ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Συρία: Επίγειες επιχειρήσεις Αμερικανών στο Κομπάνι;


Συρία: Αμερικανοί στρατιώτες στο Κομπάνι σε υποστήριξη των κούρδων μαχητών
Οι Αμερικανοί στρατιώτες που έφθασαν στο Κομπάνι θα έχουν αποστολή να «σχεδιάσουν» τις επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν εναντίον δύο πόλεων που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Επιδιώκουν υποστήριξη των κούρδων μαχητών - Πέτρες στα τζάμια πρεσβείας της Τουρκίας - Σταμάτησαν φορτίο τουρκικών καραμπίνων οι Ιταλοί


Στελέχη του αμερικανικού στρατού έφθασαν σήμερα στην πόλη Κομπάνι στο βόρειο τμήμα της Συρίας προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να υποστηρίξουν τους Κούρδους μαχητές ενόψει των νέων επιχειρήσεων που αναμένεται να διεξάγουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο κουρδικές πηγές.

Παράλληλα περίπου 800 επαναληπτικές καραμπίνες που μετέφερε ένα φορτηγό με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό το Βέλγιο κατάσχεσαν οι ιταλικές αρχές, ενώ η Τουρκία κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις βιαιοπραγίες εναντίον της πρεσβείας της στη Μόσχα, όπου εδέχθη πέτρες στα τζάμια της.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες που έφθασαν στο Κομπάνι θα έχουν αποστολή να «σχεδιάσουν» τις επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν εναντίον δύο πόλεων που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος: της Τζαραμπλούς και της Ράκας, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μία πηγή των Μονάδων Προστασίας του Λαού, της μεγαλύτερης παραστρατιωτικής οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας.

Ένας ακτιβιστής στο Κομπάνι, ο Μουστάφα Αμπντί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την άφιξη των Αμερικανών εκπαιδευτών στο Κομπάνι «τις τελευταίες ώρες».

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επιβεβαίωσε από την πλευρά του «την άφιξη περισσότερων από 50 Αμερικανών εκπαιδευτών στο βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας».

Ο Άμπντελ Ραχμάν διευκρίνισε ότι περίπου 30 από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς βρίσκονταν «αυτήν την περίοδο στο Κομπάνι» ενώ άλλοι ήρθαν από την επαρχία Χασάκα.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι Αμερικανοί αφίχθησαν κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών σε δύο ομάδες, από την Τουρκία και το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Φορτηγό με όπλα από την Τουρκία "σταμάτησαν" οι ιταλικές αρχές


Περίπου 800 επαναληπτικές καραμπίνες που μετέφερε ένα φορτηγό με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό το Βέλγιο κατάσχεσαν οι ιταλικές αρχές στο λιμάνι της Τεργέστης, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η οικονομική αστυνομία.

Η οικονομική αστυνομία, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των λιμανιών, ανέφερε πως ενώ δεν έχει παραβιαστεί η τελωνειακή νομοθεσία, ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες για τη μεταφορά των 781 επαναληπτικών τουφεκιών Winchester SXP.

Το όπλο αυτό χρησιμοποιείται για κυνήγι και δεν θεωρείται επιθετικό, αλλά η οικονομική αστυνομία σημείωσε πως έχει αυξήσει «σημαντικά» τους συνοριακούς ελέγχους, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στο Βέλγιο.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευαίσθητη φύση του φορτίου, την προέλευση και τον προορισμό του, τα απαραίτητα έγγραφα για την μεταφορά των καραμπινών εξετάστηκαν αμέσως», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας.

Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τα τζάμια της πρεσβείας της Τουρκίας


H Τουρκία κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις βιαιοπραγίες εναντίον της πρεσβείας της στη Μόσχα, αφότου η πολεμική αεροπορία της χώρας κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας καθώς οι αντιπροσωπείες μας στη Ρωσία και οι τουρκικές επιχειρήσεις σε αυτήν την χώρα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων με το πρόσχημα των διαδηλώσεων» κατήγγειλε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου, όπου επισημαίνεται η «απαράδεκτη» κατάσταση που επικρατεί.

Η Άγκυρα ζήτησε από τη Ρωσία να λάβει «επειγόντως επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας» για να εγγυηθεί την προστασία των διπλωματικών της αποστολών στη ρωσική επικράτεια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Χθες Τετάρτη πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων της πρεσβείας της Τουρκίας στη ρωσική πρωτεύουσα. Επιπλέον οργισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά εναντίον του τουρκικού προξενείου στην Αγία Πετρούπολη.

ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: