ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πάτρα: Στραφείτε αλλού, ο δήμαρχος δεν δύναται!


«Είναι κατανοητό από μεγάλο μέρος του λαού μας σήμερα,  ότι αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αποτραπεί στο σύνολό της με τις αποφάσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών, εν προκειμένου και του δήμου της Πάτρας», αναφέρεται στην απάντηση της ηγεσίας του ΚΚΕ.


Απάντηση Κουτσούμπα: Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι δήθεν φτάνει να είναι κομμουνιστές στην δημοτική αρχή, για να έχετε  μικρότερα δημοτικά τέλη!



Μία σημαντική στροφή στις επαναστατικές του διακηρύξεις και έναν οπορτουνισμό αναδίδει η απάντηση του ΚΚΕ στα παράπονα των κατοίκων, της πρώην κοινότητας Ρίου, που βαυκαλιζόμενοι ότι μπορούν να αποτρέψουν την πολιτική του δημάρχου Κώστα Πελετίδη έναντί τους, όσον αφορά την μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών που έχει επιβάλλει η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων Πατρέων, η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Αγνοούν ότι η επιβολή του Καλλικρατικού νόμου για τους ΟΤΑ έχει πεπερασμένο όριο ζωής και επίκειται η επιστροφή στο Καποδιστριακό γίγνεσθε, κάτι που έχει αντιληφθεί πλήρως ο «κόκκινος» δήμαρχος, γι αυτό και σπεύδει υπέρ των κατοίκων κυρίως της Πάτρας, από τους οποίους θέλει να ελπίζει για επανεκλογή τους καθώς με το νέο χάρτη των ΟΤΑ οι γύρω κοινότητες  θα αποτελέσουν ξεχωριστούς ΟΤΑ, στο σύνολό τους ή όχι.

Στην επιστολή απάντηση του ΚΚΕ, περιλαμβάνονται τα παρακάτω:   

«Σχετικά με την ανοικτή επιστολή των 571 κατοίκων της Δ.Ε. Ρίου προς τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπα, που αφορούσε τα δημοτικά τέλη και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα τοπικά ΜΜΕ, η Τομεακή Επιτροπή Πάτρας, του Κόμματος τονίζει», μεταξύ πολλών άλλων σε μακροσκελέστατη απάντηση, τα παρακάτω:

»Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι δήθεν φτάνει να είναι κομμουνιστές στην δημοτική αρχή για να αποτραπούν συντριπτικά αυτές οι αντιδραστικές πολιτικές για το λαό και τις ανάγκες του, εξελίξεις».

Υπόσχεται όμως ότι:

»Οι κομμουνιστές σους δήμους, είτε ως πλειοψηφία, είτε ως μειοψηφία, θα παλέψουν…». «Στο κέντρο και στην Περιφέρεια» της χώρας, θα οργανώσουν την πάλη και την διεκδίκηση των λαϊκών προβλημάτων και των αναγκών μαζί με το λαό και τους φορείς του. Σε αυτό το πλαίσιο δρουν και οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενες με αυτούς δυνάμεις στο δήμο της Πάτρας».
»Σαν ΚΚΕ είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την βαθιά αντιδραστική πολιτική…».

»Είναι κατανοητό από μεγάλο μέρος του λαού μας σήμερα,  ότι αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αποτραπεί στο σύνολό της με τις αποφάσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών, εν προκειμένου και του δήμου της Πάτρας».

Και ακόμη, ξεστρατίζουν τους πολίτες από την κατεύθυνση που έχουν πάρει γράφοντας:

«Το ζήτημα που αναδεικνύεται και με τις υπογραφές, που καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή, θα έπρεπε να στραφεί πρώτα και κύρια προς την μεριά της κυβέρνησης, αφού είναι η πολιτική της εκείνη, που επιτάσσει τον καταναγκαστικό ισοσκελισμό του προϋπολογισμού των δήμων και περιορίζει ασφυκτικά την χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Τέλος κλείνει το ζήτημα ευθυνών του κόκκινου δημάρχου Κώστα Πελετίδη, με πλήρη κάλυψή του –δεν φαντάζεται άνθρωπος ότι θα γίνονταν και διαφορετικά- γράφοντας:

«Σαν κόμμα είμαστε βέβαιοι ότι η δημοτική αρχή με το λαό και τους φορείς του στην πόλη της Πάτρας, έχει πολλά ακόμη περιθώρια να εξαντλήσει, ώστε να οργανωθεί η πάλη για την διεκδίκηση σύγχρονων λαϊκών υποδομών στην Πάτρα και στα περίχωρά της και την ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών από βάρη που σηκώνουν ήδη και δεν τους αναλογούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: