ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο Κ. Πελετίδης κατεδέχθη εκπρόσωπο της Υφυπουργού!

Στο μέσον ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης περιχαρής με την εξ αριστερών του υφυπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που σήμερα έγινε δεκτός από τον ίδιον. (Φωτογρ. αρχείου).



Αίτημαν της υφυπουργούν Παιδείαςν προς τον αξιότιμον κύριον δήμαρχον Πατρέων


Με…  αίτημαν της υφυπουργούν Παιδείαςν προς τον αξιότιμον κύριον δήμαρχον Πατρέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση ενός περαστικού κατά τύχη από το δημαρχείο του μαγαλόχαρου δημάρχου Πατρέων και λοιπών περιοχών των Πατρών.
Κάπως έτσι θα διαμορφώνονταν η είδηση που θα δίνονταν στο κοινό, για την συνάντηση  του δημάρχου μίας πόλης μετά του Υφυπουργού, σε κάποιες δεκαετίες πίσω!
Σήμερα κάναμε μία στάλα μπροστά, βοηθούσης και της επιστολής των κατοίκων του Ρίου, προς τον κ. Δημ. Κουτσούμπα, που ανέδειξε σε κεντρικό πρόσωπο  –μεγάλη να είναι η χάρη του- τον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, που ακόμη να διαψευσθούν οι πληροφορίες, ότι ετοιμάζεται για βουλευτής.

Το δελτίο του Δήμου Πατρέων
Στο πληροφοριακό δελτίο του Δήμου Πατρέων, αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από αίτημα της Αχαιού Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σίας Αναγνωστοπούλου, συνάντηση του Διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου στην Πάτρα Γιάννη Αναγνωστόπουλου με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννόπουλου.
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν τα ενεργοβόρα σχολικά κτίρια του Δήμου Πάτρας και το ποια από αυτά, θα επισκευαστούν και θα αναβαθμιστούν.
Ο Δήμαρχος, τους έκανε γνωστό, ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι στο σχεδιασμό που έχει ο Δήμος στα πλαίσια της «Ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» και ζήτησε την ενίσχυση, πέραν του νέου προγράμματος 2015-2020 που είναι σε εξέλιξη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, για την εκπόνηση και άλλων προγραμμάτων, ενώ επαναδιατυπώθηκε το αίτημα του Δήμου για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.
Παράλληλα ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της Υφυπουργού Παιδείας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, για το πρόγραμμα σίτισης μαθητών - ενίσχυση πρωινού Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης, που εκπονεί με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού και ζήτησε τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας.  Γεγονός για το οποίο υπήρξε η δέσμευση από πλευράς των φιλοξενουμένων ότι θα ενημερώσουν το υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος παρέδωσαν για την Υφυπουργό Παιδείας, το κοινό υπόμνημα αιτημάτων των Φορέων της Εκπαίδευσης «για την κατάσταση του Δημόσιου Σχολείου και την Παιδεία» που αφορά το Δήμο Πατρέων και σε αυτό καταγράφονται τα εξής μεταξύ άλλων:
«Διατυπώνουμε σε πρώτη φάση την ανησυχία μας καθώς και την διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς την απαραίτητη κάλυψη πόρων και υποδομών, από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-Οικονομική Επιχορήγηση στο ύψος των αναγκών.
-Να σταλεί άμεσα η  Δ΄ Κατανομή από τους Κ.Α.Π
-Να αποδοθεί έκτακτη (Ε΄)  οικονομική επιχορήγηση εντός του 2015.
-Η οικονομική επιχορήγηση του 2016 να επανέλθει στο ύψος του 2009 για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων  4.000.000 €, για την ΣΑΤΑ Σχολείων 2.500.000€.
-Επαναφορά των επιχορηγήσεων των Σχολικών Επιτροπών για την μισθοδοσία των Σχολικών Καθαριστριών στο 100% για το 2015 - 2016 και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μονιμοποίησης των συμβασιούχων  σχολικών καθαριστριών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να σταλεί άμεσα η οικονομική επιχορήγηση της μισθοδοσίας τους, που καθυστερεί αδικαιολόγητα για την νέα σχολική περίοδο.
-Προσλήψεις μόνιμων Εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
-Δημόσια φροντίδα για τους μαθητές.
-Δωρεάν σίτιση, μεταφορά ( όπου δεν προβλέπεται), όλων των μαθητών.
-Παροχή δωρεάν ξενόγλωσσων βιβλίων στην Β/θμια Εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: