ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

(Βίντεο) Τσίπρας προς Αμπάς: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε


Τσίπρας σε Αμπάς: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επανέναρξη των συζητήσεων για το Παλαιστινιακό (Video)
Ο πρόεδρος Αμπάς θα έρθει στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, μετά από πολλά χρόνια και αυτό θα είναι μια ευκαιρία εμβάθυνσης των σχέσεων μας, ενημέρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

 

Για την επανέναρξη των συζητήσεων για το Παλαιστινιακό και για τη διασφάλιση του ειρηνικού κλίματος στην περιοχή




Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για τη διασφάλιση του ειρηνικού κλίματος στην περιοχή δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Μ. Αμπάς.
 
Παράλληλα ως απάντηση του Ισραήλ στην επίσκεψη Τσίπρα, πρόσκληση του Προέδρου του Ρόιβεν Ρίβλιν προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, να επισκεφθεί το Ισραήλ, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Τσίπρας του μετέφερε την πρόθεση του Ισραηλινού Προέδρου να τον προσκαλέσει να επισκεφθεί το Ισραήλ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την πρόσκληση και εκδήλωσε την πρόθεσή του να το πράξει στις αρχές του 2016.

Αλ. Τσίπρας: Διεθνείς πρωτοβουλίες επίλυσης του Παλαιστινιακού

Ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Μ. Αμπάς. αναφέρθηκε στις προσπάθειες της χώρας μας για τη δημιουργία εποικοδομητικού κλίματος για την επανέναρξη των συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών και στις ιστορικές σχέσεις των δύο λαών και τις δυσκολίες της συγκυρίας με την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή. Ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πολιτική του εποικισμού και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Υποστήριξε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για διεθνείς πρωτοβουλίες επίλυσης του Παλαιστινιακού τονίζοντας ότι ο πρόεδρος Αμπάς έχει την πλήρη στήριξη της Ελλάδας, για ένα βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.

"Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για ένα εποικοδομητικό κλίμα για την επανέναρξη των συζητήσεων" σημείωσε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, ο πρόεδρος Αμπάς θα έρθει στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, μετά από πολλά χρόνια και αυτό θα είναι μια ευκαιρία εμβάθυνσης των σχέσεων μας. Θα υπάρξει πολιτικός διάλογος και κοινή επιτροπή αναφορικά με οικονομικά και άλλα ζητήματα.
Ο κ. Μ. Αμπάς με τη σειρά του επεσήμανε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών τονίζοντας ότι εκτιμά τη θέση της Ελλάδας για τη στήριξη της Παλαιστίνης ενώ όπως είπε ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και όσα αντιμετωπίζει ο λαός της Παλαιστίνης από την κατοχή των Ισραηλινών στη χώρα μας.

Κατ. Μπρ.-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: