ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Λαβρόφ: Προσχεδιασμένο το χτύπημα της Τουρκίας


Η Ρωσία "δεν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία" παρά την κατάρριψη


Η Ρωσία "δεν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία" παρά την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου κοντά στα σύνορα με τη Συρία από τον τουρκικό στρατό, την οποία η Μόσχα θεωρεί "προσχεδιασμένη πρόκληση", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.


"Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το αν πρόκειται για μια αυθόρμητη ενέργεια, αυτό μοιάζει πολύ με μια προσχεδιασμένη πρόκληση", εκτίμησε σε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, "δεν θα κηρύξουμε τον πόλεμο στην Τουρκία, οι σχέσεις μας με τον τουρκικό λαό δεν έχουν αλλάξει", είπε ο Λαβρόφ, λίγο μετά τη δήλωση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του "δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να προκαλέσει μια κλιμάκωση μετά την υπόθεση αυτή".

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι συζήτησε τηλεφωνικά για "περίπου μια ώρα" με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος υπουργός "προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας" λέγοντας πως το ρωσικό αεροσκάφος "παραβίασε συνολικά για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο", σύμφωνα με τον Λαβρόφ.

Όμως "η επίθεση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη", δήλωσε ο Λαβρόφ προσθέτοντας πως η Μόσχα πρόκειται να "επανεξετάσει σοβαρά" τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει την πρόταση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να κλείσει η τουρκο-συριακή μεθόριος προκειμένου να "σταματήσει η ροή μαχητών" του τζιχάντ.

"Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε σοβαρά το απαραίτητο αυτό μέτρο. Πολλοί λένε πως αν κλείσουμε τα σύνορα αυτά, θέτουμε τέρμα στην τρομοκρατική απειλή στη Συρία", εκτίμησε, προσθέτοντας πως πρόκειται για "μια καλή πρόταση".

"Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν πριν την κατάρριψη", λέει ο Ρώσος πιλότος


Ο πιλότος του ρωσικού Su - 24 που καταρρίφθηκε από την Τουρκία την Τρίτη δήλωσε ότι το αεροσκάφος δεν πέρασε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, ενώ δεν υπήρξε και η παραμικρή προειδοποίηση.

«Είναι αδύνατο να παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο τους, έστω και για ένα δευτερόλεπτο», είπε ο Κοσταντίν Μουραχτίν μιλώντας σε ρωσικά μέσα και τόνισε ότι πετούσαν σε υψόμετρο 6.000 μέτρων σε εντελώς καθαρό καιρό, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της πτητικής πορείας καθ' όλη τη διάρκεια.
«Δεν υπήρχε η παραμικρή προειδοποίηση. Ούτε από τον ασύρματο, ούτε οπτική», σημείωσε και τόνισε ότι το βλήμα χτύπησε το πίσω μέρος αεροπλάνου από το πουθενά.  «Δεν είχαμε καν χρόνο για ελιγμό», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: