν να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο στο Παρίσι. Ο Γιούρι Ουσακόφ τόνισε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι πρώτα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.


"Γνωρίζουμε ότι ο Τ.Ερντογάν θα πάρει μέρος στην Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι. Τις τελευταίες δύο ημέρες υπήρχαν αιτήματα από τον Τούρκο πρόεδρο για να συνομιλήσει με τον Β.Πούτιν. Αυτά τα αιτήματα τα μεταφέραμε" τόνισε ο Γ.Ουσακόφ και συμπλήρωσε με νόημα ότι "δεν βλέπουμε πρόθεση της Τουρκίας να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη".


Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε χθες την Ρωσία να μην παίζει με την φωτιά, στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων στις σχέσεις των δύο χωρών που πυροδοτήθηκαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στην Συρία.

"Ο Πούτιν δήλωσε ότι όσοι παίζουν με την φωτιά όσοι έχουν δύο σταθμά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του" τόνισε  ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην επαρχία Μπαϊμπούρτ και συνέχισε "Είναι σωστό αυτό.

Παίζει με την φωτιά αυτός που υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ που έχει σκοτώσει 380.000 ανθρώπους στην Συρία.

Όταν βομβαρδίζεις τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Συρία με την δικαιολογία ότι πολεμάς το Ισλαμικό Κράτος, παίζεις με την φωτιά. Το να χρησιμοποιείς ένα συμβάν, στο οποίο η Τουρκία είχε κάθε δικαίωμα, για να βασανίζεις Τούρκους πολίτες στην Ρωσία, παίζεις με την φωτιά. Όταν με ανεύθυνο τρόπο βομβαρδίζεις κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια, παίζεις με την φωτιά. Συμβουλεύουμε την Ρωσία να μην παίζει με την φωτιά".