ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ



Στο επίκεντρο τα ενεργειακά κατά την επαφή Τσίπρα με Νετανιάχου


 «Την ανάγκη διαφύλαξης της πολιτισμικότητας και της ειρηνικής συμβίωσης των πολιτισμών στη Μ. Ανατολή» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά τη κοινή κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου.


Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια ουσιαστική ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και ο σκοπός των δύο χωρών είναι η ενίσχυση περαιτέρω, της συνεργασίας και τη φιλία μας, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και των οικονομικών και πολιτιστικών ανταλλαγών τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αναφέρθηκε στα ανοιχτά πεδία συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα βήματα ενίσχυσης των επενδύσεων στις δύο χώρες και την περαιτέρω συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς όπως στον αγροτοτεχνικό τομέα και τις τεχνολογίες.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το Παλαιστινιακό ζήτημα και ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την κάθετη αντίθεση της χώρας μας τόσο στις τρομοκρατικές ενέργειες, όσο και στους θανάτους αμάχων. Η Ελλάδα θα ήθελε να παίξει έναν ρόλο «εποικοδομητικό», ώστε να ανοίξουν παράθυρα ελπίδας και διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τα καλά λόγια του πρωθυπουργού του Ισραήλ για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου τόνισε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν μια μακρά και διαρκή εταιρική στρατηγική σχέση, ενώ σημείωσε ότι και οι δύο χώρες έχουν μπροστά τους μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν, όπως ο βίαιος θρησκευτικός φονταμενταλισμός, τονίζοντας ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.


Στη δήλωσή του, ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε ότι γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να ανοικοδομηθεί η οικονομία, ωστόσο προσέθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και είπε ότι θα ενθαρρύνει ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι οι δύο χώρες έχουν μακρά φιλία, την οποία θα αναπτύξουν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Στο επίκεντρο τα ενεργειακά

Ένα κεντρικό ζήτημα των συνομιλιών, είπε ο κ. Τσίπρας, ήταν οι ευκαιρίες που ανοίγονται στην ενεργειακή συνεργασία, την έρευνα και την εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας όλων αυτών των τομέων, είπε ο πρωθυπουργός, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διακυβερνητική συνεργασία, και τον Ιανουάριο του 2016 να υπάρξει συνάντηση για τα θέματα αυτά, πιθανότατα στην Ιερουσαλήμ, και αμέσως μετά -την επόμενη ημέρα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας- να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας-Ισραήλ, κατά πάσα πιθανότητα στη Λευκωσία. Στόχος επίσης, είπε ο πρωθυπουργός να δούμε επί τάπητος πού θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα, πρακτικά βήματα, ώστε να μην μείνουν στα χαρτιά όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: